Храненето
Moderator: Moridin
- The Dragon
- Elder God
- The Dragon
- Elder God
- The Dragon
- Elder God
При мен е лой ... почти ми е невъзможно да загубя мускулна масаAlDim wrote:Аз свалих от 83 на 75 преди месец и половина, като бях болен. Доста от това бяха мускули и вече няколко седмици пак си имам проблеми с колената заради това.
Kilograms don't matter, muscles and fat do.

The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
- The Dragon
- Elder God
Аз пък трябва да кача мааалко, че след бронхита смъкнах 5-6 кила та сега на зърнена диета - квото зъна и се омита
. Кашкавалките помагат със страшна сила поне. 

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Често ми се налага да критикувам остро майката, заради готвенето и. Звучи ужасно да ти готвят, а ти да не си доволен, но така се получава. Не е съобразителна, в къщи се готви на принципа, колкото повече, толкова повече. Пример, тя знае, че аз харесвам течна храна(не е задължително да е диетична). Обичам да ям зеленчукова супа, леща, боб и т.н. Може да хапна дори 1-2 филийки хляб, според зависи колко съм гладен. Вечер си вадя буркана и хапвам една чушка, много са вкусни. Но ето тази седмица пак брутални неща. Бабката долу гордо носи на 'унука баница и ябълков пай, нея не мога да я критикувам, как да ги откажа. Лапа, лупа, трябва да се уважи. 2-3 дни след това майка ми прави баница със сирене, която да ям с лещата. Нито за миг не се е замислила до колко това ще е здравословно.
Поне веднъж седмично в тая къща има някаква брутално огромна баница и мамата си джаса. Да не говорим за най-различните кейкове и сладкиши, които се правят рандъмли всяка седмица. Така се случи, че 3 дни поред съм достатъчно завеян да не си взема никакви пари на работа, и съответно не си купувам за ядене. От сутринта, до вечерта не ям нищо и не изпитвам глад, включително късно вечер, като се прибера. До толкова се е наситило с ресурс тялото ми.
Тъпото в цялата история е, че като се оплаквам от тези неща, звуча като задник, след което ми е гузно. Майки/баби обичат да готвят и са чудесни готвачки. Баниците са страхотни, сладкишите също, чорби, ала бала... Просто ми се щеше да не се създава такова количество храна. Често им казвам, че с храната, която се прави в къщи за една седмица, по-бедните семейства изкарват 2 седмици и нагоре. Но май няма ефект.
По дяволите, има хора, които гладуват, а аз се оплаквам от храната.
Поне веднъж седмично в тая къща има някаква брутално огромна баница и мамата си джаса. Да не говорим за най-различните кейкове и сладкиши, които се правят рандъмли всяка седмица. Така се случи, че 3 дни поред съм достатъчно завеян да не си взема никакви пари на работа, и съответно не си купувам за ядене. От сутринта, до вечерта не ям нищо и не изпитвам глад, включително късно вечер, като се прибера. До толкова се е наситило с ресурс тялото ми.
Тъпото в цялата история е, че като се оплаквам от тези неща, звуча като задник, след което ми е гузно. Майки/баби обичат да готвят и са чудесни готвачки. Баниците са страхотни, сладкишите също, чорби, ала бала... Просто ми се щеше да не се създава такова количество храна. Често им казвам, че с храната, която се прави в къщи за една седмица, по-бедните семейства изкарват 2 седмици и нагоре. Но май няма ефект.
По дяволите, има хора, които гладуват, а аз се оплаквам от храната.

Казано, като типична селска кифла.
Да оставим всичко друго на страна, каква си ти да обсъждаш кой кого гледа, душицо? Доста тлъсто его имаме май, а ? Намери на кой да църкаш. Аз съм едно от най-минималистичните същества ever. Нямам претенции към никой и нищо, най-малко към майка ми, но като всеки човек имам мнение, споря и се карам с нея.
Нямаш ли пишки да мериш? Айде вади линийката и вазелина.

Да оставим всичко друго на страна, каква си ти да обсъждаш кой кого гледа, душицо? Доста тлъсто его имаме май, а ? Намери на кой да църкаш. Аз съм едно от най-минималистичните същества ever. Нямам претенции към никой и нищо, най-малко към майка ми, но като всеки човек имам мнение, споря и се карам с нея.
Нямаш ли пишки да мериш? Айде вади линийката и вазелина.
Предишният ми пост се е родил от факта, че се твори ужасно много храна, когато не е нужно. Кое не разбра? Аз мога да не се храня от тази храна, вечер след работа си купувам от някое ресторантче в Несебър, макар че майка ми се цупи след това. Проблемът е там, че преди 10-15 години не съм можел, и всичко е било в ръцете на майки и баби. Което ще рече яко муфтене. Отново преди 10-15 години, едно другарче замина за едно лято при баба си, на майната си. Беше слабо момче, с потенциал за ръст. За 3 месеца се върна друг човек. Не можах да го позная. Стана висок и много дебел. Брат му също. Не приличат на никой от родата им. Нито майка, нито татко, нито бабите и дядовците им са дебели, но те ги направиха огромни говеда. Заради неспособността им да си регулират поривите да тъпчат дятито мощно с храна.Amelia wrote:Мхм, оня предишния ти пост се е родил от липса на претенции.
Мен до някъде ми се размина, до някъде не. Но последно време ме дразни тази хрантутническа история и ми е писнало. По сто пъти съм казвал на всички, че няма да се съобразяват с това кой какво обича или не обича да яде. Amikae не обичал да яде грах, горкото детенце, сега ще му направим сандвичи с пържени картофи? How about no? Има грах, който не ще, да не яде. Били дебели децата после. Ми дебели са, като нямат никаква дисциплина на хранене и семействата им ги третират, като малки прасенца.
Trip, чий тон? Гадта bait-ва, сигурен съм.