За или против притежаването на лично оръжие
Moderator: Moridin
- RRSunknown
- Elder God
Ако те утрепе някой, няма да те е грижа с какво го е постигнал. Не че ти го пожелавам, естествено.Morwen wrote:Ицо, не е едно и също да те преследва човек с тесла и човек с пищов... И пак, не мисля, че е само до човека.
И си е точно до човека. Идиотът може да те утрепе по най-различни начини. Отговорният човек може и лека картечница да разнася (като в Швейцария например) без да я ползва ненужно. До личната нагласа е.
И да забраним производството и ползването на огнестрелни оръжия в цял свят, пак ще си има битови свади и убийства. Не гледай конкретните средства, а резултата.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
Ицо, ако някой тръгне да ме трепе, ще му е по-лесно с пистолет, отколкото с каквото и да е друго. И да, няма да ми пука с какво е било. Би ми пукало обаче, ако можех да избягам, преди да ме е стигнал, а от куршум не мога да бягам по-бързо. Би ми пукало, че той би имал две секунди на замисляне и усилие, за да вдигне лопатата, а с пистолет може да ме застреля и без съвсем да го иска. Би ми пукало, че пистолета си го държи до сърцето, а за лопатата трябва да се разтича. Когато с нещо е по-лесно да убиеш човек, то просто е по-лесно.
За идиотите и отговорните хора си прав. И понеже повечето и по-опасните хора са идиоти, не виждам защо трябва да им давам допълнителна сила в ръцете.
Що се отнася до резултата - да, ще има убийства и без оръжия. Но с много оръжия със сигурност ще са повече.
За идиотите и отговорните хора си прав. И понеже повечето и по-опасните хора са идиоти, не виждам защо трябва да им давам допълнителна сила в ръцете.
Що се отнася до резултата - да, ще има убийства и без оръжия. Но с много оръжия със сигурност ще са повече.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
- RRSunknown
- Elder God
Ам, ако някой тръгне да ме трепе непредумишлено едва ли ще мисли с какво ще ме трепе, ще ме трепе с каквото има под ръка. Също като свекърът от статията.
А ако е предумишлено, може просто да си прибере патроните.
А ако е предумишлено, може просто да си прибере патроните.
Last edited by Morwen on Mon Nov 23, 2009 2:35 pm, edited 1 time in total.
I don't wanna die
- RRSunknown
- Elder God
Всъщност трябва да забранят амунициите, макар че и с приклада могат да те свитнат ако решат... тва ако ше изпадаме в подробности пак. Аз не се кефа на оръжията извън направено за целта стрелбище, твърде лесно гърмят. На гранатата се изкефих още по-малко. Иначе е хубаво човек да е максимално затруднен да пречука ближния. 

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
С последното ти изречение съм съгласен, разбира се. Проблемът е, че идиотите така и така имат на разположение достатъчно опасни средства под ръка, а не всички сме микс между Конан и Стивън Сегал (преди да стане на плондир), че да се оправяме с лош поглед и голи ръце.
И като говориш за боеприпаси се казва "муниции". Амунициите са предмети за обяздване на кон или екипировка на войник извън облекло и оръжие - раници, ремъци и т.н.

И като говориш за боеприпаси се казва "муниции". Амунициите са предмети за обяздване на кон или екипировка на войник извън облекло и оръжие - раници, ремъци и т.н.

The Best of Mozart
Морве, така е, да. Само че идиотите така и така си го имат оръжието ако поискат. А и да нямат патлак - няма да им е особено по-трудно да ти светят маслото при афект дори с груба сила.
А интелигентните хора са нужни за генофонда, та е хубаво да си ги пазим. И да им даваме възможност и те да могат да се пазят, ако счетат за нужно.
По-общо - слабите хора по принцип са мачкани в цял свят. И мъже, и жени, и деца. Това е факт. Полиция не винаги има наблизо да реагира овреме. Това също е факт. Оттам нататък всеки си представя различни варианти, това е.
Няколкостотин метра спринт са винаги за предпочитане, естествено. Нищо срамно няма в това. Така се гарантира, че никой няма да пострада, волно или неволно.
А интелигентните хора са нужни за генофонда, та е хубаво да си ги пазим. И да им даваме възможност и те да могат да се пазят, ако счетат за нужно.
По-общо - слабите хора по принцип са мачкани в цял свят. И мъже, и жени, и деца. Това е факт. Полиция не винаги има наблизо да реагира овреме. Това също е факт. Оттам нататък всеки си представя различни варианти, това е.

Няколкостотин метра спринт са винаги за предпочитане, естествено. Нищо срамно няма в това. Така се гарантира, че никой няма да пострада, волно или неволно.
Last edited by passer-by on Mon Nov 23, 2009 3:28 pm, edited 1 time in total.
The Best of Mozart
- RRSunknown
- Elder God
В страна, в която можеш да си купиш не само шофьорска книжка, но и практически всяка друга тапия ми разправяш за критерийност? 
За да работи тая метода, пичовете дето дават разрешителни трябва да са толкова добре заплатени, че да не им се рискува да си щипнат нещо.

За да работи тая метода, пичовете дето дават разрешителни трябва да са толкова добре заплатени, че да не им се рискува да си щипнат нещо.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.