Who watches?

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Mar 23, 2009 9:48 pm

Amelia wrote:WTF му е проблемът на света с депресарщината на филма? В смисъл и да е депресарско, кво от това баси?!
Ми не знам, аз с тази история нямам проблем, ама съм я чел в комикса, както си е било предвидено. Както знаеш, тя си върви паралелно с разни събития от главната история, затова на мен поне ми се струва излишно да се гледа самостоятелно.

Мен ми стига както е показана в комикса. :)
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Mar 23, 2009 9:49 pm

Е, Вивиян може и да не я банваш, щото сега аз си го прося с провокациите съвсем целенасочено. :lol:

Е, не, принципно не харесвам Филип Глас (на който Сашко се празни по няква причина), щото след 10 минути слушане сдобивам главоболие, но това тук е толкова красиво на моменти, че ми се реве като го слушам...

edit: Адаше, пиратската история ли имаш предвид? Тя не е депресарска, а доста изродска. Ей сега ще поровя да видя откъде ми е толкова позната. Цялото това нещо със сала от мъртъвци и психопатията на нашия съм го виждала другаде.

Поздрав с Алелуя на всички! :mrgreen:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Mar 23, 2009 9:55 pm

Amelia wrote:edit: Адаше, пиратската история ли имаш предвид? Тя не е депресарска, а доста изродска. Ей сега ще поровя да видя откъде ми е толкова позната. Цялото това нещо със сала от мъртъвци и психопатията на нашия съм го виждала другаде.
Да де, това тръгна от поста на Кселоса. Чудесна си е пиратската история, ама в рамките на комикса.

Поздравът с "Алелуя" включва ли екстрите? :lol:
The Best of Mozart

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Mon Mar 23, 2009 9:58 pm

Roland wrote:...ще ви банна и двете... :neutral:
При такова разширение на темата само заради ексклузивното ни участие??? Възмутително!

Не ми беше достатъчно силна в поп-културно отношение конотацията, за да ми пречи. :mrgreen: Да ме убиеш почти нито една друга сцена не ми изникна в съзнанието. Пък и въпросният филм е само за ценители, а не такова глобално произведение като Абсолвентът...а и...добре, спирам!
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Mar 23, 2009 10:00 pm

По избор на поздравения. :lol:

Аз сега съм на Джими Хендриксовия кавър на All Along the Watchtower. Не намерих никъде инфо за пиратската история - не са я взаимствали отнякъде. Не знам що ми е почти като дежа вю тогава. :shock:

Някой от вас да е попадал на нещо подобно някъде?

Oui. Je suis garbage.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Mar 23, 2009 10:07 pm

Ами тя не е особено оригинална просто. Колаж от разни mature пиратски клишета е, затова ти е позната.
And you can't dance with a devil on your back...

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Mon Mar 23, 2009 10:11 pm

Имаше я в I`m Not There пак в някаква друга версия, а нямаше ли я и в на Батълстар-а ОСТ-то?
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Mar 23, 2009 10:13 pm

Vivian wrote:Имаше я в I`m Not There пак в някаква друга версия, а нямаше ли я и в на Батълстар-а ОСТ-то?
Амелия пита за пиратската история, не за песента на Боб Дилън. :wink:
The Best of Mozart

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Mon Mar 23, 2009 10:15 pm

Който не внимава, така е... :oops:

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Mon Mar 23, 2009 10:35 pm

Изгледах го и аз. Добре, че точно сега пуснаха новия мол тук (много як) и исках да го пробвам с нещо зрелищно при първото посещение, иначе можеше и да не го гледам въобще, а филмът се оказа доста хубав, без да е някакв шедьовър. Ако не беше прекалената привързаност на режисьора към slow motion-a и ако беше с едно 25-30 минути по-къс, щеше да е страхотен, но какво да се прави....Не мисля да правя анализи, и без това темата вече е твърде дълга, просто искам да кажа, че филмът спокойно може да се хареса и от човек без интерес към комикси.

P.S. Прословутата песен, обсъждана в 80% от темата, нямаше никакви конотации за мен освен "A, ето за какво се разправяха тия на форума 7 страници...".8-)

P.P.S. За мен Озимандиас беше много добре изигран. Освен това през цялото време се чудех откъде ми е познат актьора, добре, че е IMDB да ме светне, че е от Match Point.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Mar 23, 2009 11:53 pm

Странно ми е, че толкова много хора намират филма за излишно дълъг. Аз след прочита на такива мнения специално следих дали ще ми дотегне по време на гледането. :mrgreen: Е, не ми. Към края по-скоро ми правеше впечатление колко буквално Снайдър пренася някои неща от комикса и горе-долу знаех какво би трябвало да последва. Но с дължината на филма нямах проблем.

Прословутата песен и за мен нямаше никакви конотации, знам я единствено като песен и не съм я свързвал с никой филм преди това.

Озимандий да е бил много добре изигран? Хм... Чел ли си комикса, та да видиш що за персонаж е там? :) Да, разбрах, че принципно нямаш интерес към комиксите, ама поне този прочете ли го? Само в пиратския залив има поне два-три торента. :wink:
The Best of Mozart

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Tue Mar 24, 2009 12:21 am

Не съм го чел комикса. Доколкото разбрах, там Озимандий е много по-развит като герой и backstory, обаче като оценяваме само филма, представянето на актьора ми се видя съвсем на място.

А за развлачеността - просто 155 минути са твърде много за тази история. Много сцени са прекалено дълги, някои са направо излишни.
Spoiler: show
Всичко между смъртта на Роршах и най-последната сцена примерно.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Mar 24, 2009 12:46 am

За спойлъра ти - в комикса финалните сцени от различни гледни точки са доста по-добре показани и хич не са излишни, ама във филма бяха махнати цели сюжетни линии (не го казвам като упрек) и това може би се отрази на Снайдъровия вариант на завършека. Аз някак си допълвах от комикса и може би затова нямах повод за дразнене във филма. Всъщност нямаше да ми е проблем и да беше по-дълъг, защото знам колко неща липсват от тази история.

Затова и с любопитство чакам ДВД-то с режисьорската версия.

Впрочем едно от махнатите неща е финалният разговор между Озимандий и Доктор Манхатън. Не е кой знае колко като времетраене и спокойно можеше да се включи, ама Снайдър явно е имал съображения. Вместо това във филма Дан обяснява какво щял бил да каже Докторът и доста се губи ефектът от тая сцена в първообраза.

Друга махната сцена е кулминацията на маркетинговия гений на Озимандий, за който само бегло се загатва във филма. А в комикса се получава страхотно. Накрая осъзнаваш как той се е адаптирал непрекъснато и изпреварващо към променящата се ситуация от самото начало. И в какви подробности се е подготвил и е планирал. Абе жестоко е.

Силно ти препоръчвам да прочетеш комикса. :)
The Best of Mozart

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Mar 24, 2009 2:31 am

И аз ти препоръчвам - и аз не чета западни комикси, ма тоя конкретно е доста сериозна литература и е адски дълбок и кефи на толкова много нива...

Иначе Уочмен за мен е филм за персонажите, не за историята, която е няква общо взето тривиална. И понеже персонажите ужасно ми харесаха, дължината на филма въобще не я забелязах. Примерно Батман, дето си е стори дривън, с (уж) добре преценено темпо успя доста да ме отегчи накрая, че даже и да ме издразни. Като почна оная излишна полюция с корабите тотално ми изтъпя и наистина почнах да се чудя кога ще свърши най-сетне. Тук изобщо го нямах този проблем. Ма аз по принцип имам майндсета да харесвам по-необичайни, нестандартни и некомерсиални неща. :lol:
Spoiler: show
Иначе последната сцена - с дневника на Роршах в издателството е супер ценна, що да е излишна? Преди нея онази за двете Копринарки дето се обясняваха са я поскапали доста - ако ни беше спестен малоумния разговор "не му се сърдя, щото ми даде теб" и т.н. и беше оставено само това от комикса, щеше да е много по-яко. А липсата на следата от червило върху снимката на Комедианта няма да им я простя - осрали са цялата яка любовна история там.

Oui. Je suis garbage.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Mar 24, 2009 4:19 am

Без да правя сравнение между двата филма (би било безсмислено), за мен "Черният рицар" се крепи основно на гениалната актьорска игра на Хийт Леджър и съвсем малко и на Арън Екхарт, плюс Майкъл Кейн за цвят.

Ако махнем Леджъровото изпълнение на Жокера, "Черният рицар" си става съвсем стандартен комиксов филм (не го казвам пренебрежително). Едва ли е случайно, че на обложката на ДВД-то се мъдри само Жокерът, а Батман никакъв не се вижда.

А в Уочмен според мен са интересни и персонажите, и историята - двете всъщност са неразривно свързани. Виждаме как историята въздейства на персонажите и какво изкарва на показ у тях. И не бих я нарекъл тривиална. Ако беше тривиална, нямаше да има какво да направи персонажите интересни.
The Best of Mozart