Вратата на хана се отвори и в нея влезе Злото. То имаше вида на огромен, обкован в черна стомана рицар, наметнат с тежък мрачен плащ, с рогат шлем, разкриващ вълма от най-черен мрак, увенчани с две зли червени очи. Зад него със зловещо тракане пристъпиха четири скелета, чиито кости бяха покрити от вехти ризници, с изтеглени саби, потъмнели от времето, но все така остри и смъртоносни.
Никой от групата не го бе виждал преди, но го познаха веднага. Рицаря на Смъртта. Черният Лорд Дакавар.
- Съпротивата ви е безсмислена - проговори мрачният войн с глас, който сякаш долиташе изпод надгробен камък.
Хрониките на Ралмия
В смисъл?bgspace wrote:Ами това е първото, което забелязвам. Но все пак добре - за качеството на една книга смисълът е по-важен.
Иначе - аз пълни и кратки членове бих забелязал чак след другите неща. А питам, понеже ми е интересна позицията ти за това как е необичайно, че повечето мнения тук са негативни. Къде си видял позитивни? Може ли да ми пуснеш едно-две места, където са такива?
- RRSunknown
- Elder God
нека аз да пусна:
http://www.sivosten.com/content.php?review.997
избрано от статията :
http://www.sivosten.com/content.php?review.997
избрано от статията :
В заключение мога само да кажа, че ако се абстрахираме от липсата на редакция от страна на главния редактор и редактора на книгата, новелата на Александър Драганов заслужава отделеното време. Водещият мотив може да не е нов нито за родната, нито за световната литература – борбата между доброто и злото, но затова пък е представен добре и подплатен с интересна история. Клишетата са използвани по достатъчно оригинален начин, че да забавляват, наместо да дразнят, и като че ли има достатъчно потенциал, за да си заслужава подкрепата.
Иначе и като съдържание, и като оформление, е доста приятно четиво – макар и към второто с малки забележки.
Ще ми е интересно обаче да видя втората част, ако Хрониките наистина се превърнат в поредица
О, да, бях забравил за това. За други обаче упорито не се сещам. А и е интересно да се отбележи как положителните ревюта - или по-точно ревю - обикновено са малко общи, докато отрицателните имат доста конкретни забележки. Това обикновено е индикатор за това кое отразява по-добре същината на книгата.
- RRSunknown
- Elder God
Прочее, какво значение имат всички тези ревюта? Аз нямам литературно образование и не претендирам да съм критерий. Обществеността трябва да е критерий. Вие също пишете ревютата си на базата на лични впечатления,не е ли така?
Единственият абсурд, който виждам в тази ситуация е, че за 3-4 лева намирам книги на писатели-класици. Книжката на начинаещия автор струва 10 лева. Според мен е очаквано един човек да реагира остро, ако почувства, че на фона на тази цена, книжката не отговаря на очакванията му.
Ето това е големият абсурд в нашата страна. И поради това много хора се отказват да четат българска фантастика.
Единственият абсурд, който виждам в тази ситуация е, че за 3-4 лева намирам книги на писатели-класици. Книжката на начинаещия автор струва 10 лева. Според мен е очаквано един човек да реагира остро, ако почувства, че на фона на тази цена, книжката не отговаря на очакванията му.
Ето това е големият абсурд в нашата страна. И поради това много хора се отказват да четат българска фантастика.
Сега е време да се премине към въпроса дали всички ревюта са субективни, за живота, вселената и всичко останало.
10 лв са един обяд, за някои може да са много, за други малко, така че и това е субективно но пък със сигурност няма никакво отношение за качествата и достойнствата на една книга. Освен това не забравяйте, че вървят с DVD на "Ромасанта - ловът на върколака" Тадам! 

Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com
http://troshanov.wordpress.com
Според мен са, но това няма значение. Истината е, че последните български книги от жанра са единствено за подпалки.Lord wrote:Ама пък картинките хич не са за изхрърляне!
novembre
la città si accende in un istante
il mio corpo non si veste più di voglie
e tu non sembri neanche più così forte
come ti credevo un anno fa
novembre.
la città si accende in un istante
il mio corpo non si veste più di voglie
e tu non sembri neanche più così forte
come ti credevo un anno fa
novembre.
Окей, време е да си кажа и аз своята тежка дума, след като попрочетох една-две глави, публикувани он-лайн от поредицата "Ралмия" и продълженията, които ни чакат.
1. Общо впечатление - не е мой тип. Проблемът може и да е в моя телевизор. Не съм особен почитател на фентъзитата. Така че може и това да е причината да не ме грабне.
2. Правопис и пунктуация - тук може да се търпи критика по всеки параграф. Това пълни-кратки членове липсва, думи като "изсправи" и "изсчезна" изключително много ме подразниха.
3. Изключително много дразнещи повторения, това съм го учил още в трети клас над читанките. "Ралмия, Ралмия, Ралмия, Ралмия".
4. Тромави инфодъмпове. Прочее, така започва следващата част - с един доста дълъг и продължителен инфодъмп, който почти успя да ме разплаче. Ам че той се навел, взел камък, надигнал се, навел се, пак взел камък, изправил се, обърнал се наляво, видял еди какво си, то му повлияло еди как си.
Извод: За он лайн и форумно творчество бива. За сериозна книга, честно казано аз съм скептичен и в този формат не бих си я купил, ако бъде издадена.
1. Общо впечатление - не е мой тип. Проблемът може и да е в моя телевизор. Не съм особен почитател на фентъзитата. Така че може и това да е причината да не ме грабне.
2. Правопис и пунктуация - тук може да се търпи критика по всеки параграф. Това пълни-кратки членове липсва, думи като "изсправи" и "изсчезна" изключително много ме подразниха.
3. Изключително много дразнещи повторения, това съм го учил още в трети клас над читанките. "Ралмия, Ралмия, Ралмия, Ралмия".
4. Тромави инфодъмпове. Прочее, така започва следващата част - с един доста дълъг и продължителен инфодъмп, който почти успя да ме разплаче. Ам че той се навел, взел камък, надигнал се, навел се, пак взел камък, изправил се, обърнал се наляво, видял еди какво си, то му повлияло еди как си.
Извод: За он лайн и форумно творчество бива. За сериозна книга, честно казано аз съм скептичен и в този формат не бих си я купил, ако бъде издадена.