въпреки балетните изпълнения в "банкетът" (които, бтв, аз харесвам), даниел ву наистина е тренирал и даже е бил треньор по бойни изкуства в университета в америка.tigermaster wrote: Даниел Ву е тренирал в най-добрия случай балет. Такива като него, Никълъс Тсе и подобните им не ги уважавам - които учат танци за пред камерата. Някак си им личи, че не могат да се бият истински.
ник це има имидж на твърде разглезена звезда и аз също не го харесвам, но се справи много добре с ролята на лошия принц в "обещанието", всъщност той беше една от светлите брънки в тоя филм.
при цялото ми уважение към джет ли (гледал съм му почти цялата филмография и съм фен), той не е кой знае къв актьор (да, да, знам за "дани кучето"). това не значи, че е слаб, просто има други драматични актьори с много по-широки умения.tigermaster wrote: Не знам. За мен най-добрите хонконгски актьори(натъртвам на актьори) са Джет Ли, Чоу Юн Фат, Стивън Чоу, Мишел Йео. Чоу Юн Фат и Мишел Йео не са майстори на бойни изкуства, но пък и двамата са минали през ръцете на Юен Уо Пинг, та са се научили доста добре(той този Ума Търман успя да научи на бойни сцени, оставаше да не се справи с гимнастичка като Мишел Йео). А и са се доказали в достатъчно филми без бой. И, за разлика от Даниел Ву, имат истинско силно излъчване.
вероятно си го гледал в "летящите кинжали".tigermaster wrote: Че той си е. Макар че пее в доста от филмите си, никой не ги гледа заради тези му качества. А Канеширо ме дразни. Не че съм го гедал в много филми, де(всъщност, май е само един), ама ме дразни.
всъщност той е доста добър актьор и има някои изключителни роли (като немия тук http://www.imdb.com/title/tt0112913/ , култово изпълнение, макар самият филм да не е измежду най-добрите на режисьора). донякъде му пречи навлечения имидж тип азиатския брад пит (нищо лично мнали, брад пит в "12 маймуни" също ми е любимец).
например тук: http://www.imdb.com/title/tt0093258/tigermaster wrote: Анита Муи в кой филм си показва певческите възможности? `щото си я спомням как се биеше в "Легенда за пияния майстор" и какви истерии правеше в "Сблъсък в Бронкс", но никъде не съм я виждал да пее. А знам, че е певица.