Август '07

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Scourge
Mistborn

Post by Scourge » Tue Aug 21, 2007 9:42 pm

tigermaster wrote: Даниел Ву е тренирал в най-добрия случай балет. Такива като него, Никълъс Тсе и подобните им не ги уважавам - които учат танци за пред камерата. Някак си им личи, че не могат да се бият истински.
въпреки балетните изпълнения в "банкетът" (които, бтв, аз харесвам), даниел ву наистина е тренирал и даже е бил треньор по бойни изкуства в университета в америка.
ник це има имидж на твърде разглезена звезда и аз също не го харесвам, но се справи много добре с ролята на лошия принц в "обещанието", всъщност той беше една от светлите брънки в тоя филм.

tigermaster wrote: Не знам. За мен най-добрите хонконгски актьори(натъртвам на актьори) са Джет Ли, Чоу Юн Фат, Стивън Чоу, Мишел Йео. Чоу Юн Фат и Мишел Йео не са майстори на бойни изкуства, но пък и двамата са минали през ръцете на Юен Уо Пинг, та са се научили доста добре(той този Ума Търман успя да научи на бойни сцени, оставаше да не се справи с гимнастичка като Мишел Йео). А и са се доказали в достатъчно филми без бой. И, за разлика от Даниел Ву, имат истинско силно излъчване.
при цялото ми уважение към джет ли (гледал съм му почти цялата филмография и съм фен), той не е кой знае къв актьор (да, да, знам за "дани кучето"). това не значи, че е слаб, просто има други драматични актьори с много по-широки умения.

tigermaster wrote: Че той си е. Макар че пее в доста от филмите си, никой не ги гледа заради тези му качества. А Канеширо ме дразни. Не че съм го гедал в много филми, де(всъщност, май е само един), ама ме дразни.
вероятно си го гледал в "летящите кинжали".
всъщност той е доста добър актьор и има някои изключителни роли (като немия тук http://www.imdb.com/title/tt0112913/ , култово изпълнение, макар самият филм да не е измежду най-добрите на режисьора). донякъде му пречи навлечения имидж тип азиатския брад пит (нищо лично мнали, брад пит в "12 маймуни" също ми е любимец).
tigermaster wrote: Анита Муи в кой филм си показва певческите възможности? `щото си я спомням как се биеше в "Легенда за пияния майстор" и какви истерии правеше в "Сблъсък в Бронкс", но никъде не съм я виждал да пее. А знам, че е певица.
например тук: http://www.imdb.com/title/tt0093258/

zari
Sorcerer

Post by zari » Wed Aug 22, 2007 11:52 pm

Колко жалко,че пак изпуснах яка темичка. :evil: ...Ако си кажа мнението ще увисне,изтървах момента. :)Само мога да добавя,че Hairspray не ми буди дори и любопитството.Не знам,може да не съм му обърнала достатъчно внимание,но не съм фен на идеята като цяло.
-You might have a point here,mate.But I can't give it up..Do you wanna know why?
-Why??
-..Meet me in the pub in two minutes.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Wed Aug 22, 2007 11:57 pm

Scourge wrote:
tigermaster wrote: Не знам. За мен най-добрите хонконгски актьори(натъртвам на актьори) са Джет Ли, Чоу Юн Фат, Стивън Чоу, Мишел Йео. Чоу Юн Фат и Мишел Йео не са майстори на бойни изкуства, но пък и двамата са минали през ръцете на Юен Уо Пинг, та са се научили доста добре(той този Ума Търман успя да научи на бойни сцени, оставаше да не се справи с гимнастичка като Мишел Йео). А и са се доказали в достатъчно филми без бой. И, за разлика от Даниел Ву, имат истинско силно излъчване.
при цялото ми уважение към джет ли (гледал съм му почти цялата филмография и съм фен), той не е кой знае къв актьор (да, да, знам за "дани кучето"). това не значи, че е слаб, просто има други драматични актьори с много по-широки умения.
Остави го "Дани кучето". Гледай "Безстрашен", ако случайно си го пропуснал - там Джет Ли прави истински велика роля. В събота ще дават много важен филм за кариерата му - "Смъртоносно оръжие 4" - където казва три-четири думи общо, но въпреки това прави страхотен злодей. В "Герой" също е много добър, но това няма как да не го знаеш. Трябвало е да изиграе главната роля и в "Тигър и дракон", но отказал, когато разбрал, че жена му е бременна. Така ролята отишла при Чоу Юн Фат. А ако Джет Ли я беше изиграл, щеше да е доста по-добре.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Yan
Site Admin

Post by Yan » Thu Aug 23, 2007 1:39 am

tigermaster wrote: Остави го "Дани кучето". Гледай "Безстрашен", ако случайно си го пропуснал - там Джет Ли прави истински велика роля. В събота ще дават много важен филм за кариерата му - "Смъртоносно оръжие 4" - където казва три-четири думи общо, но въпреки това прави страхотен злодей. В "Герой" също е много добър, но това няма как да не го знаеш. Трябвало е да изиграе главната роля и в "Тигър и дракон", но отказал, когато разбрал, че жена му е бременна. Така ролята отишла при Чоу Юн Фат. А ако Джет Ли я беше изиграл, щеше да е доста по-добре.
То бива фенбойщина, ама това твоето...
Чо Юн Фат е доста по-добрия актьор от двамата.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Aug 23, 2007 3:52 am

Тигърът често се отнася по темата за бойните изкуства. :) Без да имам каквото и да е против Джет Ли, заявявам, че Чо Юн Фат е бог. В Златното цвете размазваше буквално, със самото си присъствие - както легендарните майстори на у-шу. 8-)

Тъкмо съм заредил сега Шанхайски триади - пак на Жан Имоу с Гонг Ли. :D
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Thu Aug 23, 2007 10:34 am

Yan wrote: То бива фенбойщина, ама това твоето...
Чо Юн Фат е доста по-добрия актьор от двамата.
Знам. Само че Джет Ли е по-подходящ за ролята. То и Джони Деп е по-добър от Брус Уилис, ама ще може ли да изиграе Джон Маклейн? Сега, в "Тигър и дракон" нито един не ми направи впечатление като актьор. Просто самият филм беше излишно развлачен и като цяло ми беше скучен. Можеше съвсем спокойно да е с половин час по-кратък и щеше да е много по-добре.

shayhiri, Чоу Юн Фат е бил като легендарните майстори на ушу. Джет Ли е един от тях. Това е разликата между тях.

Чоу Юн Фат ми е направил най-силно впечатление в "God Of Gamblers" - беше направо невероятен. Всъщност целият филм се крепи на неговия образ и ако беше някой друг, надали щеше да ми хареса толкова.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Thu Aug 23, 2007 10:48 am

Добре де, защо според теб във всеки филм с по-голямо количество бойни сцени трябва непременно да играе човек, тренирал дълги години такива? Нали е филм, т.е. не е нещо реално? Който иска реализъм, винаги може да гледа демонстрации, достатъчно такива се провеждат. Не отричам, че Джет Ли е може би един от най-добрите специалисти по бойни изкуства в наши дни. Но това изобщо не означава, че има кой знае какви актьорски заложби.

Дори и в "Герой", специално Джет Ли не ми направи твърде голямо впечатление извън бойните сцени; впечатлението идваше от останалите актьори (подчертавам, актьори), които всъщност правеха филма да е това, което е. В противен случай, всеки подобен филм би бил просто една разтеглена бойна сцена, накипрена с красиви гледки и специални ефекти. На мен лично подобно нещо ми е адски скучно. Затова и винаги ще предпочета Чоу Юн Фат, който има излъчване, и веднага изпълва екрана с присъствието си. Нещо което Джет Ли, колкто и да е изключителен в бойните изкуства, не може.
This signature is not yet rated

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Aug 23, 2007 10:54 am

Не мога да бъда по-съгласен
This is it. Ground zero.

Bat Garo Still Rots
Moderator

Post by Bat Garo Still Rots » Thu Aug 23, 2007 11:06 am

Надявам се, че като казваш "дълги години" все пак си съгласен, че не може да го пуснат да играе без да има на представа що е то карате/кунг фу и т.н.? Най-малкото ако си знае техниките не е нужно да минава обучение и тепърва да усеща какво се иска от него и сигурно снимачния процес е по-лесен.
DIABLO 3: AND THE HEAVENS SHALL TREMBLE

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Thu Aug 23, 2007 11:31 am

Естествено, че трябва да има подготовка, но тъй като обикновено практиката е бойните сцени да са предварително хореографирани, и актьорите да ги научават наизуст, не са нужни повече от 2-3 месеца, за да се постигне търсения ефект. Така че съм сигурен, че и Чоу Юн Фат е минавал през подобен процес, както и всички други, но според мен това е напълно достатъчно за филм, и не е нужно да се наеме истински майстор по бойни изкуство, чиито актьорски заложби са минимални.
This signature is not yet rated

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Thu Aug 23, 2007 11:39 am

zhivik wrote:Добре де, защо според теб във всеки филм с по-голямо количество бойни сцени трябва непременно да играе човек, тренирал дълги години такива? Нали е филм, т.е. не е нещо реално? Който иска реализъм, винаги може да гледа демонстрации, достатъчно такива се провеждат. Не отричам, че Джет Ли е може би един от най-добрите специалисти по бойни изкуства в наши дни. Но това изобщо не означава, че има кой знае какви актьорски заложби.

Дори и в "Герой", специално Джет Ли не ми направи твърде голямо впечатление извън бойните сцени; впечатлението идваше от останалите актьори (подчертавам, актьори), които всъщност правеха филма да е това, което е. В противен случай, всеки подобен филм би бил просто една разтеглена бойна сцена, накипрена с красиви гледки и специални ефекти. На мен лично подобно нещо ми е адски скучно. Затова и винаги ще предпочета Чоу Юн Фат, който има излъчване, и веднага изпълва екрана с присъствието си. Нещо което Джет Ли, колкто и да е изключителен в бойните изкуства, не може.
Принципно съм абсолютно съгласен. Само че когато даденият актьор няма опит в бойните изкуства, в повечето случаи на екрана това се вижда. Просто сравни битките в "Герой" и тези в "Летящи кинжали", където не играе нито един майстор на бойните изкуства. Във втория се разчита доста повече на монтажа и операторската работа, за да се постигне желаният ефект от битките.

Не това беше проблемът на "Тигър и дракон", подчертавам. В този филм Чоу Юн Фат изглеждаше и се движеше като майстор на бойните изкуства.(То с този хореограф как няма да е така?). Учудих се, когато разбрах, че опит всъщност няма. Проблемът беше, че филмът не беше достатъчно динамичен(макар че ако беше, щеше да си е най-обикновен хубав боен филм без претенции и без "Оскар"-и). А и все пак, колкото и добре да се справи Чоу Юн Фат в битките, Джет Ли щеше да се справи по-добре. Не случайно той е бил първоначалният избор за тази роля. Виж, Дони Йен, въпреки че е не по-малък майстор от Джет Ли, наистина няма необходимото излъчване за ролята - прекалено агресивен изглежда(и сигурно е) и като цяло не е подходящ за просветен учител(макар че е играл и такъв, де).

Колкото до "Герой", мисля, че абсолютно всички актьори там са подбрани не заради актьорски талант или бойни умения, а защото се вписват идеално в картината. Това, че в този филм играят двамата най-големи майстори на ушу в киното, е щастливо стечение на обстоятелствата. Всичките образи са типажи без особено голямо развитие - но не в тях е силата на филма. Всеки от актьорите изигра блестящо своята част и допълни страхотно подвижната картина, каквото беше филмът.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

Yan
Site Admin

Post by Yan » Thu Aug 23, 2007 12:04 pm

tigermaster wrote:

Не това беше проблемът на "Тигър и дракон", подчертавам. В този филм Чоу Юн Фат изглеждаше и се движеше като майстор на бойните изкуства.(То с този хореограф как няма да е така?). Учудих се, когато разбрах, че опит всъщност няма. Проблемът беше, че филмът не беше достатъчно динамичен(макар че ако беше, щеше да си е най-обикновен хубав боен филм без претенции и без "Оскар"-и). А и все пак, колкото и добре да се справи Чоу Юн Фат в битките, Джет Ли щеше да се справи по-добре. Не случайно той е бил първоначалният избор за тази роля. Виж, Дони Йен, въпреки че е не по-малък майстор от Джет Ли, наистина няма необходимото излъчване за ролята - прекалено агресивен изглежда(и сигурно е) и като цяло не е подходящ за просветен учител(макар че е играл и такъв, де).
От Друга страна, точно в този филм не това е основното, така че...

Бе малко излишно да спекулираме какво би могло да бъде:)
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Thu Aug 23, 2007 12:11 pm

И при Тигър и Дракон и при Летящи кинжали основното е сюжета, а не битките. Докато при Герой е точно обратното - всичко е една невероятна визия и перфектни битки, докато сюжета е на по-заден план. И Чоу Юн Фат наистина е бог така че специално за Тигър и Дракон (за който по никакъв начин не мога да се съглася че е развлачен) той е перфектния избор. Харесвам Джет Ли, даже много, но той просто не става за този филм.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Thu Aug 23, 2007 12:55 pm

Мда. Много съгласна и с Ян, и с Живик, и с Делегат-а.
Филимите, в края на краищата, са терен за актьорите а не за джудисти, кунгфуисти и пр. Казвам го основно защото вече май ми е попреминала младежката травма от непрекъснато гледане на Брус Лии. И да слушам какъв голям актьор е бил (Фенбойщината на бившият ми съпруг, доста му мътеше мозъка. :hihi: ) Което няма ама нииищо общо с това колко е велик, в затвореният кръг на специалистите по бойни изкувства!
И за малко разнообразие, в азиатското кино, предлагам и някои филми на Такеши (Който не е якуза, но ги играе много добре.). На мен лично, освен Лятото на Куджикиро, много ми харесва Затоичи! :plez:
:mrgreen:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Thu Aug 23, 2007 12:58 pm

Delegat wrote:И при Тигър и Дракон и при Летящи кинжали основното е сюжета, а не битките. Докато при Герой е точно обратното - всичко е една невероятна визия и перфектни битки, докато сюжета е на по-заден план. И Чоу Юн Фат наистина е бог така че специално за Тигър и Дракон (за който по никакъв начин не мога да се съглася че е развлачен) той е перфектния избор. Харесвам Джет Ли, даже много, но той просто не става за този филм.
Това, че сюжетът на "Летящи кинжали" е объркан и оплетен, не значи, че е добър. А той и не е, доколкото помня. Колкото до "Тигър и дракон", неговият сюжет е идеален за наистина красив боен филм. Имаше и достатъчно битки, при това изпипани перфектно, но нямаше никаква динамика. А точно на такъв филм, който ще привлече масовия зрител точно с екшън, му е адски необходима. А колкото до това дали Джет Ли е подходящ за ролята - създателите на филма са решили, че е. Той я е отказал.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting