Дотолкова съм наясно с материята, че сам си създавам необходимата терминология в случай на нужда.

Не знам дали това е проблемът в случая, обаче.
Рол, като говоря за
конфликти и сюжетни линии, имам предвид смислена поредица от събития с
всичките елементи на самостоятелна история (вкл. хай консепт), както казах и двата (трите?) пъти. Ти същевременно говориш действително само за детайли и пълнеж, които нямат стойност сами по себе си. Явно без пример няма да стане (ти гледаш историите отвън, нормално е само това да виждаш):
Ще отиде ли към Тъмната страна Люк или обратното, ще изтегли баща си от нея? (Люк - Кеноби - Вейдър) Това имам предвид. Това е цяла самостоятелна история с хай-консепт. Това е и голяма част от същината на трилогията. Повечето от останалото е евтин рециклиран пълнеж. На кого му пука за канонерките и Джаба?
С кого ще се изчука Принцесата и защо? (Люк - Хан - Лея) Това ти прави историята.
Не те обвинявам ни най-малко. Казах още предишния път, че отиваме към несъстоятелен терминологичен спор. Ако вече си ме разбрал (надявам се, ако не пак ще се обяснявам) и смяташ, че проблемът е в терминологията (напълно е възможно), просто кажи как наричаш ти това, за което говоря - и готово.