@RRS
Айде стига детински изпълнения.
По темата - може да сме заслепени идиоти, но аз поне, бидейки несофиянец, който контактува с хора от практически всички краища на страната смея да твърдя, че имам доволно ясна представа за живота в България.
И знам например, че заплатата на баща ми (лекар с 30 години стаж) беше смешна в Пловдив, но колегата му в София на същата позиция взимаше с точно 20% повече. Което не е в пъти. И не е оправдано по никакъв начин предвид естеството на труда му.
От друга страна наемът в София (тука говоря от личен опит) ми е точно 2.5 пъти по-висок, отколкото наем за еквивалентно жилище в Пловдив. Заплатата ми за същата длъжност в Пловдив ще е с между 17 и 25% по-ниска. Сам можеш да си направиш сметките.
Имам приятели в Пещера, които взимат повече пари от мен. Имам и такива, които взимат по-малко. Но разходите им в Пещера са 30% по-ниски за същите неща. Местно производство му викат.
Това дето се опитахме да ти кажем е, че е МИТ в пъти по-голямото заплащане за абсолютно всичко. Да ИМА изключения, но те са малко.
Айде чил аут.
Edit: Марфе, има изключения за храната. Не са правило, уви.
Но виж за наемите ти гарантирам, че са несъизмерими, особено в по-малките населени места.
Last edited by
Yan on Thu Nov 12, 2009 4:07 pm, edited 1 time in total.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.