Абсурдистан, отгоре, отдолу и отвътре... (Part IV)
Moderator: Moridin
Значи, не искам да се заяждам, но просто мисля, че 4-5 пъти повече е нереалистично и София малко се идеализира. Може толкова да са най-високите заплати в бранша, но нямаш гаранция, че ще ги вземеш. Дори да си на минимална работна заплата, 5 пъти повече е 1200 лева. Това въобще не е ниска заплата и за София в повечето браншове. А ти какво работеше?
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
- RRSunknown
- Elder God
Не искам да съм черноглед, обаче разширението от Сердика до Младост по план трябваше да приключи в края на 2007 г. Дано не видим втория диаметър към 2014!Alanna wrote: Нейде около 2012 г. ще има някаква възможност за изпълнение на подобен план.
В средата на 2012 г. трябва да приключи строителството на разширение на сегашния участък - от Младост 1 до Цариградско. Под станцията на Цариградско шосе ще има паркинг с 1500 места.
В края на 2011 пък ще завърши и централната част на 2-ри диаметър от Надежда до Лозенец, към който също има паркинги - на станцията на Централна гара, Халите и Джеймс Баучер - следващата след х-л Хемус (даже там са 620 места, което не е малко). В Надежда пък ще има още 2 паркинга на метростанции пак за 600 места.

И аз съм бачкала като офис-мениджър за 350, сега да речем, че заплатата се е вдигнала на към 400, 400 и нещо с инфлацията. Беше сравнително ниско, но не ненормално.
А 2000 взима доста добър програмист, да ти кажа. С образование, опит, езици за програмиране и разни такива екстри.
Съжалявам, търсила съм си работа точно като офис-мениджър, заплатите не са тези, освен вероятно за някакъв много тесен кръг избрани. Просто нямай тези илюзии. Особено при кризата. Вероятно с малко късмет можеш да вземеш двойно, но поне 300 от тях ще отиват за наем и отопление.
А 2000 взима доста добър програмист, да ти кажа. С образование, опит, езици за програмиране и разни такива екстри.
Съжалявам, търсила съм си работа точно като офис-мениджър, заплатите не са тези, освен вероятно за някакъв много тесен кръг избрани. Просто нямай тези илюзии. Особено при кризата. Вероятно с малко късмет можеш да вземеш двойно, но поне 300 от тях ще отиват за наем и отопление.
Last edited by Morwen on Thu Nov 12, 2009 11:33 am, edited 1 time in total.
I don't wanna die
- RRSunknown
- Elder God
Да, намерил си две фирми, в които дават големи пари на няколко човека. И това, което ти казвам е проверено лично от мен.
Ми общо взето се занимавах с документи, пишех писма, правех преводи, всякаква офис работа и освен това бях момиче за всичко и куриер.
И познавам твърде много хора вършещи много по-квалифицирана работа, включително в печеливши фирми, които получават за нея толкова или по-малко пари.
Ми общо взето се занимавах с документи, пишех писма, правех преводи, всякаква офис работа и освен това бях момиче за всичко и куриер.
И познавам твърде много хора вършещи много по-квалифицирана работа, включително в печеливши фирми, които получават за нея толкова или по-малко пари.
Last edited by Morwen on Thu Nov 12, 2009 11:40 am, edited 1 time in total.
I don't wanna die
Мила е чинии и е танцувала степ. Аре, отърсете се от тия шибани митове за в пъти по-големите заплати в София. Просто не е така.RRSunknown wrote:Лично от мен са проверени.
Макар че те понятията са малко размити - ти какво точно си правила на тази длъжност?
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
- RRSunknown
- Elder God
Btw, заплатите в IT сферата са в пъти по-високи от всички останали и това няма връзка с проблема София-провинция. Един приятел, който се занимава с неособен сложен съпорт в малка фирма взима приблизително два пъти повече от мен за същото работно време (което при него е концентрирано в по-малко дни). Приятелите ми в по-големи IT компании са още по-добре платени. По дяволите, един пич в HP изкарва колкото мен за 4 часов работен ден при пет дневна седмица (моят е шестчасов).
От друга страна майка ми, която също е IT, изкарва около пет пъти повече от мен в Дупница. Прочее моята заплата е съвсем прилична, така че проблемът не е в нея
.
От друга страна майка ми, която също е IT, изкарва около пет пъти повече от мен в Дупница. Прочее моята заплата е съвсем прилична, така че проблемът не е в нея

Last edited by Itilon on Thu Nov 12, 2009 11:42 am, edited 1 time in total.
1. Тогава за пръв път се работеше с чужда фирма изпълнител. Нямам идея кой е правил договорите, но е имало много място за шикалкавене (подоризам СО, щото те са Възложител). Сегашните договори са по ФИДИК и са с огромни неустойки за закъснение. Кажи речи, ще влязат много вътре ако закъснеят дори няколко месеца. Японците също влязоха доста вътре, но новите са по-драстични точно заради опита.Itilon wrote:Не искам да съм черноглед, обаче разширението от Сердика до Младост по план трябваше да приключи в края на 2007 г. Дано не видим втория диаметър към 2014!Alanna wrote: Нейде около 2012 г. ще има някаква възможност за изпълнение на подобен план.
В средата на 2012 г. трябва да приключи строителството на разширение на сегашния участък - от Младост 1 до Цариградско. Под станцията на Цариградско шосе ще има паркинг с 1500 места.
В края на 2011 пък ще завърши и централната част на 2-ри диаметър от Надежда до Лозенец, към който също има паркинги - на станцията на Централна гара, Халите и Джеймс Баучер - следващата след х-л Хемус (даже там са 620 места, което не е малко). В Надежда пък ще има още 2 паркинга на метростанции пак за 600 места.Впрочем за него ли се говореше, че са променили проекта и вместо метро ще има надземен влак?
2. Не, не е този, който ще е наземен. Почти подземен е, с едно малко изключение между Обеля и Ломско шосе, но пак ще е покрит като при Интерпред. 3-ти диаметър е наземен.
(\ /)
(X.x)
(> <)
Reality is an obstacte to halllucination.
(X.x)
(> <)
Reality is an obstacte to halllucination.
- RRSunknown
- Elder God
И на 20-те фирми ли? И кои са те и как в процеса на работа стигате до "А ти колко получаваш"?
След бърз сърч в заплата.бг намерих три обяви за по над 800 лева ( обявени като заплата: 800-1000, 800-1200, което обикновено значи, че започваш на 800 и можеш да се надяваш, че ще стане 1000, ама нали е криза...), една 500-700(точно във фирма, занимаваща се с електроника, макар и не битова), една 500-600, една до 500 и една под 400. На поне 2 от трите високи ще се намърдат хора с някакви връзки или свръхквалифицирани.
След бърз сърч в заплата.бг намерих три обяви за по над 800 лева ( обявени като заплата: 800-1000, 800-1200, което обикновено значи, че започваш на 800 и можеш да се надяваш, че ще стане 1000, ама нали е криза...), една 500-700(точно във фирма, занимаваща се с електроника, макар и не битова), една 500-600, една до 500 и една под 400. На поне 2 от трите високи ще се намърдат хора с някакви връзки или свръхквалифицирани.
I don't wanna die
- RRSunknown
- Elder God
Да, има си иконка, когато има обявена заплата. Хинт - ако няма обявена заплата, обикновено е по-ниска, отколкото се надяваш.
Разбрах, че става дума за 20-те софийски. Пак питам кои са и как стигате до този въпрос в служебното си общуване и с 20-те.
Съжалявам, ако звуча заядливо, но наистина не е правилна идеята, че тук медът и маслото текат по макар и малко мръсните и претъпкани улици. А заплата 2000 за неспециализиран труд е мед и масло.
Разбрах, че става дума за 20-те софийски. Пак питам кои са и как стигате до този въпрос в служебното си общуване и с 20-те.
Съжалявам, ако звуча заядливо, но наистина не е правилна идеята, че тук медът и маслото текат по макар и малко мръсните и претъпкани улици. А заплата 2000 за неспециализиран труд е мед и масло.
I don't wanna die