A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Trip
Moderator

Post by Trip » Wed Apr 11, 2012 4:25 pm

Не си искал, но точно това направи. С други думи, това ти е аргументът. Ти даде този аргумент с цел да покажеш, че не се случва кой знае какво и че не си струва да се отделят два сезона. Дотук как сме?

После аз ти казах, че аргументът ти не струва.

Сега добавям въпрос: за теб трета книга само с това ли се изчерпва, със сюжетните линии, които описа в спойлер-тага? Ако да, имам още въпроси - те кратки ли са? Праволинейни ли са? Бедни ли са на събития?

И за да не сме офф-топик за сериала - мисля, че ще е добре наистина от трети сезон нататък да го действат по-просторно, защото не мисля, че Бениоф и Уайс ще издържат на този непрестанен cut and paste, без да падне качеството и да започнат да пропускат големи събития/важни герои.

Още от втори епизод има някакви нишани, че Аерон и Виктарион Грейджой може да са си взели в streamlining-а.

dido_demirov
Merchant

Post by dido_demirov » Wed Apr 11, 2012 4:53 pm

Да оставим аргументите и целите ми, защото явно по този въпрос няма да се разберем.
Изброените от мен персонажи далеч не са праволинейни, напротив и третата книга за мен не се изчерпва само с тях. Дали някой от сюжетните линии са бедни на действия? Според мен има такива: Давос и Бран. Съгласен съм с теб че не трябва да има cut and paste на герои и събития. Дори да пресъздадат някой герой които ги няма в третата книга(това на мен също би ми харесало), аз пак съм на мнение че трябва да 1 сезон вместо 2.

Trip
Moderator

Post by Trip » Wed Apr 11, 2012 5:28 pm

Съжалявам, несвързан си ми.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Apr 11, 2012 6:00 pm

В общи линии Трип иска да каже, че това че описваш книга в пет реда, не означава, че зад тези пет реда не стои и не трябва да стои много екранно време.

Лично според мен решението е добро.
Трета книга е определено най-силната и най-наситената от поредицата и бих се чувствал излъган, ако преджапат през нея за 10 епизода.
This is it. Ground zero.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Wed Apr 11, 2012 6:08 pm

Смятам че трета книга иска или два сезона или удължаване на формата специално за нея.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

Trip
Moderator

Post by Trip » Wed Apr 11, 2012 6:13 pm

Те Бениоф и Уайс няколко пъти са казали, че няма да се водят по това коя книга къде свършва и къде почва, а ще приключват сезоните по свое усмотрение.

Може да имаме трета книга - трети сезон, после още трета книга + част от четвърта в четвърти сезон, четвърта + част от пета в пети и т.н. Тя приемствеността във времето и мястото на действието е 100%-ова във всяка част, така че наистина няма значение, освен че вероятно ще си заминат клифхенгърите на Мартин от края на някои книги.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Apr 12, 2012 12:17 am

Аз доколкото знам още тоя сезон май ще използва някой и друг момент от трета книга. Най-малкото Джейми просто не фигурира във втора. Те и в първи сезон използваха един-два диалога от втората книга.
And you can't dance with a devil on your back...

Trip
Moderator

Post by Trip » Thu Apr 12, 2012 10:09 am

Изгледах си пак първи и втори епизод. Все повече ме радва сцената в бардака с Кутрето и честно казано, при все познатите елементи (курви, сех, плямпотене), мисля, че монологът му с Рос (като реплики и изпълнение от страна на Гилън) беше може би най-яркият му момент в сериала досега, като изключим може би спаринга с Варис в първи сезон.

Editец:

Много релевантен цитат от ревю в Хъфпоуст: "... but will the experience of the TV show be as richly compelling, poignant and moving as the books? What I long for in HBO's "GoT" are scenes that don't matter."

С което авторката иска да каже, сцени, в които героите просто си лафят или правят някакви рандъм неща. Като препирнята между Ири и Ракаро в първи сезон "Къде ще ти търся заек насред нищото, ма?" "Не ми пука, халесито е бременна, не ще конско!" или Визерис и прислужницата на Дани във ваната. Мисля, че може да намерят време във всеки епизод за сцена-две от тоя сорт, щото наистина правят нещата по-плътни.

A, и още едно яко режисьорско нещо - края на сцената с Денерис, панорамния шот с шепата хорица насред пустошта, страхотно беше композиран. И се оказва, че дотракските реплики са всъщност доста силни. И въобще, сериалът си разцепва все така могъщо.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Apr 12, 2012 4:42 pm

Абе ще е чудесно да има такива "разпускащи" сцени за придаване повече плътност на персонажите, ама няма време, уви. Трябва си четене на книгите за допълване на впечатленията по тая линия. :wink:

Иначе това с Визерис във ваната не беше баш такава сцена, човекът снесе бая инфо за света.

П.П. Това с Ерон и Виктарион Грейджой нали не го каза в смисъл, че съвсем ще ги шкартират? Да им намалят присъствието - да, ама съвсем да ги разкарат - надали.

(четвърта книга, а може и пета, за нея не знам)
Spoiler: show
Твърде важни са за властовите интриги при Железните мъже.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Apr 12, 2012 4:57 pm

Кой е казал, че ще ги махат тях?
Виктарион не може да го махат, той очевидно е важен плот елемент.
This is it. Ground zero.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Apr 12, 2012 5:02 pm

Допускане на Емо по-горе:
Trip wrote:Още от втори епизод има някакви нишани, че Аерон и Виктарион Грейджой може да са си взели в streamlining-а.
Но може би под "вземане" тук има предвид съществено съкратено присъствие (като други персонажи), а не съвсем премахнати.
The Best of Mozart

Trip
Moderator

Post by Trip » Thu Apr 12, 2012 5:18 pm

Бе разпускащите сцени са запазена марка на ХБО, трябват си. Щото това, дето се печели откъм скорост, във всеки сериал би било за сметка на плътност на героите и сетинга.

Сцената с ваната си беше баш уплътняваща за мен, щото Визерис допълваше митологията на света, а не снасяше нищо релевантно за настоящата ситуация, за сюжета или за някой герой.

А иначе, пета не съм я четълллл още, но щом Виктарион е важен за сюжета, може. Имах предвид буквално орязване, да, като за Аерон (Ерон в превод?) съм над 50% убеден. Тя първата сцена на Теон в Пайк е как Аерон/Ерон го посреща. Тук го посрещна някакъв (ако и доста готино замислен) неебателен дедо.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Apr 12, 2012 5:27 pm

Да, неебателният дядо беше веднъж :mrgreen:
Ся като казваш наистина Ерон го посрещаше... ама може просто да са съкратили каста за тоя сезон, честно казано, тъй като Ерон няма повече участие в тая книга.

Но той е малко или много прежалим или може да бъде сведен до епизодичен, т.е. пов-тата му са ирелевантни малко или много на основния сюжет. Виктарион обаче няма как да резнат, нито Юрон.
This is it. Ground zero.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Apr 12, 2012 5:45 pm

Абе и Ерон Мократа коса си е важен, освен ако не решат да разкарат религиозния елемент за печелене на време.
Макар че ще е готино да видим посвещаването им по стар Йоанокръстителски почин. :mrgreen:
The Best of Mozart

Trip
Moderator

Post by Trip » Thu Apr 12, 2012 5:50 pm

Btw, грейджойските имена са осъм и тия кални клошари с нищо не ги заслужават :mrgreen: