такааа, снощи бе безумна вечер (по-скоро нощ) за мен...
беше ни ден за Сарт+3 дрейка и Мали, а след него бе обявен Накс 10 за алтове + ачийвмънт за 4-те конници... записах се за алт-ръна с Лийд като упоменах, че за да убием Конниците (ачийвмънта, дето те да умрат едновременно), ако поискат - ще мина на Таис, въпреки че го имам направен...
започна стандартния рейд, ама така - леееекичко нестандартно... народа мреше където и когато свари... на първия опит направо си измряхме като дойде Шадрон още... трагедия... последваха още няколко подобни варианта, докато на един от тях успяхме да гътнем двата адда и остана само третия да доубием, но и с бая народ - топ-дпс-та - измрели... аз бях в офицерско парти, в което се подвизавах единствената жива и се скъсах да се смея, щото онези скучаещи магарета не спряха да си чатят в парти-чата, че са се оказали най-големите нуубове, задето са измрели... да ми дават наставления по време на битката кого да бъфкам, накъде да бягам, изобщо - добре се повеселих с тях, а Сарт умря... ама не ми пусна наметало
хукнахме към Мали и... умряхме... как така уайпнахме с влизане във втора фаза - идея нямам... аз тъкмо си дирих таргети по небето, и гледам, че сме неколцина, а някой във Вента ни подканя да не се мотаем да оцеляваме... е, на втория опит го убихме, ама аз пак умрях - поне на 3-та фаза бе... взеха да ме бият онези заряди баш когато Мали ме погледна по-особено... та така - паднах си в небитието, ама и той след мен... поне дропна на Ланито колана, дето искаше...
и дотук бе с официалната рейд-вечер...
още докато се порталвах към Даларан гледам в гилд-чата, че нашите се събират за хероик рейд за Арчавон... викам им "ще ме буустнете ли там, щото никога не съм го правила", а те шокирани се хилят и не ми вярват...

рейда бързо се събра, един през друг в уиспъри и в маге-канала ми се заобяснява какво прави боса... то аз докато да видя всичко и оня ми ти бос умря

но поне с ачийвмънта си доказах на невярващите, че го виждам за пръв път...
тъкмо се настроих кротко да си карам вечерта, защото този дето трябваше да организира алт-ръна се бе офф-нал и хоп - той дойде на линия и вика "сменяй на Лийд"... опитах се да го разубедя, щото междувременно връзката ми бе почервеняла, ама не би... минах послушно на друида си и ме съмъннаха в Накс... а там - 8 човека

аз си мислех, че се шегува, че са решили да правят 8 човека Накс, а те съвсем сериозно го мислели....

от тези 8 човека - само 3 мейна и останалото - алтове, като моя милост - хилъра никога досега не бе рейдвал в тази роля, а другия хилър - прясно респектнал на ресто шаман, дето ни е сериозно дпс, ама като мелее
утеших ги, че ще мрът, а те не ми вярват... е, повярваха... отидохме първо при Инструктора и умряхме

пробвахме пак и отново измряхме... викат - нещо не е наред... Бийл отиде към Айрънфордж да си респектва мелее, а мелее-шамана Кзану - да става ресто... викам му на уиспър "Кзану, ти ще си основен хилър, щото това ми е първи рейд".. а той - "споко, аз съм про"

то и аз знам, че той е про, ама то просто се оказа, че не е в това проблема, защото и като дойде той да хийлва - пак измряхме... заразсъждаваха младежите защо така мрем... а то си бе ясно - мрът аддовете и оттам до уайп на рейда е на една крачка... решиха шамана да хийлва рейда, а аз аддовете... е, да, ама пак не стана - поемат много дмж и на мене ми свърши маната (+инервейт и поушънка) и аддовете пак умряха преди боса... тогава се усетиха, че ако ще сме в този състав, нещо трябва да се промени... защото с 2 хилъра не може да се издържи бос-файт не за друго, а защото рейда хем е в 8 човека състав, хем с намалено дпс - битките са твърде дълги, за да се понесат от 2 алта хилъри... то бързо се усетиха де - аз като погледнах в Рекаунта как магето на Н прави 2.1к дпс на бос-файт ми стана ясно... и Н предложи да мине на алта си друид... и работата потръгна... боса си умря послушно и веднага... битките дълги, ама хийлинга стабилен... честно казано не съм вярвала, че тази битка - с Инструктора ще е най-тежката от ВСИЧКИ в Накс...
Пач си умря като по учебник без дори да се застраши нечий живот... то в това крило най-много мряхме на блобчетата

всички битки бяха леки и приятни... на Конниците решиха да не сменям на Таис, а пак така - с три хилъра... битката беше мноооооооооого дълга, но мнооого лесна за хийлване.... разменяхме си конниците поне 7-8 пъти... ама като сме с малко хора дпс е така...

НО взехме ачийвмънта - умряха едновременно...
обаче по-нататък Кучето ни уайпна

кайтваше шамана, умря, рез-нах го в комбат и ПАК умря... а онези зомбита се дотътриха до Кучето и го нахраниха от 15% на макс-живот... рейд лидера просто каза - умирайте и отново.... е, на втория път умря без проблеми... НО после умряхме на отсечката към Тади... беше Грандиозен уайп - пуулнаха група дребни гадинки + 2 гиганта и 2 Сенки... е, как го направиха този номер, така и не разбрах, а те си умряха от смях колко нуубската го изиграхме
после Тади си умря от раз, а аз вече зная как се скача с друид от платформата

честно казано бях в тих ужас как ще го направя с това тромаво дърво, дето не може да ходи бързо, камо ли да скача надалече... обаче като убихме аддовете, мернах с периферното зрение как другия друид мина в котка и пусна спринта... моментално го последвах и скочих успешно!
голям срам брах, когато умрях на Хейган

е, то бе на второто танцуване между вълните и на една от тях много народ получи дмж, та двата друида се забавихме да ударим и каст-хийл и хоп - умряхме и двамата

ама Хейган бе на под 10% живот... та шамана нямаше проблеми да ги до-хийлва...
на боса със споричките, дето ми е любим с Таис, изведнъж се усетих, че хийлването бе възможно само в някакви промеждутъци от време за по няколко секунди... а аз не знаех кога... уиспървам на Холи (ГМ ни бе с лока си, но иначе до преди седмица мейна му бе прийст) - "ще ми кажеш ли във Вента кога да хийлвам", а той вика "сори, Таис, ама съм пресипнал"

и аз - в паника... а с това дпс битката дълга... и кошмарна... и двата друида си ползвахме комбат рез-а... така и не разбрах дали съм хийлвала правилно, дали Хот-ове, пуснати по-рано хийлват когато дойде момента да е позволено... тази битка ми е все още в мъгла от хийлърска гледна точка...
и така... стигнахме Сафи и си викам - ей, сега вече ще се мре здраво... и сгреших... не просто никой не умря, но и нямаше на някой да му е паднал живота под 50% през цялата битка... там бяхме наистина про...
и това явно ги вдъхнови, та като отпочнахме Кел`Тузад, онези ми танкове се хвърлиха да пулват по 5 абомината... то няма лошо - с 3 хилъра нямаше проблем да ги държим живи, ама те нямаха нужното дпс да ги убият бързо, че и прииждащите от всички страни скелети и баншии... и съответно рейда гръмна

буквално и инстант... е, на втория опит не е като да не пуулваха пак по няколко абомината, но вече следяха и останалите гадини... и така - на втория опит падна и Кел`Тузад, а ние се сдобихме с ачийвмънта да направиш Накс на нормал с по-малко от 9 души...
смешното е, че го нямам с Таис дори, обаче това си беше егати бойното кръщене за Лийд...
иначе луут почти нямаше за мен

само едни ръкавици взех и стаф с мноооого спирит и хит (за муункин спека ми после)... за друид не падна никакво парче от сета... затова пък толкова абисал кристали събрахме, че накрая разделиха на всеки от рейда по 2... но одисеята приключи в 4:10 сутринта и днес ще сфетя като фенерче в лятна нощ...