За/Из/По-губени във WoW (място за nubs, дето още я играят)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Wed Mar 25, 2009 5:02 pm

Tais wrote:на дпс-са по някой Хот, колкото да не се чувстват пренебрегнати...
а после на кого ще кажеш "на мен сега shield да ми слагаш" :roll:
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Wed Mar 25, 2009 5:14 pm

ти си милостива, мило, и преживяваш нашата смърт като лична драма, затова и си позволявам свободно да си демагогствам колко е важно да хийлваш дпс-тата, особено, когато са в коприна и най-вече, ако името им започва с "Т", завършва на "аис"!!!!!! :P

докато аз държа да не поемам НИКАКВА вина за измрялото си парти, щото нЕма начин този великолепен храст да е причина за летален изход от битка!! 8-) затова, ако обичате - поемайте вината си и се срамувайте, както си му е реда :P
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Wed Mar 25, 2009 5:16 pm

Пък после що си райдвам сам... :roll: Поне знам, че танкът ми е танк, хийлърът ми е хийлър и лекува само танка :roll: Верно, че ДПС-то слабо, ама и това се преживява :P

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Wed Mar 25, 2009 5:23 pm

ти се не оплаквай!! егати глезения танк си!! :P
я те хийлва фуул Т 7.5 хилър, я дърво с пристрастия към танка - за справка виж по-нагоре :lol: ако сметнеш разноските си с нас и с пъгове/саморейдване, ще се убедиш колко изгодно ти излизаме :lol:

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Wed Mar 25, 2009 5:32 pm

Танчето, сега направих проверка за инскрипшъна - наистина никъде не пише за допълнителен глиф-слот за инскриптор. Обаче аз съм сигурна, че съм го чела това, когато разучавах що е то инскрипшън. Може да е било някаква проектна идея, дето да са я махнали после :roll:

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Wed Mar 25, 2009 6:18 pm

Tais wrote:ти се не оплаквай!! егати глезения танк си!! :P
я те хийлва фуул Т 7.5 хилър, я дърво с пристрастия към танка - за справка виж по-нагоре :lol: ако сметнеш разноските си с нас и с пъгове/саморейдване, ще се убедиш колко изгодно ти излизаме :lol:
Вечното мърморене във войс-чата не се купува с голд, верно си е :roll:

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Mar 25, 2009 6:21 pm

Друго си е да ти мляскат на уше ;р
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Thu Mar 26, 2009 10:46 am

такааа, снощи бе безумна вечер (по-скоро нощ) за мен...

беше ни ден за Сарт+3 дрейка и Мали, а след него бе обявен Накс 10 за алтове + ачийвмънт за 4-те конници... записах се за алт-ръна с Лийд като упоменах, че за да убием Конниците (ачийвмънта, дето те да умрат едновременно), ако поискат - ще мина на Таис, въпреки че го имам направен...

започна стандартния рейд, ама така - леееекичко нестандартно... народа мреше където и когато свари... на първия опит направо си измряхме като дойде Шадрон още... трагедия... последваха още няколко подобни варианта, докато на един от тях успяхме да гътнем двата адда и остана само третия да доубием, но и с бая народ - топ-дпс-та - измрели... аз бях в офицерско парти, в което се подвизавах единствената жива и се скъсах да се смея, щото онези скучаещи магарета не спряха да си чатят в парти-чата, че са се оказали най-големите нуубове, задето са измрели... да ми дават наставления по време на битката кого да бъфкам, накъде да бягам, изобщо - добре се повеселих с тях, а Сарт умря... ама не ми пусна наметало :(

хукнахме към Мали и... умряхме... как така уайпнахме с влизане във втора фаза - идея нямам... аз тъкмо си дирих таргети по небето, и гледам, че сме неколцина, а някой във Вента ни подканя да не се мотаем да оцеляваме... е, на втория опит го убихме, ама аз пак умрях - поне на 3-та фаза бе... взеха да ме бият онези заряди баш когато Мали ме погледна по-особено... та така - паднах си в небитието, ама и той след мен... поне дропна на Ланито колана, дето искаше...

и дотук бе с официалната рейд-вечер...
още докато се порталвах към Даларан гледам в гилд-чата, че нашите се събират за хероик рейд за Арчавон... викам им "ще ме буустнете ли там, щото никога не съм го правила", а те шокирани се хилят и не ми вярват... :roll: рейда бързо се събра, един през друг в уиспъри и в маге-канала ми се заобяснява какво прави боса... то аз докато да видя всичко и оня ми ти бос умря :shock: но поне с ачийвмънта си доказах на невярващите, че го виждам за пръв път... :lol:

тъкмо се настроих кротко да си карам вечерта, защото този дето трябваше да организира алт-ръна се бе офф-нал и хоп - той дойде на линия и вика "сменяй на Лийд"... опитах се да го разубедя, щото междувременно връзката ми бе почервеняла, ама не би... минах послушно на друида си и ме съмъннаха в Накс... а там - 8 човека :shock: аз си мислех, че се шегува, че са решили да правят 8 човека Накс, а те съвсем сериозно го мислели.... :shock: от тези 8 човека - само 3 мейна и останалото - алтове, като моя милост - хилъра никога досега не бе рейдвал в тази роля, а другия хилър - прясно респектнал на ресто шаман, дето ни е сериозно дпс, ама като мелее :lol:

утеших ги, че ще мрът, а те не ми вярват... е, повярваха... отидохме първо при Инструктора и умряхме :lol: пробвахме пак и отново измряхме... викат - нещо не е наред... Бийл отиде към Айрънфордж да си респектва мелее, а мелее-шамана Кзану - да става ресто... викам му на уиспър "Кзану, ти ще си основен хилър, щото това ми е първи рейд".. а той - "споко, аз съм про" :lol: то и аз знам, че той е про, ама то просто се оказа, че не е в това проблема, защото и като дойде той да хийлва - пак измряхме... заразсъждаваха младежите защо така мрем... а то си бе ясно - мрът аддовете и оттам до уайп на рейда е на една крачка... решиха шамана да хийлва рейда, а аз аддовете... е, да, ама пак не стана - поемат много дмж и на мене ми свърши маната (+инервейт и поушънка) и аддовете пак умряха преди боса... тогава се усетиха, че ако ще сме в този състав, нещо трябва да се промени... защото с 2 хилъра не може да се издържи бос-файт не за друго, а защото рейда хем е в 8 човека състав, хем с намалено дпс - битките са твърде дълги, за да се понесат от 2 алта хилъри... то бързо се усетиха де - аз като погледнах в Рекаунта как магето на Н прави 2.1к дпс на бос-файт ми стана ясно... и Н предложи да мине на алта си друид... и работата потръгна... боса си умря послушно и веднага... битките дълги, ама хийлинга стабилен... честно казано не съм вярвала, че тази битка - с Инструктора ще е най-тежката от ВСИЧКИ в Накс...

Пач си умря като по учебник без дори да се застраши нечий живот... то в това крило най-много мряхме на блобчетата :lol: всички битки бяха леки и приятни... на Конниците решиха да не сменям на Таис, а пак така - с три хилъра... битката беше мноооооооооого дълга, но мнооого лесна за хийлване.... разменяхме си конниците поне 7-8 пъти... ама като сме с малко хора дпс е така... :? НО взехме ачийвмънта - умряха едновременно...

обаче по-нататък Кучето ни уайпна :lol: кайтваше шамана, умря, рез-нах го в комбат и ПАК умря... а онези зомбита се дотътриха до Кучето и го нахраниха от 15% на макс-живот... рейд лидера просто каза - умирайте и отново.... е, на втория път умря без проблеми... НО после умряхме на отсечката към Тади... беше Грандиозен уайп - пуулнаха група дребни гадинки + 2 гиганта и 2 Сенки... е, как го направиха този номер, така и не разбрах, а те си умряха от смях колко нуубската го изиграхме :lol:

после Тади си умря от раз, а аз вече зная как се скача с друид от платформата :lol: честно казано бях в тих ужас как ще го направя с това тромаво дърво, дето не може да ходи бързо, камо ли да скача надалече... обаче като убихме аддовете, мернах с периферното зрение как другия друид мина в котка и пусна спринта... моментално го последвах и скочих успешно! 8-)

голям срам брах, когато умрях на Хейган :oops: е, то бе на второто танцуване между вълните и на една от тях много народ получи дмж, та двата друида се забавихме да ударим и каст-хийл и хоп - умряхме и двамата :shock: ама Хейган бе на под 10% живот... та шамана нямаше проблеми да ги до-хийлва...

на боса със споричките, дето ми е любим с Таис, изведнъж се усетих, че хийлването бе възможно само в някакви промеждутъци от време за по няколко секунди... а аз не знаех кога... уиспървам на Холи (ГМ ни бе с лока си, но иначе до преди седмица мейна му бе прийст) - "ще ми кажеш ли във Вента кога да хийлвам", а той вика "сори, Таис, ама съм пресипнал" :shock: и аз - в паника... а с това дпс битката дълга... и кошмарна... и двата друида си ползвахме комбат рез-а... така и не разбрах дали съм хийлвала правилно, дали Хот-ове, пуснати по-рано хийлват когато дойде момента да е позволено... тази битка ми е все още в мъгла от хийлърска гледна точка... :roll:

и така... стигнахме Сафи и си викам - ей, сега вече ще се мре здраво... и сгреших... не просто никой не умря, но и нямаше на някой да му е паднал живота под 50% през цялата битка... там бяхме наистина про...

и това явно ги вдъхнови, та като отпочнахме Кел`Тузад, онези ми танкове се хвърлиха да пулват по 5 абомината... то няма лошо - с 3 хилъра нямаше проблем да ги държим живи, ама те нямаха нужното дпс да ги убият бързо, че и прииждащите от всички страни скелети и баншии... и съответно рейда гръмна :lol: буквално и инстант... е, на втория опит не е като да не пуулваха пак по няколко абомината, но вече следяха и останалите гадини... и така - на втория опит падна и Кел`Тузад, а ние се сдобихме с ачийвмънта да направиш Накс на нормал с по-малко от 9 души... :D

смешното е, че го нямам с Таис дори, обаче това си беше егати бойното кръщене за Лийд... :lol:

иначе луут почти нямаше за мен :( само едни ръкавици взех и стаф с мноооого спирит и хит (за муункин спека ми после)... за друид не падна никакво парче от сета... затова пък толкова абисал кристали събрахме, че накрая разделиха на всеки от рейда по 2... но одисеята приключи в 4:10 сутринта и днес ще сфетя като фенерче в лятна нощ... :roll:

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Thu Mar 26, 2009 11:23 am

Браво на дръвчето!

:lol:

За битката на гъба-боса (онзи със споричките:)) - DBM ти дава индикатор кога изтича некротик аурата. Именно докато тя е в сила, можеш да кастваш хийлове, колкото си искаш, но те нямат ефект. За прийст битката е много лесна, защото общо взето аз стартирам prayer of healing към 2 секунди преди да изтече аурата. Така още на първата секунда всички в групата получават по към 5к хийл. С дисциплин билда е дори още по-добре, защото често имам и критове, което дава допълнително балонче да абсорбира демидж - полезно към края на битката, където демиджът се увеличава. общо взето обикновено по този начин имам време да помогна и на някоя от другите групи.

За друид общо взето предполагам, че опира до това да дадеш мас-хота секунда-две преди изтичането на аурата и да пуснеш още някой хот на тези, които имат най-много нужда, че да се стигне до максимум hps за трите секунди, в които ще има някакво действие на healing spells.

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Thu Mar 26, 2009 11:33 am

малеееееее, сега гледам, че само за снощния рейд съм се сдобила с 14 ачийвмънта с Лийд :shock:
http://eu.wowarmory.com/character-achie ... dar&n=Leed

мило, то проблема бе, че като нямахме силен сингъл-таргет хилър (нали бяхме с 2 друида и 1 шаман), не можех да разчитам на Хот-ове и трябваше да каствам по-големи хийлове, че дмж си течеше... :( иначе аддона ме предупреждаваше, че има 3 сек. до възможни хийлове, но или лаг-а, или нещо таймера не бе наред, щото въпреки изчакването на 2 сек., хийла ми не се отчиташе :( трябва ми повече опит да му хвана цаката, а и да прочета пак за битката от хилърска гледна точка...

PrivateRaio
Misting

Post by PrivateRaio » Thu Mar 26, 2009 11:46 am

блазе ви :D
снощи на Бронзбиърд беше ад :( няма такъв лаг :( Пробвахме Накс, щото там уж по-лесно, ма и там не ставаше - дръпнем боса и опа - 15-16 човека дисконект. Пробвахме 1-2 пъти и целия райд дружно клекнахме да ловим риба в Айрунфордж и да лафим на тийм спиика. Смях. Поне се наспах, щото към 11 полудях от скука и си легнах. Дано днес се оправи.

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Thu Mar 26, 2009 11:51 am

абее, да ти кажа и при нас имаше някакъв лаг, ама вече не зная от сървъра ли бе или от моята връзка... :roll:

иначе снощи падна това бижу:
http://www.wowhead.com/?item=39422
и го шарднахме... :oops: Браги, за тебе се сетих, пиле... те ме попитаха дали не го искам за офф-спек, но отказах - нямам грам желание да играя ферал с Лийд... дуал-спек-а й ще е муункински, но 99% от случаите ще го играе хилър, щото това най ме кефи...

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Thu Mar 26, 2009 11:52 am

Ами... не зная наистина как е точно за друид там. Правило ми е впечатление, че за друидите е по-трудно, защото редовно съм помагала на групите, в които има друид. Както казах - лесна е за прийст - направо си почиваш и следиш да не изпуснеш момента за прейър ъф хийлинг. Но 1-2 ми се е случвало да се разсея за нещо и да изпусна - дори тогава съм се оправяла - шийлд на най-уязвимия в групата и на следващия хийлинг прозорец ги качвам на макс без проблем. Но с хот-ове предполагам, че наистина е по-трудно.

А аз дръпнах още един левъл с Йоа - вече съм 71 и си имам мана генераторче. Но него го взех малко по-късно, защото нивото го качих малко, след като влязох в UK. Забавна група - един друид, който ни беше танк, обаче явно гиърът му беше забавен. Както и поведението му. Едно роге, дето много тихомълком се придвживаше и ту правеше демидж, ту спираше да си почине. Един дисциплин прийст (ех, едно мило ми стана, като видях как просвятква пенънс край мен.. ама нещо не го ползваше достатъчно) и един хънтър. И така, реших да усложня живота на хийлъра (нали е дисциплин, ще се справи), и прилежно наложих "печата на великомъченика" :) ехаааааа... много беше хубаво. Отвях 40% от общия демидж. Само дето много дърпам агро :((( То и танкът ни беше една маца в меча кожа... Направо бяхме патетични на моменти. Опитвах да ползвам репентънс на моменти, но танкът го чупеше. Да не обяснявам как търчеше с мобовете из цялата територия, сякаш ако не ръснеш капка кръв на всяка плочка, все едно не си бил там. Част от мобовете си ги танквах по неволя и вгорчавах живота на хийлъра, две бос-битки завършваха с умрял танк и аз на под 20% живот. Е, "великомъченика" се наложе да го сменя, щото с демиджът, дето го носеше танка, хийлърът не успяваше да спасява и мен. Пък аз съм още заек и не се сещам сама да си сложа балон, като се закучат нещата (всъщност гледах дали за хийлъра няма да се наложи). Имаше един весел момент на двойката босове, където ме събориха доста бързо, щото танкът търчеше с меле-боса и ни остави да се оправяме с кастъра. И след като умрях, както го пердашеше онзи, танкът пусна в парти чата "шийлд ми" и мина в елф-формата си, за да ме реснел. Нададе предсмъртен елфически вик и умря като куче естествено. :lol: :lol: :lol: (нищо, че друидите тая форма я нямат).

Обаче на последния бос беше драма. Общо взето така и не разбрах как да оцелявам, като мине на ъндед. Накрая някак се справихме де... е, танкът пак умря:). Но така, първи инстанс вече е проверен.

PrivateRaio
Misting

Post by PrivateRaio » Thu Mar 26, 2009 12:14 pm

малиии, много яко изглежда.
а за лага, при нас беше сървър лаг, повечето топ гилдии се отказаха да райдват снощи :D

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Thu Mar 26, 2009 12:18 pm

много ме забавлява Ланито с ПъГ-приключенията й :D истината е (поне за мен), че в Пъг-ове и екстремни условия най-добре се учиш да си играеш класа... с нашата си група е лесно, щото народа има навици и е облечен в по-голямата си част... но с Пъг винаги се намират предизвикателства и преоткриваш някои позабравени спелове :lol: