Гледано напоследък

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Feb 14, 2008 12:24 am

Изгледах Клеймора днеска. Като цяло ми хареса (за разлика от другото подобно което съм гледал- Базилиска). Историята обаче свърша много зле , просто липсваше надписа : "to be continued"
Другото което ми направи впечатление (може би съм с изкривена мисъл) че половината от арта се припокриваше със Legasy of Kain дизайна. Половината от гадовете бяха едно към едно с мутиралите братя на Разиел, а пък клейморите силно ми напомниха на сарафаните.
Този който го виждате като аватара ми също се появи почти 1 към 1 с един гад само дето имаше 6 крака :)
Лошо няма - даже така ми хареса повече :). Сам дето завършва по средата и много въпроси остават без отговор- демек чакаме нов сезон с нови серии.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Thu Feb 14, 2008 1:54 am

Нов сезон едва ли ще има, поне докато мангата не напредне достатъчно, за да има материал. Очакванията май са това да стане след четири-пет години. :)
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Feb 14, 2008 2:22 am

Бърза сверка с Wikipedia показа че мангата и анимето се разделят по история от 20 епизод на анимето нататък последните 4 нямат нищо общо с мангата- явно са ръшнали финала. И от там ми се губи развитието което явно в мангата продължава.
Случайно някой да знае може ли да се намери мангата от нета на английски че ме ме запали нещо тази история.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Feb 14, 2008 8:13 am

RRSunknown wrote:Изгледах Клеймора днеска. Като цяло ми хареса (за разлика от другото подобно което съм гледал- Базилиска).
:shock:
Мола ти съ, не сравнявай тази злокобна бозавка мелодрамица с Базилиск...
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Thu Feb 14, 2008 4:40 pm

RRSunknown wrote:Случайно някой да знае може ли да се намери мангата от нета на английски че ме ме запали нещо тази история.
Естетвено, че може, даже е една от най-популярните манги в момента, чекни темата за манга, там май и разни сайтове за сваляне имаше.

Killua
Ascendent

Post by Killua » Sat Feb 16, 2008 9:58 pm

Hanada shounen shi догледах наскоро аз и беше много свежо, макар бъзиците във втората половина на сериала да бяха значително по-малко :)
Днес си говорихме с една японка и за манията на японци по призраци и сега се чудя кое призрачно аниме да захвана :) Хихи, той и един от сенсеите сега си пише дипломната работа тъкмо за японските призраци, много интересна тема, наистина :mrgreen:

ПС Абе Хриси, толкова си плюла Клеймор, а накрая такава висока оценка да му туриш в ревюто.. аз очаквах най-много 3 ;р Че беше посредствено, беше, че няма място за сравнение с Берсерк - няма, че имаше доста тъп край - тъй е.. ама не е в никакъв случай чак толкова тъпо :) Отдавна го гледах и вече не помня много, но като цяло по-скоро ми беше интересно :)
shadow dance nikoga ne luje

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun Feb 17, 2008 10:39 am

E, аз го хвалих в цяла една трета от статията все пак. Не е като да няма хубави качества.

Oui. Je suis garbage.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Feb 18, 2008 8:40 am

Начи, най-сетне прегледах Lupin III - The castle of Cagliostro. ДВД рип е, но понеже филмчето е старо, образът не е като от днешните ДВДта, определено.
Но си заслужава. Има го за директно сваляне тук:
http://www.bgshare.com/get,317890.html

Oui. Je suis garbage.

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Mon Feb 18, 2008 10:41 pm

Ние със систъра тъкмо догледахме Бляк Блъд Брадърс-симпатично аниме отново с клишираната идея за добри и лоши вампири с пауъри и хора по средата :) Главният герой е някаква смесица между Алукард,Дарк Уизърда на Юги и Инуяша, а брат му е просто досаден.Само дето мразя всичко да се приключва точно на две на три в последните 2 епизода
Image

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Feb 19, 2008 12:01 am

За мене лично в Базилиск имаше 10 пъти повече мелодрама и опяване от Клеймора. Пък и това че са осрали историята и че героите не ставаха за чеп за зеле не значи че нямаше добра идея и сетинг на света. Пък като казах хареса ми имах предвид най-вече дизайна и анимацията на "лошите" - цялата им концепция за пробуждането и т.н. много ми напомни за света на Носгот и вампирите от Legasy of Kain.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Feb 19, 2008 7:57 am

В Базилиск имаше драма, а не мелодрама. Освен това и драмата беше чувствително по-малко и доста по-нездразнеща. Там никой не разправяше за това как очите на еди кого си били самотни и никой не пелтечеше ревейки някви говна като:
Боку уа...боку уа...Клер га...маморитай!
Ей тва като го почнат свалят таргетинга на дадено аниме до абсолютната нула.

Пичовете целенасочено се убиваха, без опяване и разтакаване. Малкото препратки към драматичните им изживявания, бяха показани с жестове, а не с думи, което винаги е по-добрият начин, да не говорим, че тези се бяха справили доста добре.
Spoiler: show
Примерно онзи, който си променяше лицето, като отиде в лагера на врага дегизиран, видя, че и те са хора абсолютно същите като тях и че не може да ги мрази истински. Мисля, че даже си беше харесал Хотаруби, въпреки че после я преследва до последно и я уби като куче, колкото и да не му се искаше, щото правилата са такива. Това беше просто жестоко направено.
Или пък когато оня верен слуга на тая главната мръхла ослепя, как се валяше в едно поточе. Ей така се прави израз на страдание, не с някви безумно тъпи коментари.

Бе въобще, Базилиск е на светлинни години напред.

Oui. Je suis garbage.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Feb 19, 2008 3:07 pm

Кой както го вижда :), за мене си беше мелодрама от висш тип.
Пък точно за тия филмчета като почне опяването превъртам напред към боя. Пък и ще се потретя- дизайна на лошите в клеймор беше светлинни години напред от нинджите в Базилиска.

neEd'Le
Sorcerer

Post by neEd'Le » Tue Feb 19, 2008 4:37 pm

бе за базилиска не знам,беше си доста приятно и непретенциозно сериалче, ама клеймора успях да го изтрая точно до 3-ти или 4-ти епизод,когато ония хлапак повтори около 18 пъти в рамките на 30 секунди,че клейр е полу човек, полу дзвер....направо се плеснах по челото и го затрих.

иначе последните три добри сериала,който съм гледал , са денноу койл, баккано и шигуруй,като койла е леко тъпичко на моменти,но като цяло доста добро,а бакано направо отнася тикви :P за шигуруй нема да коментирам,само ще кажа,че чакам да попреведат мангата.
И излитам в студения мрак,където порядъчни хора не летят.Тук има само дяволи и вещици, яхнали метли, и един Витя Суворов с неговия парашут.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Feb 19, 2008 5:15 pm

Е ти ако ми кажеш закво си го слушал да повтаря едно и също :)
Ще те успокоя че в 7-8 епизод някъде го натириха надалеч тъй в повечето време го нямаше.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Tue Feb 19, 2008 5:51 pm

Baccano! мачка, аз чакам да довършат DVD-рипа, че да с го гледам пак.

Клеймора си е боза, но първите му епизоди са най-зле, изключая anime-only финала.