A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]
-
- Misting
Никъде не помня да е било отричано, че има пролет и есен. Даже на много места се споменават събития по времето им, което за мен е напълно достатъчно.
Какво значи пролетта и есента са просто транзитивни/междинни периоди между лятото и зимата? То е така и при нас... Навсякъде пролетта и есента се считат за транзиция от/към лято/зима. Въпреки това влизат в дефиницията за сезони на местата, където са по-ясно изразени и ТУК е така.
И наистина това не трябва ли да го говорим в темата за книгата? И аз прекрачих границите де, но не се сдържах...
Какво значи пролетта и есента са просто транзитивни/междинни периоди между лятото и зимата? То е така и при нас... Навсякъде пролетта и есента се считат за транзиция от/към лято/зима. Въпреки това влизат в дефиницията за сезони на местата, където са по-ясно изразени и ТУК е така.
И наистина това не трябва ли да го говорим в темата за книгата? И аз прекрачих границите де, но не се сдържах...
- Dr. Horrible
- Forsaken
Абе, спомням си от някъде дискусия, че освен големия цикъл си има и малък цикъл, който си върви нормално през годината - обаче може и да се бъркам.
Иначе есен и вероятно пролет има, но доколкото разбирам, не са пълни сезони, а просто обозначават транзицията между лято и зима - все пак, няма как да е директен прехода! Есента май продължи година-две.
Иначе есен и вероятно пролет има, но доколкото разбирам, не са пълни сезони, а просто обозначават транзицията между лято и зима - все пак, няма как да е директен прехода! Есента май продължи година-две.
"Ние сме просто хора и боговете са ни създали за обич. Това е голямото ни величие, това е славата ни и най-голямата ни трагедия."
Емон Таргариен
Емон Таргариен
Дриган,
Добре, не разбирам какво ви става, честна дума. От втора книга насам действието се развива през есента. Зимата дойде чак в последната книга. Има събития, както спомена и календара, свързани с пролетта и есента. Съществува дори Голямата пролетна чума, вилняла по време на двугодишната пролет. Пролетта и есента по принцип са преходни сезони между зимата и лятото. И в реалния живот е така. Въобще, що за... Така де?! Айде сега обратно на сериала, ако може.kalendarа_ska4a wrote:Никъде не помня да е било отричано, че има пролет и есен. Даже на много места се споменават събития по времето им, което за мен е напълно достатъчно.
От HBO oбявиха официално, че ще има и трети сезон, а Мартин коментира, че той ще обхваща само първата част от третия том.
http://grrm.livejournal.com/276653.html
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
- dido_demirov
- Merchant
Те хубаво са решили да има трети сезон, но много глупаво да пресъздадат само половината книга.Demandred wrote:От HBO oбявиха официално, че ще има и трети сезон, а Мартин коментира, че той ще обхваща само първата част от третия том.
- dido_demirov
- Merchant
Вярно, че третата книга е по-голяма от първите две, но е излишно разтегната.
- Spoiler: show
dido: Нали съзнаваш, че всеки може да сбие всяка 1200-странична книга в 5 изречения. Не знам какво си мислиш, че си постигнал с това упражнение, но със сигурност не си се аргументирал, че трета книга е "излишно" разтегната.
(Това в кавичките също така ще рече, че някак имаш в ума си по-съвършен модел на това как е трябвало да изглежда трета част.)
(Това в кавичките също така ще рече, че някак имаш в ума си по-съвършен модел на това как е трябвало да изглежда трета част.)
- RRSunknown
- Elder God
- dido_demirov
- Merchant
Целта ми не е да сбия книгата в 5 изречения. В коментара си казвам само че ми се струва безсмислено да направят третата книга в два сезона.Trip wrote:dido: Нали съзнаваш, че всеки може да сбие всяка 1200-странична книга в 5 изречения. Не знам какво си мислиш, че си постигнал с това упражнение, но със сигурност не си се аргументирал, че трета книга е "излишно" разтегната.
- dido_demirov
- Merchant