Един приятел доста ми нахайпи
King Arthur Legend of the sword, като го обяви за филма на годината, онзи ден го изгледах, че стоеше на харда от доста време и въпреки, че имаше интересни похвати, традиционни за филм на Гай Ричи, не бих го нарекъл с такова гръмко име. Ефектите бяха на прилично ниво, другото беше добре сглобено на екран, съчетанието на музика с определени сцени подейства на адреналина в мен и като цяло добър филм се е получил, но все пак не нещо чак толкова грандиозно както ми го бяха представили
Попълних друг пропуск под формата на
Sicario - напрегнато действие в един опасен свят, хареса ми, въпреки минималното количество екшън, последните 20 минути все едно бяха взето от някой стелт игра, но адски безскрупулен и брутален завършек, Бенисио дел Торо беше човек с мисия и такъв на който отмъщението кипеше под кожата му. Емили Блън беше добро попадение, макар че в този филм нейната роля беше повече като поддържаща, като един катализатор на самото действие, докато останалите изпълняваха мисията по свалянето на поредния наркобарон в Мексико. Солиден филм с доста реалистични нотки.
Resident Evil Vendetta - доста се изкефих на тази CGI анимация, като цяло всичките излезли досега са ми в пъти по-интересни от игралните версии със сухата скумрия Мила Йовович, тази не прави изключение и тук Leon е дефиницията на badass особено в сцената с крис Редфийлд, когато трябваше да прочистят един етаж със зомбита. Нивото на анимацията е доста добро, малко можеха да се постараят в лицевите анимации да паснат по-добре на речта, но като цяло съм доволен - кръв, зомбита, мутации, вируси и ще има продължение