За/Из/По-губени във WoW (общи приказки и истории)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Elayne
Elder God

Post by Elayne » Tue Jul 07, 2009 12:35 pm

Таис, идеално знам, че е различно, аз нали затова ти казвам, че съм възмутена, че съм трета в Рекаунт по хийлинг като дисциплиниран прийст :), при все, че след мен има шамани, паладини, друиди и т.н.

А това с шийлдването колко го мразя! Дойде нов холи прийст (или по-скоро стар, кой напусна и сега пак дойде) и имам weakened soul на танка или по други играчи чат-пат. Ще го убия! :evil: ДА не говорим, че си оувърлапваме Mending. :roll:
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Tue Jul 07, 2009 12:50 pm

сега погледнах в Армърито, защото снощи Еио веднага се офф-на след рейда... ето с такъв гиър е хийлвал - пвп, наксрамаски, че дори и сини айтъми виждам...
http://eu.wowarmory.com/character-sheet ... &n=Eowylia

а бе втори по хийлинг... ума ми не го побира как с тази си екипировка...
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Dzvero
Sorcerer

Post by Dzvero » Tue Jul 07, 2009 3:10 pm

Лесно.
Друида е АоЕ хийлър. Вчера хийлинга беше ТРАГИЧЕН!. Почти през цялото време поне половината рейд беше поел дмг и много бавно хийлърите реагираха. Та наш Еуо само трябва да спами АоЕ хийл и ако има и глиф винаги хийлва по 6-тима. Кулдауна е много кратък и като го пуска на всяко сд дърпа много напред.
Друг е въпроса, че нуубарството е много яко застъпено и хората не могат да си играят с класовете. Вярно, че през повечето време са играли дпс, но хийлването е сред възможностите на класа. След като се дъни яко значи просто не може да си играе с класа.
Да реролнат рогета, преди поне рогетата играеха с 2 бутона, сега да са им добавили още един или най-много 2.
Не мое да мъмриш, брат!

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Tue Jul 07, 2009 3:26 pm

Dzvero wrote:Та наш Еуо само трябва да спами АоЕ хийл и ако има и глиф винаги хийлва по 6-тима.
ами там е работата, че го няма глифа... нещо повече, глифовете му за ресторейшъна са повече пвп-ориентирани... и екипировката му е скапана в сравнение с мейн-хилърите ни, което прави неговите аое-хийлове далеч по-слаби от техните...
но си прав, че течеше мнооооого масов дмж, а като не успяват бързо да възстановят живота ни, боцнатите хотове имат повече време да действат, което си е реален хийлинг... мене това, което ме безпокои бе разликата в направения хилинг от Еио с тази на холи прийста, и то добре облечен холи-прийст като Трууп, примерно, дето дори се самоопредели да бъде рейд-хилър... щото холи-прийста също има аое-хийлинг, и то - много силен, и на същия КД като този на друида, а за разлика от Еио, Трууп има и глифа за СоН, с който можеш да хийлваш допълнителен таргет... :roll: та... не е редно да е така... в крайна сметка пак се опира до скийл...

Dzvero
Sorcerer

Post by Dzvero » Tue Jul 07, 2009 4:02 pm

Днес съм пас за рейда и мисля да си левена прийста най-сетне, че вече седмици го влача.
С трагичен рейд, абсолютно неориентиран и некадърен рейд лидер, смотани танкове и смотани хийлъри не ми се губи време.
"Рейд лидер" който изобщо не ползва комбат ресове и то когато има от 4 до 6 друида в рейда.... който не разпределя инервейти.... и дори друид, който пита какво е "CR" (Anax)...
Не мое да мъмриш, брат!

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Tue Jul 07, 2009 4:21 pm

:mrgreen: Аз убивам за Инервейт понякога, а нямаме договорка кой на кого и кога да ползва, както и за CR нямаме, та е един пълен хаос. Много се изнервям когато някой си изхаби CR при виден уайп или вземе, че res-не играч, който не е с приоритет пред друг (като хийлър или танк).
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Tue Jul 07, 2009 7:07 pm

Dzvero wrote:С трагичен рейд, абсолютно неориентиран и некадърен рейд лидер, смотани танкове и смотани хийлъри не ми се губи време.
"Рейд лидер" който изобщо не ползва комбат ресове и то когато има от 4 до 6 друида в рейда.... който не разпределя инервейти.... и дори друид, който пита какво е "CR" (Anax)...
знаеш ли, Анну, ти може и да не се усещаш, но мина границата ми на търпимост... не съм очаквала, че ще си толкова неблагодарен...
ако не бе тази рейд-ситуация в гилдията, ти нямаше да помиришеш рейд-спот в Улдуар 25... или да ти напомням, че влезе в рейда без да имаш дори наксрамаски гиър... и как не спря да се държиш отвратително по отношение на гилдията през цялото това време... ни тактики бе прочел, гледам, че и фласка не пиеш... добре, че се грижим неколцина хора да има винаги фиш-фийст, защото съм сигурна, че и без фууд-бъф ще се появяваш... идването неподготвен за рейд е не само липса на уважение към останалите, но и на себеуважение... ако мислиш, че тези неща не се забелязват, жестоко се лъжеш...

и да, Ниста не е рейд-лидер... никога не е бил... дори не е рейдвал с нас в МН/ВТ/Сънуел... върна се към рейдването след експанжъна, в Наксрамас, като редови играч... и не е копнял за този пост... но след като офицерите, дето водеха рейдовете ни са burn out, пред алтернативата да не се рейдва въобще, той пое отговорността да прави рейдове... да не говорим, че за правилен сетъп дори не може да става дума в летния сезон - с постоянно менящия ни се състав, с хора в отпуска, със спрели временно рейдването и т.н.
и въпреки това ние все някак рейдваме... вече имаме и 4-ма нови играчи, все пак подбрани (паладин, ДК, уориър и лок)...

ако наистина не можеш да оцениш това, което ти се позволи в тази гилдия при ранга и екипировката, с която дойде или не можеш да разбереш ситуацията, в която е гилдията в момента, тогава си върви на Дарксороу при любимата си съвършена хард-кор-гилдия и се чувствай щастлив сред себеподобните...

лично мене, за кратко време успя да ме накараш да съжаля, че лобирах за тебе да рейдваш с моята гилдия.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Jul 07, 2009 8:11 pm

Свърши акаунта днеска, да видим колко ще издържааааааа. :twisted:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Tue Jul 07, 2009 8:38 pm

почини си и се наслади на лятото :)

аз вероятно ще влизам само за рейд-тайм на Зенедар, че нещо се уморявам напоследък... а на ШХ е спокойно и имам герои за вдигане...

Pag
Merchant

Post by Pag » Wed Jul 08, 2009 12:44 pm

Не знам защо, но напоследък като ви чета все ми се върти в главата - хубавата работа, ама българска :?
Лято е, навсякъде е така трудно. Нормално е.
Pagane lvl80
Blood Elf
Xavius

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Wed Jul 08, 2009 5:34 pm

Доста е трудно, така е. А и много голяма час от играчите са транзит през почти всяка гилдия.

Таис, ще трябва отново да те ползвам за фласки довечера, като наминеш. Снощи брах ли брах лотуси при Фрея, трябва да видя за колко ще ми стигнат материалите все пак. :neutral:
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Thu Jul 09, 2009 9:40 am

хорааааааа, аз съм се повредила нещо :(
прибрах се снощи 5 мин. преди рейд-инвайтите... викам си, ще закъснея, но не мога да не си взема един душ след толкова ходене по жегите... взех си набързо един... влезнах на линия - рейда отменен, че рейд-лидера, дето ни е единствен в момента - болен... взеха да си говорят да се прави Улдуар 10, обаче аз след банята такава умора почувствах, че си викам "няма да издържа и да стигна до Улдуар"... реших, че ми трябва спокойствие и минах на един дребен герой, дето си спретнах на Шатъред холс, който е 8.5 лвл... едва го направих 9 лвл - можете да си представите колко бързо става това на тези левъли... и си казах, че трябва да полегна за малко... просто не можех да се държа изправена пред компютъра... по Нова даваха "Доктор Хаус", а аз съм фен на сериала и го догледах... към края на филма очите ми се затваряха и едва се довлякох да изключа компютъра и лампата и съм заспала на мига, та чак до сутринта...
не одобрявам аз така - да се скапвам от работа и жегата денем, че вечер единствено да мога да издържа един филм полегнала... :( май ми трябва отпуска... а август е далече :(

Елейн, ние имаме още една апликейшън от играч от вашата гилдия - някакво маге Bisoñ... аз вече дадох вот "Не", но ти казвам да знаеш, че този е потенциален турист и при нас няма да е, защото имаме 3 активни мейджа и няма място за друг, но вероятно ще отлети към някоя друга гилдия...

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Thu Jul 09, 2009 10:38 am

Снощи имахме страхотни скандали ние, просто беше нечовешко, един от офицерите напусна, 3-ма бяха изритани. Един от най-активните ни играчи в това число. Придърпахме трима от друга хардкор гилдия и те напуснаха, защото случайно станаха свидетели на безумните караници в гилд чата и във Вентрилото.

Не знам какво се беше случило вчера, но ВСИЧКИ бяха толкова нервни и агресивни, никога не съм била свидетел на такова нещо.

Ужасна вечер по всички параграфи.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Thu Jul 09, 2009 11:53 am

голямо текучество при вас... :roll:
при нас засега няма напуснали от рейдващите... само основни играчи от рейда си взимат рейд-брейк, което не зная доколко е по-добро, но на този етап напускащите са единици и то с ранкове Гилд френд...
не съм забелязала да има драми и скандали в гилд-чата, но и аз много не се задържам на линия... а новопостъпилите се учудват, че нашето Вентрило не се ползва почти, освен за рейдове... рядко може там да се видят играчи и винаги с причина - или са в парти, или правят арени... но за чат никой не кисне там...

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Thu Jul 09, 2009 1:46 pm

Ами аз нещо не мога да вдъхна респект у хората, дори в качеството си на офицер. Снощи беше странна вечер, ужасна по-скоро. Трябваше да има VoA25 и Ulduar 25. Имаше 26 човека в гилдията и 18 в рейда, останалите отказаха да играят, защото не се чувствали добре или играят ПвП или и аз не знам какво. Лидерът не беше онлайн първоначално, първият офицер - също. Мен ме притиска целият народ (само двама офицери бяхме на линия). Трябваше да реша какво да се прави.

Тогава влезе първият офицер, обяви, че има високо кръвно и няма да рейдва, събра рейда и излезе. И след като излезе народа започна да излиза от рейда и да си прави своите работи. Гилд мастърът се появи и започна да кик-ва хората, които не съдействат. Самият той обяви, че няма да рейдва, защото жена му не била добре. Изкомандори ни и ни остави. Решихме да отпочнем Наксрамас25, като така и така бяхме 19 души. Само че офицерът, който започна да води рейда беше в най-отвратителното възможно настроение. Беше се изнервил заради факта, че точно броени минути преди да започнат инвайтите един куп народ изчезна, други пък бяха необщителни или пък пъгваха някъде...

Междувременно аз успях да recruit-на един death knight, който се беше пръкнал от някаква hardcore guild. Доста добре облечен и добър играч. Взехме го като мейн танк в Накс25 и уви, човекът стана свидетел на целия боклук, който се изля в гилд чата и Вентрилото и просто напусна.

Започнахме инстанса и офицерът, който водеше без да ни каже или попита се оказа, че е взел pug-ове. Съответно разбрахме за това след като падна първият бос (на който уайпнахме от нерви и скандали) и лидерът започна да разпределя луута. Имаше 'roll on that item for main spec' and 'roll on that item for off spec'. Така и не разбрах защо за някои се ролваше за мейн спек, а за други за оф-спек.

Офицерът се беше сдърпал и с един от най-активните ни играчи (но не особено добър като играч), съответно го беше игнорнал. Въпросният играч си гиърва офф-спек хийлинг. Гилд мастърът му бил позволил да ролва или бидва за всички хийлинг айтъми извън Улдуар. Та въпреки обявлението 'Roll [Forthought Talisman] main spec only' той ролна, спечели зара пред наш играч паладин, който играе хийлър main spec. Паладинът получи тринкета въпреки всичко, проблемът обаче беше, че офицерът не беше видял изобщо другият ни играч да ролва, защото го беше игнорирал предварително. Това го вбеси и се започна една.

Спам на гилд чата, кепс лок, псуване във Вентрило... междувременно имахме злощастието един от ненормалниците, които бяха kick-нати от гилдията преди време да се появи във Вентрило и да започне да спами (разбирайте да крещи, вие, псува и т.н. да се прави на идиот) и той.

Междувременно уайпвахме на почти всеки бос (нещо, което не ни се беше случвало), а хората бяха масирано овиквани и ругани, че не си знаят тактиките (което не е вярно между другото).

Накрая офицерът напусна гилдията. По-късно се появи и Гилд мастърът, получи отчет и кикна другият играч... и сега половината гилдия ще се изнася най-вероятно, а GM-ът излиза в отпуска 1 седмица и там съм само аз :D.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around