Ще имат свободен избор като пораснат. На 7 годинки, ще ме прощаваш, ама неща като "свободен избор" свързан с някви сериозни неща като религия и т.н. НЕ може да имат. Липсва им достатъчно информация просто. Аз самата съм чела Библията (някъв детски вариант) няколко пъти като бях малка, щото ми беше интересна, точно какъто древногръцките предания примерно. Е, станах човек на науката, не някакъв християнски фундаменталист, както виждаш. За сметка на това, още от малка теглех здраво една майна на всяко напористо, мазно, зализано лице по улицата, което се опитваше да ми пробута удобно изрязана версия на Новия завет, с Исус вътре, вместо Иисус, докато ме канеше на еди какви си сбирки еди къде си. Преди години пък си немах работа да се набутам за малко ебавка в канал #dctalk в ИРЦ, където с очите си видях евангелизирани мои връстници, които с пяна на уста ми проповядваха някакви безумства и повтаряха като роботи как са познали Спасителя и ще идат в Рая понеже не правят предбрачен секс и т.н. Беше УЖАСНО. Потресе ме и ме изплаши - не мислех, че в България може да се пръкне нещо такова и намирам, че до голяма степен това се дължи именно на необразоваността на децата, които в уязвимостта на пубертета могат да попаднат в ръцете на всякакви уроди. А евангелистите, бтв, са от по-добрата алтернатива. Щото навън бродят и доста по-злокобни психопати. Това НЕ трябва да се позволява. Намирам Православието за най-добрият вариант от всичките християнства - най-малкото, щото не съм усетила никакво вмешателство върху собствената си персона от страна на православната църква в България.Moridin wrote:Само ми се загуби защо трябва да възпитаваме децата в християнство, така че да ги предпазим от насилствено помохамеданчване, вместо просто да прекратим насилственото помохамеданчване, което така или иначе е незаконно. Ясно е, че имаме повече шанс с наказателното правораздаване, отколкото с някакви наредби за задължителни предмети, които никой няма да спази по турските области.
Бтв Ницше е смятал, че християнските ценности вредят на човечеството и никой досега не е показал убедително, че греши ;р
Са, за себе си знам, че има някаква висша сила (наричай го Господ, Природа, Вселенски разум, уотева), а Ницше конкретно може да ми го фофти, както би казал Рольо. Бъди така добър да не ми го размахваш тук без да си чел безумните му сексуално фрустрирани шизофрении. И аз го считах за авторитет, докато не прочетох Антихрист. Тоя сигурно е имал сифилис в мозъка докато го е писал.