Абсурдистан, отгоре, отдолу и отвътре... (Part IV)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Oct 29, 2009 9:45 am

баси във втори клас се учи че умножението се извършва преди събирането :shock:

Super M
Warmage

Post by Super M » Thu Oct 29, 2009 9:53 am

Освен ако нямаше скобички ;)))
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Oct 29, 2009 10:03 am

но в случая няма.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Thu Oct 29, 2009 10:04 am

В случая няма, и част от коментарите на хората са именно за това - "идиотът, който е задавал въпроса, не е сложил скоби - аз откъде да знам, че трябва първо да умножавам?!"
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Oct 29, 2009 11:43 am

Да, и аз четох досега. Тъжно е. Много. Всичко мога да преглътна, ама коментари "що не сте сложили скоби на умножението, че да разберем да го направим първо него", ми дойде в повече.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Бобсън
Arcanist

Post by Бобсън » Mon Nov 02, 2009 10:14 am

Michael Moorcock е писал нещо като "пътепис с елементи на разсъждение" на
http://www.ft.com/cms/s/2/30c7f99e-c4e3 ... ab49a.html

Пускам го тук, т.к. смятам, че показва абсурдистанщината като по-общопланетно явление...

thunder
Forsaken

Post by thunder » Mon Nov 02, 2009 1:41 pm

Roamer wrote: А аз в момента съм учуден, не, потресен, не, възмУтен и огОрчен от факта, че 43% от хората, които са отговорили на днешния въпрос в BrainBone във Facebook смятат, че 3 + 4 * 2 = 14 - и някои от тях дори разпалено защищават тази позиция в коментарите и се възмущават, че системата им е отбелязала отговора като грешен! :shock: Интересно ми е как ще се движи тази статистика през деня - даже май вече дялът на хората с този отговор е паднал, мисля, че преди 40 минути беше около 48%. Да видим какво ще стане, като постепенно се събужда Европа.
сега са 42% за 14 и 41% за 11 :)

напомня ми на стария 2 + 2 * 2 въпрос, на който всички отговаряха 8 ;) Имаше една много яка история за това от един руснак
Работя като програмист в неголяма американска фирма, 30-тина човека, правеща разни пошибалки за прес-автомати.
Сглупих като се намесих сутринта в разговори за училището, и взех, та издрънках старата минавка за това "Колко е 2+2х2".
Обикновено когато смятат на глас, първо събират, после умножават и получават 8, въпреки, че по правилата на математиката умножението трябва да се извърши първо, поради което верният отговор е 6. Но веднага ме сиктирдосаха и ме нарекоха идиот, защото се получава 8… Аз даже им го написах на хартия, за да стане по-ясно. И тогава се почна…Оказва се, че по правилата всичко се прави отляво на дясно и по никакъв друг начин, затова е 8… а аз съм глупак. Да взема да си прочета както трябва учебниците от училище, а най-лесно, като по- тъп, да взема да си го сметна на калкулатор!!! Особено ме уплаши, че главният счетоводител лично донесе калкулатор и направи демонстрация бурно аплодиран от цялата фирма. (Да, обикновеният калкулатор смята едно след друго, точно както го произнасяме на глас, без да спазва ред на действията)
Нямах под ръка научен калкулатор, който спазва реда на действията. Добре, отворих им Microsoft Excel, въведох действията – 6(!) и втрещих цялата фирма.
Работата беше прекратена за цели два часа, ходеха с калкулатора от компютър на компютър, и гледаха, тук се получава 6 а там 8. Уморих се да обяснявам и си отидох на работното място.
Оказа се, че основната изненада предстои. На обяд дойде при мен заместник главният счетоводител и клатейки глава, заяви: "Сега разбирам, защо всички ругаят Microsoft – на тях дори Ексела им е бъгав, смята неправилно!"
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Mindcrime
Arcanist

Post by Mindcrime » Mon Nov 02, 2009 3:13 pm

thunder wrote:
Roamer wrote: А аз в момента съм учуден, не, потресен, не, възмУтен и огОрчен от факта, че 43% от хората, които са отговорили на днешния въпрос в BrainBone във Facebook смятат, че 3 + 4 * 2 = 14 - и някои от тях дори разпалено защищават тази позиция в коментарите и се възмущават, че системата им е отбелязала отговора като грешен! :shock: Интересно ми е как ще се движи тази статистика през деня - даже май вече дялът на хората с този отговор е паднал, мисля, че преди 40 минути беше около 48%. Да видим какво ще стане, като постепенно се събужда Европа.
сега са 42% за 14 и 41% за 11 :)

напомня ми на стария 2 + 2 * 2 въпрос, на който всички отговаряха 8 ;) Имаше една много яка история за това от един руснак
Работя като програмист в неголяма американска фирма, 30-тина човека, правеща разни пошибалки за прес-автомати.
Сглупих като се намесих сутринта в разговори за училището, и взех, та издрънках старата минавка за това "Колко е 2+2х2".
Обикновено когато смятат на глас, първо събират, после умножават и получават 8, въпреки, че по правилата на математиката умножението трябва да се извърши първо, поради което верният отговор е 6. Но веднага ме сиктирдосаха и ме нарекоха идиот, защото се получава 8… Аз даже им го написах на хартия, за да стане по-ясно. И тогава се почна…Оказва се, че по правилата всичко се прави отляво на дясно и по никакъв друг начин, затова е 8… а аз съм глупак. Да взема да си прочета както трябва учебниците от училище, а най-лесно, като по- тъп, да взема да си го сметна на калкулатор!!! Особено ме уплаши, че главният счетоводител лично донесе калкулатор и направи демонстрация бурно аплодиран от цялата фирма. (Да, обикновеният калкулатор смята едно след друго, точно както го произнасяме на глас, без да спазва ред на действията)
Нямах под ръка научен калкулатор, който спазва реда на действията. Добре, отворих им Microsoft Excel, въведох действията – 6(!) и втрещих цялата фирма.
Работата беше прекратена за цели два часа, ходеха с калкулатора от компютър на компютър, и гледаха, тук се получава 6 а там 8. Уморих се да обяснявам и си отидох на работното място.
Оказа се, че основната изненада предстои. На обяд дойде при мен заместник главният счетоводител и клатейки глава, заяви: "Сега разбирам, защо всички ругаят Microsoft – на тях дори Ексела им е бъгав, смята неправилно!"
:rofl:

Mindcrime
Arcanist

Post by Mindcrime » Mon Nov 02, 2009 3:23 pm

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Tue Nov 03, 2009 1:34 pm

http://www.dnevnik.bg/sviat/2009/11/03/ ... samolet_v/ - "...пътници, които били много по-сериозно въоръжени..." :lol:
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Tue Nov 03, 2009 2:55 pm

Ето затова е хубаво, да се притежава оръжие... :lol: :lol: :lol:

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Nov 03, 2009 2:56 pm

и по важното - предали са ги на полицията (но не се споменава живи или мъртви) :lol:

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Nov 03, 2009 4:45 pm

Срещу тях обаче се изправили поне 30 пътници, които били въоръжени много по-сериозно от похитителите.
Полезно си е понякога да имаш оръжие, факт. Ама цели 30... егати кутсузлиите са били тия нападатели. :lol: :lol: :lol:

А това защо в Абсурдистана бтв? :)
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Nov 03, 2009 4:46 pm

това е Сомалия все пак - там всеки има калашник :)

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Nov 03, 2009 4:47 pm

Да, видях. И помня "Блек Хоук". :mrgreen:
Май само афганистанците са сравними с тях - там направо в люлките на новородените слагали по един калашник, да свикват от малки. :?
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)