За/Из/По-губени във WoW (място за nubs, дето още я играят)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Fri Mar 20, 2009 3:45 pm

PrivateRaio wrote:в Мана Томбс се влиза с ключ от Лоуър Сити репутация, но....дава репутация само към Консорциума, а то на хероик само до ревърд, от там с обсидиум огърлички или с дата карти от Нетерсторм.
Аз казах, Хау
това не е баш така :) с Таис преди седмица, ако не се лъжа, станах Екзалтед с Консорциума от рън на хероик Мана Томбс... т.е. чак до екзалтед си дават репутация ръновете му, а не до Ревърд....
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

PrivateRaio
Misting

Post by PrivateRaio » Fri Mar 20, 2009 4:01 pm

хъх, верно?
може, аз бях сигурен че е само до ревърд :D
може да са го променили наскоро, щото немам идея що обикалях толкова на времето за дата карти тогава, вместо да рънвам МТ хероик всеки ден.

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Fri Mar 20, 2009 4:19 pm

Ех, пак трябва да обяснявам :P Трябва да се следи пач-информацията, да знаете :P

Някои новости:
- ТБЦ инстансите дават репутация чак до Екзалтед, като на нормал мод дават половината от тази на хероик
- премахнато е ограничението при фармене на репутация, тя да намалява ако си по-висок левъл, тоест дали ще убиеш огре в Награнд като си 60, 70 или 80-ти левъл, няма никакво значение (скоро ще ме обичат в един тунел едни ... хора, ама да видим :mrgreen: )

Колкото до ключовете: за ТБЦ хероик инстанси трябват точно 5 ключа, всеки от тях се взима на Хоноред. Хоноред се постига
а) с куести
б) с инстанс рън на нормал мод
в) специално за Шатар - до Хоноред може да се стигне ако вдигаш Алдор/Скрейер репутация (което пък става като купуваш значки от АХ и ги даваш на съответното НПЦ, Скрайър са безобразно лесни за вдигане в момента, заради изобилието на умрели елфи)

За БРД - има условно два ключа:
- първият (и по-важния) отключва не само задната врата, но и половината инстанс (иначе до последния бос не можеш да стигнеш)
- вторият отваря вратата след кръчмата, там има и друг начин, но е доста кървав и болезнен

А младото шаманче не виждам защо го тормозите да си взима ключове като ей го де е Нортренд, нови инстанси, нов гиър. Нещата от ТБЦ (дори тези с хероик баджове) заминават на боклука за точно 3 левъла с някои малки изключения.

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Fri Mar 20, 2009 4:26 pm

Svetlio wrote:А младото шаманче не виждам защо го тормозите да си взима ключове като ей го де е Нортренд, нови инстанси, нов гиър. Нещата от ТБЦ (дори тези с хероик баджове) заминават на боклука за точно 3 левъла с някои малки изключения.
щото си няма нов експанжън, детето, а винаги е по-добре да се гиърне, докато събере парички, че да стъпи и по новите земи... а там - да й е по-лесно с мобове и куести, а не да ги дялка като моята блъд елфка шадоу-прийст на ШХ, когато имаше 61 лвл айтъми по себе си и ме хвърли в ужас, че едва убива 2 моба неин левъл накуп... :roll:

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri Mar 20, 2009 5:18 pm

Мда, Таис го каза. А и не знам колко скоро ще мога да си взема експанжъна, та ще се задоволя с това, коеот имам, дори и след 2-3 левъла да е напълно безсмислено. Пък и мен ми е страхотен кеф да ходя на места по старите територии, които са яко забравени ^^. Какво пък толкова лошо има да се разходиш в Стратхолм :roll:, примерно.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Fri Mar 20, 2009 5:34 pm

Ай, ясно, не бях разбрал че си без експанжън :oops: Иначе и аз поне два месеца си стоях щастлива 70-тка без да стъпвам в Нортренд, изорах всички стари инстанси, станах заслужил рибар и направих една камара други ачийвмънти :mrgreen:

Мисля, че трябва да ти направим Jenkins титла :lol: :lol: Мискина е голям фен, аз също :wink: Пък и да видиш ЛБРС на какво прилича :D

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Mar 21, 2009 12:02 am

Мдаа голям бууст тия дни. Хънтресата вече 30ка ;)
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Sat Mar 21, 2009 1:21 am

Да, с кеф, ако и съпроводен с убийствено лутане поради непознаване на терена, днес ходихме с хънтърката на Ники в Гномереган или там както се нарича дънджъна до Ironforge. Целта беше да пада експириънс и с повече късмет и някоя друга дрешка. XP си падаше на кило, обаче беше кастърски ден. Нагледахме се на интелект и спирит айтъми. :roll: Утре Улдаман и Скарлет Манастира.

Междувременно се изръсих 120-130 парички за пътъчки, панталонки, ново пръстенче, каска, нов чук и дори ръснах 5 голд за ризка ^^, само защото ми хареса, че е червена. :mrgreen: Мрънках, мрънках за загубата на пари, а до края на вечерта се бяха върнали обратно след продажбите в АХ. Ако не харча за нищо, ще имам епична космата летялка сравнително скоро. :mrgreen:

Покрай куест веригата за Каразан ми дадоха куест за Shadow Labyrinth. "Entry to Karazhan". Но доколкото Таис казваше - всички имате ключ, та ще можем да влезем без проблеми.

Разходих се да вдигна забравените професии. Уви вдигнах скининга само до 300. Нагоре от новите земи ще трябва, може би Hellfire. Имам само 2 точки до 300 в миньорството и тях ще трябва да ги направя в старите земи. Междувпрочем днес от лутане да търся гаргата в Burning Steppes успях много приятно да се ориентирам в Blackrock Mountain и да разуча кое къде е. Мястото е пусто та дрънка ^^, няма орда, дори мобове не видях. Много гот :). :mrgreen:
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Mar 21, 2009 10:53 am

Викам пак до Гномерган за втора синя рапира от килърбота ако падне. Поне го разучихме де :) Събрах си и куестите за скарлета почти ;) Иначе са две waterwalking поушънки и ше обиколя със слончето калимдор ;)
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

PrivateRaio
Misting

Post by PrivateRaio » Mon Mar 23, 2009 10:19 am

еее, падна най-после снощи гадината с 3 дрейка. И то супер лесно.
Баси, 4 седмици сме били на косъм от успеха, имам чувството че не са ни стигали 10 секунди да оцелеем само...

А колко е як дрейка дет го пуска, не е истина просто. Дано го ролна скоро, че снощи метнах стандартното 11 отново, забелязвам че за такива неща повече от 20 не съм мятал. Оня ден падна ключа от Накс 10 и гордо /roll а райд лидера се смее и ми го даде с думите "само ти го нямаш". Смях :D

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Mon Mar 23, 2009 10:28 am

Райо, голямо честито за Сарт:)) Тръпката и уайпването си струват - голяма веселба си е:).

Дима, скининг над триста се взема от едно NPC в кръчмата в Хонър Холд. Мисля, че има учител и в Шатрат, но аз го взех от Хелфайър още. Иначе скининг се вдига ужасно лесно - аз към момента съм с над 400, а в новите земи съм ходила само, за да си взема следащото ниво на професията. Друг е въпросът, че вероятно ще я оставя, ако стигна 80 с Йоа и може и аз да хвана бижутерство - не е ясно кога точно ще мога да левълна Нене. Засега й пращам материалите, пък да видим.

А иначе Йоа снощи направи първия си куест на Фьорда. УРА!!!! Левъл 68!!! :panda: :ghostche: :panda: Чудя се дали да й дам малко почивка за рест-бонус и да хвана Лунел/Раса... Но пък ми е толкова забавно с палечка, че май няма да има почивка за нея. Миличката тя, вчера колко глупаво я самоубих. Метнах я в едно от зелените гьолчета в Шадоумуун, при това с един гущер на гърба. Така и не можах да я извадя навреме.

Така... някой ще даде ли малко обяснение за ползването на фокус, защото аз без него карам, а имам очакването, че ще ми улесни живота. Но така и не мога да схвана, как точно да го ползвам.
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Mon Mar 23, 2009 11:38 am

Какво е това чудо "фокус" :shock: Аз знам рогетата, че правят едни "фокуси", особено изотзад, ама то е друго май :oops: Ако е да хванеш таргета на танка примерно, то се ползва асист (бутон F) или друго имаш предвид?

А ВГ вече е "20 мин смях" :lol: Влизам с Tenacy 5 и Ордата съвсем естествено бяга от мен като от чумав :lol: :lol: Да, ама има титаниум мина наблизо и горката Орда хем я сърби да я вземе, хем не може да се престраши... Като пребих трима, се смилих и я взех аз :lol: :lol: Вече след битката (която нормално загубихме, аз лично бях да си руша уъркшопове, че са ачийвмънт :wink: ) с още двама се натресохме в крепостта да доубием някоя друга Орда за куеста. Там стана мазало щото дръпнахме към 15 гарда, пък не можахме да ги избием всичките и аз си пуснах бъбъл и търтих да бягам с 3к живот и без мана. Обаче едно БЕ рогенце ме последвало... Спипа ме в едно кьоше, тъкмо се бандажвах... :roll: След 30 секунди аз бях с 2к живот, а рогето леко поумряло :lol: :lol: Най-интересно е какво луутнах от трупа му:
http://www.wowhead.com/?item=43329 (Pigtail Holder)
:lol: :lol: :lol:

Между другото сега започнах един амбициозен проект да изкупя акциите на Ториум Брадърс 8-) Докато добия контролния пакет и стана Екзалтед 8-) Според експерти проектът ще струва между 2 и 4к голд, в зависимост от цените, та молбата ми е ако някой забележи
- fiery core
- lava core
- blood of the Mountain
в АХ на цени под 30г да купува и да ми праща :D

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Mon Mar 23, 2009 11:47 am

Ами... ползвам асист бутона, обаче минава малко време да таргетна танка и да го асиствам. Т.е. ако танкът ми е "на фокус" ( :P ) дали се ползва да го таргетвам лесно и да ползвам асист :roll: - само с бутони това... иначе гоненето на таргет в меле рейндж си остава най-голямото предизвикателство, особено след като първият вече е умрял. Добре, че има АоЕ...
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Mon Mar 23, 2009 11:52 am

Ами тогава F2 или там който Fх се пада танка в партито като пореден номер, а после само F
еее, падна най-после снощи гадината с 3 дрейка. И то супер лесно.
Голяма честитка! :D А иначе за да спечелиш рол съм забелязал, че трябва да си бъфнат с кингс и да се завъртиш три пъти около оста си по часовниковата стрелка, казвайки тайната мантра "ролфоруин" :lol: При мене винаги работи, питай другите :P

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Mon Mar 23, 2009 11:58 am

PrivateRaio, ЧЕСТИТО!! :D

* * * * *

Тише, тези неща падат в Молтън кор :D ако се посъберем по-голяма група, може да го понавестим...

Ланис, ако питаш за макроси за фокус-таргет - разгледай темата ни в магьосническата част на гилд форума - ето ти линк за бързина (извинения към останалите, че не могат да го видят, защото нямат права на мембъри на гилдията :P )
http://www.contamguild.com/forums/viewtopic.php?t=690

за мене лично в парти/рейд, когато е нужно да се шийпват мобове, ползването на макросите е безценно, защото мога да си наблюдавам овцата, дали е послушна, докато си бия основния таргет, а ако се случи някой да я перне, както твърде често се случва :evil: , просто си натискам макрото да ми заовци фокус-таргета без да губя основния си таргет и не губя така време в таргетване... погледни темата и виж към твоя клас как би могла да ти бъде полезна...

на практика ти трябват 3 макроси - един за фокус, един за чистене на фокуса и един, за да въздействаш със спел или удар върху фокус-таргета ти... може малко да те пообърка изпълзването на макросите, докато свикнеш... идеята е - когато ти дадат, примерно маркиран с Луничка моб, който да шакълнеш, първо си натискаш макрото за фокус-таргет, след това - моба, който искаш да ти е на фокус и вече - когато кажат да шакълваш - макрото за действие върху фокус-таргета ти... накрая макрото за изчистването му, че иначе ще ти стои прозорчето на умрелия моб на екрана и ще ти пречи :D

ако някой друг се интересува, ще постна самите макроси тука... обичайно се ползва, ако е нужно да се СС-ват мобове...

Edit: Ланис, сега видях за какво ти е... а адоните, дето ползваш не ти ли вадят таргетите на народа в партито? защото Х-Пърл-а ми дава и това, че и каста на всеки един и е адски удобно - просто кликвам на таргета на танка...