За/Из/По-губени във WoW (общи приказки и истории)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Tue Jun 30, 2009 11:20 am

Май трябва да дам поне намек за обратна гледна точка. При стартирането на фреш-ръна на Улдуар 10 Таис щеше да бъде викната в рейд. Това беше и казано в рейд чата. Разликата е там, че ти Таис се офна на мига, защото се вбеси зверски на подхвърлянето за приоритет. Мога да го разбера добре, че е дразнещо, и мен ме е дразнило, но пак ти беше отказала на два пъти битка на Йог, когато имахме нужда от играчи, докато аз, а и други влизаме в такива ситуации, без да се мърмори в стил на "не ме взехте по-рано, сега пък няма да дойда". И независимо от това, пак казвам, намерението е било да те поканят в рейда. Рахманинов беше поканен на твое място - нещо, което също беше споменато в прав текст по време на рейда по-късно. Всички приказки, че не те смятали за достатъчно добра, просто не са верни и не са на място. Не, че очаквам да спреш да го говориш, както си набрала скорост, ама наистина ми писна. Пак един от офицерите три дни след това се допитва до мен дали може да говори с теб, все едно става дума за аудиенция при кралицата! Аман вече от драми! И не, това не е покана за обсъждане - няма да пиша повече по този въпрос.

Виж, Дзверото има пълното право да недоволства, защото при рън на Улдуар 10, за който беше записан, имаше основание да очаква поне да приложат някакъв "рол" за място на двата буумкина. Когато поканиха втория, при положение, че закъсняваше и имаше някакъв афк период, и аз се ядосах, но вече толкова ми беше писнало от цялата история, че не питах и защо. Вероятно трябваше. Но и както споменах, гилдията е тръгнала на разпад - на офицерите не им се офицерства, на тези, които сега поеха щафетата, им се сърдят, че не са толкова добри, колкото предишните, народът го хвана лятното настроение и не му е до гилд и форумни драми. То и на мен вече не ми се занимава толкова, дето не ми се мърдаше от компютъра сума време. Пък и в крайна сметка има достатъчно сериозни драми, за които да се терзае човек, че да се връзва и на глупости.
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Tue Jun 30, 2009 11:46 am

Lannis wrote:Май трябва да дам поне намек за обратна гледна точка. При стартирането на фреш-ръна на Улдуар 10 Таис щеше да бъде викната в рейд. Това беше и казано в рейд чата. Разликата е там, че ти Таис се офна на мига, защото се вбеси зверски на подхвърлянето за приоритет. Мога да го разбера добре, че е дразнещо, и мен ме е дразнило, но пак ти беше отказала на два пъти битка на Йог, когато имахме нужда от играчи, докато аз, а и други влизаме в такива ситуации, без да се мърмори в стил на "не ме взехте по-рано, сега пък няма да дойда".
да си кажем каквото има да се казва, а?
ами нека си кажа и аз как се стигна до провокиране на реакциите ми.

Фактите - 3 седмици Таис чинно се записва като пич за Улдуар 10, само, за да види в деня на рейда, че не е ъпруувната (третата седмица впоследствие се отписах, поради причини казани по-долу). На предната седмица отказах да уайпвам на Йоги, поради същата причина, поради която отказах и снощи - неъпруувната за началото на рейда, но викана за уайповете на Йоги (съжалявам, ако това на тебе или офицерите не харесва, но да си търсят друг шаран). За Улдуар тази седмица отново бях записана. Когато отмениха рейда и обявиха, че вместо него ще се прави Улдуар 10, рейд-лидера започна с обявлението в гилд-чата, че стартира инвайта, като "приоритет ще имат играчите, дето са правили хард-модовете миналата седмица", за която аз не бях ъпруувната, да напомня. ЕСТЕСТВЕНО, че ще реагирам на приоритети за инвайт на играчи за свеж рън и то по такава причина. След което се офф-нах и се отписах за следващия Улдуар 10. Беше показано вече отношение, просто го приех и минах на поведение "каквото повикало, такова се обадило".
Lannis wrote:Всички приказки, че не те смятали за достатъчно добра, просто не са верни и не са на място.
това също не отговаря на истината, но ти няма как да го знаеш, защото когато по-късно същата вечер се логнах на Таис и бях на ДНД-мод, Шанди ми уиспърна с обяснение защо не съм в рейда, което ме втрещи... каза ми "хъней, не се сърди, ама направих рейда, за да правим босовете на хард-мод"... отговора ми бе "искаш да кажеш, че не съм достатъчно добра, за да участвам в рейда при това положение?", на което той млъкна и отговор не ми даде...

така, че имам пълното основание да имам поведението, което имам... и съжалявам, че не им е приятно на офицерите, че не се джойнвам за уайп-фестовете на Улдуар 10... надявам се да им поне толкова неприятно, колкото когато аз не получавам инвайт за фреш рън, но ми уиспърват за включване, след като са убили фарм-босовете... претенции да имат към състава, който са си избрали, за да правят инстанса от самото начало, а не към тези, дето са отхвърлили.

Едит: И още нещо... не мисля, че осъзнаваш в колко неравнопоставено положение сме аз и ти, за да разсъждаваме на тема "що пък да не помогна за Йоги, въпреки, че не съм била преди това?"...
от стартирането на Улдуар, аз съм участвала САМО в един единствен рън на Улдуар 10 и то по случайност, защото половината от кор-групата за там бе отишла предния ден, а останалите от кор-групата искаха свеж рън... та просто им трябваха хора... и това бе във времената, когато стигахме само до Коло (всъщност, тогава го убихме за пръв път)... оттогава аз нямам късмета да влезна в рейд за Улдуар 10, но редовно се виждам сред неодобрените... хайде сега ми кажи ти за последния месец колко пропуснати ръна на Улдуар 10 имаш? и да, ти може да чувстваш при тази ситуация ангажимент да помогнеш дори само за Йоги, но аз не чувствам такъв при показаното отношение...
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Wed Jul 01, 2009 11:55 am

мдам... смутни времена настанаха в нашата гилдия... маса кор-играчи си дадоха почивка от рейдването - къде временно, къде без яснота докога, а снощи дори офицер ни напусна...
в момента останалите офицери правят разбор на ситуацията, за да видят с какви рейдъри разполагат и от какво имаме нужда като класове и позиции...

от днес, като първа мярка, рейд-времето ни е временно намалено на четири вечери, вместо предишните пет, като вторника вече е вечер за волна програма... няма лошо, но не мисля, че това ще реши проблема с набирането на пълен рейд, защото в момента дори за фарм-вечер като днешната има 19 записани, част от които традиционно няма да се появят за инвайтите... :roll:

другата идея, която не знам кога ще я стартират е масово рекруитване на нови играчи (ако някой се интересува, ще ви дам сайта да ъплайвате)... но мисля, че може да се стигне до временно спиране на рейдването за месец, примерно... засега не е още ясно...

иначе аз основно карам сега на алтове и на ордата ми...
снощи тръгнах да пообличам лок-а си и стигнах до +2058 СП без още да съм влизала в хероик...
в тази връзка, Илийка, дай ми някакви насоки за статсовете, на които да залагам, плс... снощи попитах Шийена за кап-а на хита и той ме ужаси, че ми трябва 320 хит-рейтинг, а аз имам 108 :roll: твоето мнение по въпроса? кажи нещо и за съотношението хейст/крит, моля...

другото е малко организационно - желание за малко хероици има ли? изобщо какво ви се прави?

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Wed Jul 01, 2009 12:05 pm

Tais, ние имаме проблеми с активните хора също и обикновено ако няма хора за 25man просто започваме с 10man Ulduar. Понякога и това не се получава и не правим нищо. А и последните два дни invite-вахме пъгове и в Накс25 и в ЕоЕ25. Снощният Накс беше някаква комедия, честно... а и единственият clother в рейда, по съвместителство пъг ме аутролна за единственото нещо, което исках. Приказно...

Когато не съм в рейд съм на разположение за всичко - хероици, стари инстанси, дейлита... каквото.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Wed Jul 01, 2009 12:23 pm

ами ние все още се стараем да правим Улдуар 25 (само той е и с ДКП) и за него именно ще набираме хора... Улдуар 10 си е опшънъл, без ДКП (на рол), като РЛ си реди състава на рейда от записаните или от уиспърналите му...

Накс 25, ОС 25, Мали 25, както и нормал вариантите им, не правим изобщо, откакто е излязъл Улдуар, както и гилдията няма ангажимент и не организира такива... който иска - си ги Пъг-ва или ходи с други гилдии на същия принцип...

нормално е да има трудности с рейдването - всяко лято е така... нямам идея дали ще се продължи да бъдат правени опити и докога или ще се даде нещо като лятна-рейд ваканция... но предполагам, че това до седмица-две ще се разбере...

ако тръгнат с масовото рекруитване, ще ви известя...
но пак казвам - ще касае набиране на хора именно за Улдуар 25 рейдване и нищо друго от хероик инстанциите за момента... естествено при нас се започва на Trial ранг и стартиращо ДКП от 0, като по-високите рангове (Social Raider и Member) имат приоритет за луут-а... а когато някой иска айтъм за мейн-спек, винаги има приоритет от този - за офф-спек, мисля, че това правило е независимо от ранга... за момента, ако получиш айтъм, който си поискал за офф-спек, не плащаш ДКП за него, но ако го ползваш за мейн-спека си, май го плащаш с двойно ДКП, ако си спомням добре... общо взето това е... изисква се рейд-активност, естествено, като редовно записване за рейд, навреме за рейд-инвайтите поправен и с нужните консумативи (реагенти, фласки, бъф-храна, бандажи)...

Едит: забравих още нещо - за харченето на ДКП... при нас няма бид-ване или над-бидване... всеки айтъм си има твърда цена и ако го иска някой от нас, когато се обяви от Мастър Лутъра му се уиспърва с "нийд" + уточнение дали го иска за офф-спек или мейн-спек... пример: "нийд, офф"... МЛ прави проверка в ДКП-листа на гилдията и го дава на играча от тези, дето са го поискали за мейн-спек, който има най-много ДКП... ако всички са го поискали за офф-спек, МЛ обявява имената им в рейд-чата и ги приканя да рол-ват за айтъма... друго важно е, че не е необходимо да си изкарал повече от ДКП от цената на айтъма, който искаш, че да го похарчиш - имаме доста играчи, дето са на -ДКП... май е това.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Wed Jul 01, 2009 12:42 pm

Ами то няма угодия. Ако не правим нищо хората са недоволни и напускат гилдията, ако правим нещо има хора, които пищят "от този инстанс няма какво да взимам, защо го правим за н-ти път, писна ми" и след време напускат гилдията.

Интересното е, че има много повече записващи се за Накс25, примерно, отколкото за Улдуар25. Хората просто не се чувстват подготвени или знам ли какво... инстансът ги плаши. Или просто е съвпадение и нямат време през точно този конкретен ден.

Аз нямам против да рейдвам всичките 25man инстанси. От всеки имам какво да взимам и не е напълно безсмислено, а и предпочитам да правя нещо, отколкото да правя дейлита (безумно са ми оскучняли). Напоследък ако няма рейд кеся в Гризли и ловя сьомга. Вчера продадох над 20 стака сьомга за 11 голд. Общите ми приходи за 2 часа от АХ бяха 600 голд. Бях натрупала завидно количество неща в пощата, чак не си виждах най-старите писма и се чудех къде са отишли.

Като цяло играенето заедно е в пъти по-добре от неигрането изобщо.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Pag
Merchant

Post by Pag » Wed Jul 01, 2009 1:56 pm

Днес съм претрупана с работа и дори нямам време да прочета малко за тактиката за Ходирчо на 25, че последния път беше някаква трагедия.
Илейн ще ми направиш ли малък разбор? Или Таис?
Pagane lvl80
Blood Elf
Xavius

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Wed Jul 01, 2009 2:07 pm

ами нормално и това, дето вашите искат да ходят в Накс 25, вместо в Улдуар 25... Накс им е познат и върви гладко, имат шанс за луут, щото повечето играчи чакат само единици айтъми, а Улдуар е непознат, ще се уайпва вероятно по цели вечери, без шанс за луут, щото всеки нещо иска да вземе оттам, та като теглиш чертата, що да не ходят за фрий-епикс...

то аз затова съм доволна, че спряхме изцяло предишните хероик инстанси като дойде Улдуар... трябва си концентриране на едно място, учене на новите битки, щото иначе няма прогрес... а и така новите хора се обличат директно от Улдуар 25, че да са полезни за рейда... е, не взимат "бест ин слот" айтъми, защото бързо падат на - ДКП, но взимат Т8 + доста по-добри от техните айтъми...

не знам, аз в момента съм изключила на тема рейдване... в смисъл - влизам с Таис за рейд инвайта, ако има рейд - рейдвам, ако хероик рейда е кенсълнат - винаги имам какво да правя по алтовете...

Едит: брех, нашите май са стартирали с рекруитмънта :shock: нещо много апликейшъни има за коментар... или просто има движение по стари такива, не обърнах внимание :roll:

Едит 2: Паг, аз също днес съм без много време за писане, че щъкам между комисии, но общо взето е следното:
1. Биеш по замръзналите (в айс блок) адове/плейъри приоритетно и едва след това - по Ходир.
2. Внимаваш да не се окажеш в по-малко кръгче (веднага излизаш от него), защото върху главата ти ще се изсипят снежни блокове, дето правят маса дмж.
3. Когато ти изреве ДБМ, се оглеждаш за това къде са големите кръгове по земята и гледаш да си близо до тях, но не скачаш веднага вътре!! в това време следиш състоянието на кръговете или каста на Ходир... някъде на 3/4 от каста му върху тези кръгове се изсипват ледени блокове, а самите кръгове побеляват от сняг - в този момент прекъсваш всякакъв каст и скачаш върху тях, за да не те направи Ходир на ледено кубче... след това наново започваш да освобождаваш НПЦ-тата - помагачи в битката + играчите в айс-блок...
4. Има светлинни конуси, спуснати от тавана, които е добре да ползваш, защото много буустват дпс-то ти (дават хейст), но бъди внимателна да не дръпнеш агро!
5. Ако видиш някой обвит от електрически светкавици (изглежда като да си използвала Аркейн пауър) - стой до него, за да се ползваш от бъф-а, който също бууства дпс-то ти... ако ти си този някой - скочи там, дето има повече хора, че и те да се ползват...
6. Движи се постоянно (търчане или подскачане, както ти е удобно), защото се настаква дебъф, който увеличава дмж върху теб (както при последния бос в Нексус)... затова повече от 2 дебъфа не си позволявай да задържаш... тука е важно да знаеш, че ако си натрупала 4 дебъфа и тогава подскочиш, ще се освободиш САМО от 1 стак, т. е. ще останеш с 3, а няма да се махне целия дебъф, така че много внимавай с него, защото за хилърите в тази битка и без това им е много тежко хем да се движат, хем да хийлват, а тече сериозен масов двм...
7. Ако видиш лагерен огън - стой до него...

Амии, може да съм пропуснала нещо, но общо взето е това...

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Wed Jul 01, 2009 2:46 pm

Доколкото четох в Уикипедията за Ходир, първо трябва да се освободят двата мейджа NPC-та, защото те кастват лагерните огънчета. Ако стоиш върху огъня не замръзваш (dispellable freeze-a) и доколкото разбирам не трупаш и дебъф, защото получаваш бъф, който се стаква върху боса като негов дебъф. Бъфът, който можеш да получиш от огньовете е ограничен до няколко плейъра, които са наоколо. Не можеш да си сигурна дали ще го получиш непременно или не, затова си следиш бъфове-дебъфове нон-стоп.

За мен битката е кошмар, заради движението и най-вече заради подухването на Ходир... 20 секунден АоЕ дмг по рейда. Стоя на танка, но другите ни хийлъри не удържат, защото и хората са обикновено тъпи и си навличат ОЩЕ дмг.

In depth - Mage NPC's
The two Mage NPCs will randomly Conjure a Toasty Fire, These stop players from having to move around to get rid of the Biting Cold debuff. Note that the fires only place the buff on a certain number of people in range, so keep an eye on your buffs and don't assume you have it. Check to be sure you have the buff, else you could be left out in the cold.
But, on top of that effect, any DPS caster that should have the Toasty Fire buff will also apply the stacking effect Singed to Hodir, which increases magic damage taken. This can stack up to 25 times (the tool tip on Wowhead is incorrect), increasing all spell damage taken by 50%. The Mages also have an ability called Melt Ice, which they cast on the other NPCs who are caught by Flash Freeze. This does between 5 and 15% of the total life of an Ice Block, although, this isn't enough for your raid to ignore the other NPCs. Because of these abilities, To simplify the encounter even more Mages need to be your priority NPC to release from the Ice Blocks.
Mage/Singed tactics
Because the Mages will only spawn fires about 5-15 yards around them selves, assigning a caster to each of the Mages will ensure that the debuff stay's up at all times. Before you start the encounter, mark each of the Mages before you begin (using Diamond and Moon, as these are less likely to be used by any addons), their names are Amira Blazeweaver/Missy Flamecuffs and Veesha Blazewaver/Sissy Flamecuffs and can be targeted using the /Target command (their Ice Block stops them from being clicked).
Once the encounter starts, release the mages first, as they will help your raid to release the rest of the NPCs. The assigned casters will be looking out for the fires they spawn, Once up, practicaly stand on top of them and start casting to get the debuff rolling (remember, You can't run though them once he starts casting Flash Freeze!). Singed has a 30 second duration, and a 30% apply chance. To help with keeping the Debuff stacked, It's important for the raid to release the mages as fast as possible. The mages will help you to release the rest of the NPC's, Which is a nice little bonus! Assigned casters get back to their respective NPC, and refresh Singed.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Wed Jul 01, 2009 2:52 pm

Elayne wrote:Доколкото четох в Уикипедията за Ходир, първо трябва да се освободят двата мейджа NPC-та, защото те кастват лагерните огънчета.
ами честно казано, нямаш много време да избираш кого да спасяваш от НПЦ-тата първо... аз просто таргетвам най-близкото до мене и бия по блока, докато се освободи, после другото най-близко и когато като се огледам, видя че само Ходир ми е останал, отпочвам него... но трябва ЦЯЛОТО дпс да скочи на айс блоковете, а да не дпс-ва по Ходир, докато не се освободят всички замразени...

а сега се сещам, че по някое време ще те оковава във Фрост нова - моментално Блинкваш тогава...

ОМГ! Елейн, ти нямаше ли, пиле, рожден ден вчера?????????? :shock:

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Wed Jul 01, 2009 3:03 pm

Имах, Таис, е и?

Затова и е важно мейджовете да бъдат освободени първи, защото кастват огънчетата, а те дават бъф, премахват дебъфа и не можеш да замръзнеш от фрост нова. Диспел магийките харчат допълнително мана :D.

Edit: За таргетването на мейджовете се ползвало макро /target или нещо такова.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Pag
Merchant

Post by Pag » Wed Jul 01, 2009 3:05 pm

Честит рожден ден, на патерици, Илейн!
Много любов, късмет и усмихнати дни от мен :P
Pagane lvl80
Blood Elf
Xavius

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Wed Jul 01, 2009 3:12 pm

Elayne wrote:Имах, Таис, е и?
:shock: не разбрах какво в моя въпрос предизвика тази реакция... исках просто да те поздравя, щото аз ICQ не ползвам от доста време, за да ме предупреди, други теми в този форум изключително рядко отварям, и очевидно паметта ми не съумява да запомни всички дати :oops:

Честит рожден ден (на патерица) :D Да си жива, здрава и по-лилава (това традиционно Вов-пожелание :P ), с по-малко ядове и повече късмет!

* * * * *

а приоритетно освобождаване на маге-НПЦ-то в Ходир-битката не е нещо задължително... важно е всички НПЦ-та да се освободят възможно най-бързо... ако попиташ моя маге-офицер от кое да се започне, моментално ще ти отговори "от буумкина" :lol:

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Wed Jul 01, 2009 3:35 pm

Не си ти виновна, спокойно, аз съм grumpy и в лошо настроение покрай скапаната дата. Мерси на теб и Паг за пожеланията. Пожелайте ми :P Pandora's Plea, бре! :mrgreen:

А за приоритетите. Да, ако играчите ви до един съумяват да се движат и да не стакват debuff-а, ако не стоят в малките кръгове, ако стоят в конусите от светлина, за повече хейст, тогава е окей. Но при нас има прекалено много неразбрали и огънчетата биха облекчили хийлинга и увеличили dps-то върху боса. Ако някой заседне възможно най-бързо в огън и започне да стаква дебъфа върху боса...

Singed - stacking effect on Hodir

Survival Hunters are ideal for quickly stacking this with their ticks from Explosive Shot. And confirmed, it will no longer stack to 30, but only to 25, thus 10% less extra magical damage than before patch 3.1.2. This essentially means you will need even more raid DPS now.

Correct, stacks to 25, for a maximum of 50% Extra Damage. In order to apply this debuff, you must be standing near one of the Toasty Fires that one of the Mages spawn if you break them out of the Ice. All Magical Damage Spells or Abilities will cause stacks of the Debuff to appear, 30% Chance per spell.

Also causes 3000 Fire Damage per application.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Wed Jul 01, 2009 3:55 pm

абеее, кой знае и ние какви ги вършим и колко ни псуват и нашите хилъри, ама ако не правим нещата по начина, по който е нужно да ги правим, не е от незнание, а поради всякакви сериозни съобръжения като лаг, разсеяност, умора и т.н.

а ти защо така с рождения си ден, бре? :shock: то си е повод за празник! твърде младо яре си, че да те депресира :D депресиите остави за след 15-тина години, сега се забавлявай :P