Абсурдистан, отгоре, отдолу и отвътре... (Part IV)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Oct 21, 2009 2:12 pm

Якото е че комбо с изискването за рецепта на капки за нос (примерно) ще се наложи да се плаща още повече за всяко ходене на лекар.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed Oct 21, 2009 4:39 pm

Да, ама на мен ми е още по-смешно другото умотворение. Значи, понеже Здравната каса за нищо не става, ще си плащаме задължително на нея, а освен това, пак задължително, ще плащаме и на няква частна каса, по избор. Това в близко бъдеще де, щото още такъв звяр няма. А освен това можем и доброволно да плащаме пак някакви здравни, ама забравих вече на кого и закво. Това оня ден го слушах. Аз например смятам да спра въобще да плащам за ток, храна, телефон и разни подобни глезотии, за да мога да подпомагам де що здравна каса се пръкне в близката околност. Даже смятам заем да тегля, че да мога да захраня колкото се може повече здравни каси.

На смях ме избива и от постоянните забрани по китайски почин. Няма да казваме "ще", забраняваме думи като "замразявам" и какви ли не други простотии. Викам да обявим СПИН-а и глобалното затопляне извън закона направо и оправихме света.

Но пък ми стана някак топло, че в България свободата на словото била горе-долу като в Того. При това доброволно. В смисъл, тук няма някакви репресии срещу журналисти и тем подобна паплач. Просто наште хора като видят подметка и тутакси лягат да я ближат. Например, някой смее ли да запита СуперБой сега тоз фискален резерв ще го има ли или в банки ще го влагаме? Някой смее ли да му напомни, че България=/=София, тоест, че в тая страна има и други градове, та да спре да ми бълва за това колко детски градини били открити в София и коя спирка на метрото ще радва скоро столичани? Tова не са журналисти, а мажоретки някакви. Липсват им поличките и пухчетата в ръцете, за да го докарат по-достоверно, ама и така бива.

Келеши.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Oct 21, 2009 4:43 pm

Мене именно наливането в София ме дразни най-много. Все едно сме град държава а не република. Значи аз получавам 5 пъти по-малка заплата от Софиянеца, градът ми получава пет пъти по малки инвестиции обаче плащам същия данък като софиянеца и моите пари строят детските градини за София докато детските градини в Габрово са от времето на социализма.
Last edited by RRSunknown on Wed Oct 21, 2009 4:45 pm, edited 2 times in total.

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Wed Oct 21, 2009 4:44 pm

RRSunknown wrote:Мене именно наливането в София ме дразни най-много. Все едно сме град държава а не република.
+1. Писна ми :evil:
Image

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed Oct 21, 2009 4:48 pm

По-последно: няма да се пипа резерва. Чеквайте на петнайсе минути за по-актуална информация. Айсиктир.

Уук.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Oct 21, 2009 4:53 pm

Значи аз получавам 5 пъти по-малка заплата от Софиянеца, градът ми получава пет пъти по малки инвестиции обаче плащам същия данък като софиянеца и моите пари строят детските градини за София докато детските градини в Габрово са от времето на социализма.
В интерес на истината, местните данъци и такси се опрделят само спрямо цената на имота, така, че за някои неща плащаш по-малко от софиянците. И едва ли разликата е чак пет пъти за една и съща работа. Бтв, повечето детски градини и тук са от времето на социализма, просто драстично не достигат поради нанасянето на цели махали в София. Освен това София е мръсен, пренаселен и скъп град, в който опциите за живеене обикновено са между бетонна килия и друга бетонна килия. Т.е. дори високата заплата не може да ти купи нормален дом. Ся, не отричам, че може да купи други неща и има предимства, ама не е като с тези инвестиции да е станало нещо велико, по-скоро те предпазват града от това да стане пълен ад.

Иначе аз мисля, че е крайно време хората някак да се стимулират да живеят и извън София...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Oct 21, 2009 4:57 pm

Иначе аз мисля, че е крайно време хората някак да се стимулират да живеят и извън София...
Да ама бат Бойко точно обратното е почнал да прави - стимулира ОЩЕ хора да се наблъскат към София със всичките последствия.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed Oct 21, 2009 5:00 pm

За пет пъти, Морве, не знам, ама до три пъти със сигурност стига. :( А местните данъци и такси... Аргх... Това е болна тема и днес щях да пиша писмо до районния кмет, както и до Баш Кмета™ Кирчо Йорданов. Тоест, не е нормално да живея в центъра на града, да плащам найсе пъти по-висок данък от хората в кварталите, а същевременно районът ми да прилича на гето, ама на истинско гето такова, дето се помещава насред бунище. Ми мамка му, триста кинта се изръсихме април!!! ЗА КАКВО ОТИВАТ?!?!?! Искам КРЪФФФФ!!!! Оф, айде, спирам, че съм бясна.

Потеглям към къщи!

Уук.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Oct 21, 2009 5:10 pm

Абе какви такси какви пет лева - аз боклукчиите ги виждам по два пъти на година и мъкна найлони до центъра за да не хвърлям в реката боклука .

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Oct 21, 2009 5:15 pm

Хммм Радо - икономическата логика ти куца леко тук. Хората се стичат в софия защото има работа, бизнеса - защото има работна ръка и пазар. Парите водят до пари и растежа до растеж.

И това се получава въпреки държавата, а не заради нея. Инвестициите в момента са основно частни. Единственото мащабно нещо което може да задвижи габрово е тунела под шипка като държавни инвестиции.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Oct 21, 2009 5:23 pm

Напротив - не ми куца , но искам щом плащам данъци те се връщат при мен а не да отиват някъде другаде (както заяви бат. Бойков че щял да вкара данъците в София с огромно предимство , не местните данъци а от всички данъци.)

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Oct 22, 2009 2:19 pm

Жестоко бито от майка си дете е прието в ”Пирогов”
22 октомври 2009 / News.dir.bg
50 минути след полунощ в УМБАЛСМ „Пирогов” е докарано 8-годишно момиченце.
Детето е било жестоко бито от майка си. То било намерено с множество контузии по лицето до чешмите на последната спирка на трамвай № 5 в кв. Княжево. След медицинска помощ детето е било освободено.

Е това е не абсурд а не знам какво. Как така освободено ... не трябва ли някоя агенция да поеме попечителство над него за известно време.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Itilon
Paragon

Post by Itilon » Thu Oct 22, 2009 4:00 pm

Добре де, на мен ли ми има нещо или в последните две-три седмици правителството съвсем изгуби връзка с реалността.

За какво става дума? Преди минути Цветанов заяви, че МВР разработва концепцията за закон за отвличанията. Ся, ако има прависти тук, сигурно ще се съгласят колко е тъпо да създаваш закон за някакво конкретно престъпление, при положение, че имаме НК (щото като приемат този закон, каква е логиката да няма такъв за убийствата примерно?). Да оставим това настрана.

Вчера излезе един анализ, в който се казваше, че проблемът с отвличанията не идва толкова от закона, колкото от това, че досега за такова престъпление е бил арестуван точно 1 човек. И той е бил оправдан. Очевидно проблемът е в нулевата разкриваемост. Авторът на въпросния анализ (в Дневник мисля) логично попита какво ще се промени, ако сегашната присъда за отвличане - която май е 15 години - стане примерно доживотна, а полицията продължи да не арестува никой.

Изобщо палиатив след палиатив... :twisted:

Yan
Site Admin

Post by Yan » Thu Oct 22, 2009 4:53 pm

Какво има да не му се схваща? Поредният ПР ход на бат Бойко.
Ще се наслушаме сега на:

"Станишев нищо не направи по въпроса. Затова трябва Аз да му оправям бакиите. Ето сега приемаме закон, в който всичко ще е регламентирано..."

И прочие простотии.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Oct 22, 2009 6:35 pm

А, що, аз вече се наслушах. А и без да съм ни на йота юрист, се запитах за кво, аджеба, ни е цял закон, след като конкретен текст в НК ще свърши същата работа. Ами това е частен случай на престъпление, колкото и да е тежко, да го... така! Какво следва по-нататък? Закон за комшията, който наводни съседа си отдолу поради неизправна пералня, понеже при не знам кой там случай в съда не минало не знам си що? Закон за семейство Гергинови, които живеят на улица "Кукумявка" 8 в Долно Мочурене, старозагорско, и които системно люпят семки в двора на съседите си? Що за простотия? Ти ми я разкрий тая банда, дето отвлича хора, пък айде да видим толко ли няма кьорав член, по който да бъдат осъдени както си трябва! Баси и ощипаната госпожица тежък калибър е това недоносче СуперБпй, честно.

Уук.