За или против притежаването на лично оръжие

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Locked
Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Sat Oct 24, 2009 2:35 pm

Бате, никой не ти говори за планиране. Аз съм Пена и съм отрудена проста панеладжийка, която по цял ден готви, пере, чисти и се занимава с децата, докато Пешо работи в цех. Вечер идва, напива се с ракията и ме псува, а после цяла нощ хърка. Баси, ДАЛИ нема да го гръмна някой ден като ми избият чивиите, ако имам възможността и знам, че законът повече или по-малко ше ме подкрепи?

Има огромна психологическа между това нещо да е самодалечна опасна алтернатива и това да е близка и постижима реалност.
Абсолютно съгласна, и аз това се опитвах да обясня. Бтв, все пак мисля, че по-вероятно е и Пешо ще има пищов и щом реши, че докато той е бил нощна Пена е била с Гошо (с който се гледат, по-добро доказателство здраве му кажи), той ще гръмне нея. Нещо повече, по-скоро Пешо ще си вземе пистолет, отколкото Пена.

Много съм съгласна и С Марфа и Драгън.
Само за малко се включва с една бърза анкетка: Колко от вас са стреляли по човек в опасна ситуация?
Вероятно николко. Е, и?
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sat Oct 24, 2009 3:06 pm

Бтв, някой знае ли как стои процедурата със закупуване на лично огнестрелно оръжие сега?
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Oct 24, 2009 3:50 pm

Хм, интересен сайт като си говорим за народопсихология http://www.pishtov.com/
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon Nov 23, 2009 1:06 pm

for all of you hоpеless romantics ....
Свекър простреля 19-годишната си снаха
23 ноември 2009 / News.dir.bg
68-годишен мъж простреля 19-годишната си снаха при семеен скандал в столичния ж.к “Слатина“, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Към 20.20 ч. в събота в Първо РПУ в София бил получен сигнал за стрелба в жилищна кооперация в кв. “Слатина”.
Пристигналият на място полицейски екип заварил ранена в рамото 19-годишна жена, която веднага била отведена и настанена за лечение в Института за спешна медицинска помощ “Пирогов”.
Полицаите изяснили, че момичето е простреляно от свекъра й Бойо Боев след скандал между него и съпруга й. Двамата се сбили, бащата извадил законно притежаван пистолет и при последвалото боричкане били произведени два изстрела, единият от който пронизал младата жена.
68-годишният Бойо Боев е задържан за 24 часа, оръжието му е иззето, по случая е образувано досъдебно производства.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Nov 23, 2009 1:16 pm

Не е като в момента всеки да има оръжие и това да е помогнало нали?
Защото аз го виждам обратното - афектиран човек с пистолет притежаван по някакви неведоми пътища на избрания извършва опит за битово убийство което ако е нямал пистолет е щял да извърши с теслата, ножа, тоягата и каквото се сетиш друго.
Забележете обаче следните факти
1) Прострване в рамото не е тежка телесна повреда. Удар с лопата обаче например би имал по тежки последствия.
2) Веднага са го хванали - нещо което става винаги щом използваш огнестрелно оръжия в жилищен дом.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Mon Nov 23, 2009 1:17 pm

Уф. Айде няма нужда пак, а?
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Nov 23, 2009 1:24 pm

Еми щом ще се провокираме .....

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Mon Nov 23, 2009 1:31 pm

Моето всъщност беше и към Драгън, мислех, че би трябвало да е ясно. Айде стига вече наистина.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Nov 23, 2009 1:32 pm

Забележи обаче, че тук стрелбата не идва от криминални елементи с престъпни намерения, а от обикновени хора при битов скандал, които са имали под ръка оръжие... Да размахаш теслата, лопатата и т.н изисква много повече сила, близост и решителност. С пищова става като на шега. Бтв, с теслата или лопатата освен това е по-трудно да нараниш страничен човек.
I don't wanna die

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Nov 23, 2009 1:33 pm

Драгъне, нищо ново не казваш. Дето вика РРС - ако не е било с пистолет е щяло да е с друго. Домашни свади си има, да, не виждам някой тук да отрича това.

Аз ако заизваждам статистики за автомобилни катастрофи, ще спреш ли ти да си ползваш колата?
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Nov 23, 2009 1:36 pm

Христо, за разлика от колата пистолетът има само една функция - да стреля, така че сравнението е малко като между ядрена бомба и ядрен реактор...
I don't wanna die

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Nov 23, 2009 1:40 pm

Морви, пистолетът стреля при различни поводи, някои от тях оправдани. Да не се хващаме буквално за примерите, а? :wink:
The Best of Mozart

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Nov 23, 2009 1:40 pm

Да размахаш теслата, лопатата и т.н изисква много повече сила, близост и решителност. С пищова става като на шега. Бтв, с теслата или лопатата освен това е по-трудно да нараниш страничен човек
Това не е вярно и статистиката го доказва.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Nov 23, 2009 1:42 pm

Морви, ако на човек му кипне при битова свада ти гарантирам, че може да утрепе някого с доста неща, за някои от които едва ли ще ти хрумне. Не е до оръжието, а до човека. :)
The Best of Mozart

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Nov 23, 2009 1:47 pm

Как го доказва стаистиката? Имаш стаистика каква част от хората имат лопати и каква пистолети? И колко се хващат за теслата и колко за пистолета? Нека не говорим наизуст.
Морви, пистолетът стреля при различни поводи, някои от тях оправдани. Да не се хващаме буквално за примерите, а?
Да, но пистолетът само стреля. Не знам, видяла съм много статии за хора убили, ранили или самоубили се с лично оръжие. И много малко за такива, които ефективно са спрели престъпление с оръжие, използвайки го премерено (т.е. изключвам хората, които са застреляли крадци на земеделска продукция от нивата си примерно).
И не се хващам буквално, просто да сравняваш колата и пистолета за мен е неоправдано. И сравнението с реактор и бомба е добро, мисля. Някои бомби също са били нужни вероятно.
Ицо, не е дно и също да те преследва човек с тесла и човек с пищов... И пак, не мисля, че е само до човека. Хората размахват пищови с кеф, което не важи за тесли. Когато имат пистолет, те живеят с мисълта, че го имат и се хващат за него, като се ядосат. Той е предназначен за това. За теслата може да се сетят, може да не се. Пистолетът сам по себе си създава в повечето прости хора (които, уви, са огромен процент от населението) усещане за собствена значимост и непогрешимост.
Така, преди РРС да каже как циганите нападат вилите - да, ок, виладжиите и сега могат да си извадят разрешителни. Но далеч не всички са в това положение и на останалите повече ще навреди, отколкото помогне.
Last edited by Morwen on Mon Nov 23, 2009 2:00 pm, edited 1 time in total.
I don't wanna die