Въпрос към играещите World of Warcraft

Мръсните страсти – на сапун
Locked
Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sun Sep 27, 2009 12:30 pm

Разбира се, че такива крайни случаи са доста плашещи, но пък не виждам какъв е проблема, ако прекарвам повече време в Aion(примерно), отколкото навън с "приятели".

Всеки има право да живее живота си, както прецени за добре. Ако така ни е приятно, кои сте вие да ни държите сметка? Кое ви дава право? Аз примерно също като Tais много се измарям от пътуванията. Какво сега, да тръгна да пътувам защото това ще ме издигне в очите на някой хора ли? Или пък да правя нещо, което не ми се прави? Няма да стане.

Първо един човек няма особено много приятели. Който не го е разбрал, не се е сблъсквал с реалността. Аз примерно имам точно 4-ма, като с тях имам редовен контакт и те много добре ме разбират. Преди ме бъзикаха, но не защото циклех у дома, а защото циклех WoW. Сега играейки Aion и аз бъзикам WoW играещите :P Не са правили на въпрос, че аз прекарвам повече време пред компа, отколкото с тях. Те също не са перфектни. А какво нередно има в това, като седнете някъде групичка и няколко човека да си обсъждат играта, отколкото някоя друга глупост от злободневието? Напротив, има повече смисъл да обсъждат играта, отколкото да си говорят празни приказки. Друг е въпроса, че аз не го правя, когато преценя, че това дразни хората около мен. Значи, ако някой ви го прави редовно това, то може би трябва да се замислите дали този човек наистина ви цени, като приятели.

Каква съпоставка трябва да направя за да разберете, че ние сме си напълно нормални? Не знам. Мога да сравня нашето с повечето други хобита, занимания и мании на хората и в повечето сравнения ще се окаже, че всъщност ние сме ок. Добре примерно според вас ние сме пристрастени и нещо не е наред с нас. Защо примерно не кажете същото и за хаус маняците, които всеки ден се юркат по клубовете да слушат тези безсмилени(за мен) думкания, цъкания и тъкания? Кое е наред при тях? Цяло лято бачкам до такива псевдо хора на живота. И за какво си говорят през цялото време? За курви. А момичетата за какво си говорят? За мъжки курви. А какво правят? Вземат яко кокаин. Но според вас това явно е ок. Това е част от живота нали тъй? :mrgreen:

Ами еврофутбол маняците? Ам чи те по цял ден стоят в еврофутбола. Имам такива приятели. Снимката му на скайпа е с програмата в ръка. Говори от сутрин до вечер единствено и само за това. Мисли само за това. Хвърля си парите само за това. И са много, като него. Много! Айде и на тях да ги питаме защо. Защо го правят? Чааакай real life нали? :mrgreen:

Аз подозирам, не сигурен съм, че аз си прекарвам времето много по-добре, отколкото повечето от хората, които се чудят как си прекарвам времето така и защо го правя. Правя го защото ми доставя удоволствие и ще го правя докато ми доставя удоволствие. В момента играя по 15 часа на ден. Имам истински приятели, които ме правят адски щастлив и много обичам, пари, кола и всичко останало, което изглежда е важно. И си правя кефа по цял ден.(стига да имам време, както в момента) Съжалявам, че вие не можете да постигнете това удоволствие on dailys basis, както някой от нас. Сигурно е дразнещо.

А трябва да добавя, че не всички сме еднакви. Имам предвид, че аз нямам някаква привързаност към хората в играта. Те са част от това, което ми доставя удоволствие онлайн, но за мен са никакви. А това, че примерно Tais и компания тук са привързани към онлайн персони може да се обясни простичко. Даже не е обидно. Carebears. Ако не си carebear няма как всеоще да си закован в тази умираща игра, но това излиза от темата. И така се завързват много силни онлайн връзки, които трудно се прекъсват. И става един кръг, който се повтаря с всеки нов expansion и дори Sucknessa на всичко, което Blizzard правят трудно би отказал хората, които до такава степен са вкопали в online взаимотношенията си. На мен в случая ме дразни не това, че играта се превръща в начин на живот, а следствието от всичко това, което автоматично я превръща в единствената онлайн игра, която бихте играли някога. А мен това ме дразни защото покрай това невежество хората изтърват много. Points out - не ме дразни заради самото вкопаване, това си е ок. Дразни ме резултата от това. Но пак ще вляза в друга тема.

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Sun Sep 27, 2009 12:30 pm

....това нататък вече са полемики и софистики. Защото всичкото това, дето го изписах вчера под въздействието на коняка може да се сведе до няколко изречения :

Всичко е безсмислено. Независимо какво прави човек, винаги се намира някой, който да го намира за безсмислено. И колкото и да се опитват, нито единия ще обясни смисъла на другия, нито втория ще обясни безсмислието на единия. Човек си прави удоволствието по различен начин. Някои го намираме в музиката, други в правенето на любов (сексът е повече от всичко останало енидей), трети в книгите, четвърти във напрягането на тялото до краен предел, пети в бутилката, шести в лулата, седми в комп. игрите. Някои от тези неща носят реални, почтиматериални резултати. Други не. Важното е да доставят удоволствие на човека, който го прави, без да пречи на околните да си доставят удоволствие/завършеност/каквото-там. Двама души никога не се разбират напълно. Двама НЕхаресващи се един друг - още по малко. Повторих се. Всеки следващ пост ще бъде повторение на някои преден. Никой не е бял.

Trip
Moderator

Post by Trip » Sun Sep 27, 2009 12:32 pm

Tais, извърташ мъчиш се да извъртиш нещата по един доста нескопосан начин. Всичко от това, което беше споменала в първия си дълъг пост беше прочетено и коментирано в по няколко поста. Ето че и Морви е коментирала обширно и смислено. Едит: А, изтрила го...

А против темата никой няма нищо. Както виждаш в продължение на ДЕСЕТКИ МЕСЕЦИ тя успя да навърти СТОТИЦИ СТРАНИЦИ без НИКОЙ да ви се меси. Е, все някога на някого ще му прикипи, да, особено когато ММО-фкането започне да дава отражение в реалния живот на неММО-фкащите; и ще бъде пусната такава тема; и нищо не ви пречеше да си изкажете мнението по въпроса и при положение, че позицията ви няма как да бъде променена (естествено), да игнорнете темата и да ни оставите да обсъждаме този доста сериозен проблем (или хайде, въпрос, не проблем...), както се правеше в продължение на ДЕСЕТКИ МЕСЕЦИ спрямо вашата тема. М? На мен това ми звучи добре.

Дълбокомислени авторитетни мнения не дава никой, включително и ти. Дават се мнения, изказват се съмнения и се задават въпроси - както пише в името на темата. А в нея има достатъчно смислени неща, за да се опитате поне на недразнещата ви част от тях да отговорите. Или няма такава? Ами, както казах, игнор.

Базиле, както ти казах в преден пост - удоволствието е нещо, на което човек трябва МНОГО ВНИМАТЕЛНО ДА ПРЕЦЕНИ дали да вярва. А до пречене на останалите се стига неизменно. Никой не е остров. Само че някои неща пречат повече и по-бързо, отколкото други. И вината хич, ама въобще не е само на тия, дето се чувстват засегнати.

Пореден едит: Нищо не е безсмислено. Въпросът е не дали има смисъл, а какъв е той.

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Sun Sep 27, 2009 12:43 pm

Емо, в "нашата" тема ние не пишем "неиграещите WoW са кретени" и най-малкото не ви каним в нея, за да видите нещо подобно написано. Виж заглавието на тази тема. Или мнението на АлДим, че смисълът на моя живот е not to waste tits, пък даже и big waste, не е провокативно? (всъщност е и доста забавно, ако не се връзваш, и показателно за добрия тон).

"Гузен негонен бяга" - я пак прочит на заглавието и мненията по темата (ама всички, не избирателно).

И... всяка постановка, която продължава прекалено дълго, става досадна. Можехте и по-добре.
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Trip
Moderator

Post by Trip » Sun Sep 27, 2009 12:51 pm

До "играещите ВоВ са кретени" не се стигна нито отведнъж, нито пък всъщност се е стигнало, не и спрямо "вас". Иначе, не смяташ ли, че до забележката на АлДим, колкото и кретенска да беше, не се стигна след твоите... странни включвания?

Второ - няма "ние" и няма постановка. Аз лично нямам никаква позиция конкретно по въпроса, така както засяга пишещите в този форум ВоВ-ъри; и го казах, и ме дразни "вие"-то и от двете страни. Включих се, за да коментирам начина, по който се развива темата и едновременно с това да кажа мнението си, незамервайки никого с обиди, нападки и провокации. Просто не тая никакви симпатии към тая игрица. Към игрицата. Ок?

Бягащият, ала негонен гузен пък принципно не е случаят тук (имам предвид принципно в тази тема, нали имам право да не съм съгласен с позиция, изказана от "нашата" страна на лагера?), така че няма да препрочитам заглавието на темата и постовете (развитието на които и изказаните в тях мнения и отношения определено бих могъл да коментирам подробно и неедностранчиво). Да не говорим, че всеки път като стигна до твоите, ме хваща яд.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sun Sep 27, 2009 12:58 pm

Абе то и аз не тая симпатии от доста време към WoW, ама не видях къде пише, че това е форум за WoW. Не беше ли форума за игри, в който хората си обсъждат игри? :?

Onslaught
Sorcerer

Re: Въпрос към играещите World of Warcraft

Post by Onslaught » Sun Sep 27, 2009 1:08 pm

Lannis wrote: "Гузен негонен бяга" - я пак прочит на заглавието и мненията по темата (ама всички, не избирателно).
А ти прочети целия OP пост не само заглавието на темата
Roland wrote:Хората, поцъкващи от време на време или дори редовно за кеф, да не отговарят.
Amikae
Проблема е ,че от една точка нататък едно нещо спира да е просто хоби и се превръща в мания.
Да се напиваш от време на време когато имаш повод - ок
Да се напиваш всеки ден от сутринта - кофти
Да ходиш ма фитнес за да се поддържаш във форма - ок
Да се тъпчеш ежедневно със стероиди - кофти
Да играеш една игра 10 часа на седмица - ок
Да играеш една игра по 10 часа на ден - кофти
...

Така ги виждам нещата аз. Това ,че за всяка мания си няма отделна тема не означава ,че всички ги одобряват.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sun Sep 27, 2009 1:11 pm

И кат заваляха лайната та цяла неделя. От двете страни.

Ся играя много wow през последната близо година. Имаше си достатъчно лични причини за това. Сега са на път да се разрешат в близките месец два и wow от предпочитано хоби отива в графата ако ми толкова скучно че и голфа е интересен спорт.

Сега пристрастряващ ли е wow - да. От друга страна не е чак толкова. Доста хора прегарят и си спират акаунтите.

Проблема е когато WoW е първата игра в живота на човек. Тогава това прегаряне идва много късно. Лично за мен WoW винаги ще си остане игра която просто налагам нещо по главата с голямата гьостерица докато ми пусне още по голяма гьостерица. Подобно на Diablo. Не изпитвам никаква емоционална привързаност към Азерот или пикселите с които играя. И аз имах подобни преживявания като онова в клуба но бях на 15 и играта беше diablo 1. Рекорда ми е близо 4 дена без сън и може би около месец с общо под 100 часа спане.

И сега ако наистина сте загрижени за някого - WoW не е проблема а симптома.

Малко оффтопик - да откажеш да отидеш на кафе защото имаш имаш рейд е по скоро като - не мога да дойда защото сме се разбрали с аверчетата да играем пейнтбол/футбол.
Last edited by The Dragon on Sun Sep 27, 2009 1:24 pm, edited 1 time in total.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Sep 27, 2009 1:13 pm

Баси, кога ше видя най-сетне един пост в тая тема от който да не ми стане гадно... техническите не ги броя.

Иначе, съм съгласен с Драгъна, че се "коментират" симптоми, ма с това кое как е станало и защо пак задълбаваме яката в ямата и не виждам полза ако изначалната идея е била на някой да му светне червената лампичка. Иначе е интересна и важна темата... ако и тона ме кефеше, щях да пиша повечко.
Last edited by Xellos on Sun Sep 27, 2009 1:35 pm, edited 1 time in total.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sun Sep 27, 2009 1:25 pm

Че моя с кво те сгадни бе браги?
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Sep 27, 2009 1:36 pm

опа едитвал съм... твоя е технически ;)
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sun Sep 27, 2009 1:38 pm

Xellos wrote:Иначе е интересна и важна темата... ако и тона ме кефеше, щях да пиша повечко.
Тонът е най-различен според постващите, не е един и същ.

Ти си пиши с твоя. Все пак темата е интересна и важна. :wink:

А моите постове с какво те сгадниха? :P
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Sep 27, 2009 1:41 pm

Помна ли :) аз за тва ги разделих на две набързо, да мога се измъквам от лични въпроси. :mrgreen:

Нямам и време, като гледам следващите две седмици ше си пренеса леглото в офиса ;(

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Sun Sep 27, 2009 2:57 pm

Брей, един час четох :) Ще взема да ви разкажа една история, щото излиза, че темата не е точно за ВоВ, ами за приятелство и ... още нещо :lol:

Преди години един приятел от компанията тотално изпуши и хвана гората. Буквално. Заби се в някаква ловна хижа в планината и се забрави там. Минаха седмици, ние, останалите продължихме да се срещаме и се питахме "а бе кво стана с тоз човек?". У тях звъняхме от време на време да го търсим, чудехме се какво да правим, ама постепенно го забравихме. Докато една събота не ме хванаха и мене лудите, сложих една бутилка коняк в раницата, няколко сандвича за компания и аз хванах гората. Бъхтах се 6 часа по баира докато му намеря хижата. Малко се бях поуплашил какво ще заваря ама човекът си изглеждаше добре, дори малко понапълнял :wink: Хапнахме, пийнахме, дърдорихме си глупости почти цяла нощ, пък на другата сутрин си поех обратно.

След още два месеца тоз приятел се прибра. Първия човек, на когото се обади, бях аз.

Толкоз по темата за загриженост и приятелство, аз така ги разбирам нещата, ама пък вие си имате други разбирания. И между другото, да чета в електронен форум обвинения по адрес на електронна игра... парадоксите на съвремието предполагам :lol: :lol:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Sep 27, 2009 6:12 pm

Можеш ли сега да направиш подробна аналогия между твоята история и ситуацията, обсъждана в тая тема? Щото приликите са безкрайно повърхностни всъщност, а разликите зеят...
And you can't dance with a devil on your back...