Page 9 of 20

Posted: Fri Jan 18, 2008 5:48 pm
by BaYa
Това че мъжете са по-добри готвачи, дори и като твърдение, е заблуда на Гаро. :twisted: Той е искал да каже, че всички известни chefs, са мъже. Но добре погледнато, това е нормално. Само на мъжете може да им хрумне да си играят, буквално, с яденето! :rofl:
Но пък е факт че повечето хора препитаващи се с готвене, като готвачи на столове, ресторанти и т.н., са жени. Плюc това, тези които гледаме по телевизията, вече не са готвачи а артисти! :twisted: И имат по няколко готвачки/чи на свое разположение. :lol:

ДЕЛ, рецептата на Мор, за патладжаните, си е екстра. Но е по-бързо да поръсиш измитите и нарязани патладжани с едра сол, в една цедка. И като се изцедят, да ги пържиш оваляни в брашно със сол и черен пипер в него; поемат доста по-малко мазниза и стават вкусни. После, един постен доматен сос с доста чесън, или пък с кисело мляко. Ням!!! :wink:

Posted: Fri Jan 18, 2008 6:02 pm
by Xellos
Bat Garo Still Rots wrote:Ники имаш цяла папка на мое име :shock:
Досие направо. :twisted:

Posted: Sat Jan 19, 2008 12:02 am
by DELgado
Бая твоето предложение ми харесва повече. :wink: Ще го пробвам. 8-)

Posted: Mon Jan 21, 2008 2:31 pm
by BaYa
Значи, ДЕЛ, доста си зле с такта!! :wink: Не може да пренебрегнеш така админски съвет! Пък камо ли, на модератор!! :lol: Веднага да опиташ рецептата на Жоро!!!!! :twisted: :rofl:
:mrgreen:

Posted: Mon Jan 21, 2008 4:24 pm
by DELgado
Аз пробвах вчера и нещо не се получи. :( Май бях нарязал патладжаните прекалено тънко или просто ги прегорих малко. Ставаха за ядене, но бяха прекалено сухи. :?

Posted: Mon Jan 21, 2008 5:01 pm
by BaYa
Резени (направо или напречно) дебели колкото пръст. Особено като го осолиш омеква доста. Така поне ще остане нещо видимо с просто око (без лупа или микроскоп). :wink:

Posted: Mon Jan 21, 2008 5:11 pm
by Xellos
Чии пръст :mrgreen:

Posted: Mon Jan 21, 2008 5:19 pm
by BaYa
Мой. Вземи за пример средния! :mrgreen:

Posted: Mon Jan 21, 2008 5:23 pm
by Moridin
валка ти пържи ли или на фурна?

Posted: Mon Jan 21, 2008 5:26 pm
by Marfa
Ама и кьопоолу много яко става с патладжаните!

Posted: Mon Jan 21, 2008 5:28 pm
by Xellos
Marfa wrote:Ама и кьопоолу много яко става с патладжаните!
То тва им е мисията в живота. Иначе са тия дет им горчи да тестват белия сорт. Само пържен бе!

Posted: Mon Jan 21, 2008 5:31 pm
by Marfa
И мусака с патладжани става много вкусно, аз какво съм виновна, че ти не разбираш?! :evil:

Posted: Mon Jan 21, 2008 5:42 pm
by Xellos
При положение че природата е създала КАРТОФА, да праиш мусака с тва просто е...

Posted: Mon Jan 21, 2008 5:48 pm
by Moridin
Мусаката с картофи е доста скучна и детскоградинска, винаги предпочитам тая от тиквички или патладжани, особено ако каймата е нищо повече от незабележима :)

Posted: Mon Jan 21, 2008 5:52 pm
by Marfa
Ники. Ти си човек, който просто не е отворен за новото. Патладжанът е вкусен. Мусаката е вкусна. Мусаката с патладжан също е вкусна. Толкова е просто! Разбирам да те карам да ядеш праз с ориз, пък то... :surly: