Morwen wrote:Отстъпвам предимство, Морви, когато го изискват знаците и ситуацията, не пускам лявостоящият пич да мине пред мен на нерегулирано кръстовище, щото съм найс .
Е, когато е по знаците не е отстъпване на предимство - то си е твое.
Е, някои хора го правят бтв. С предимство са, а отстъпват, което си е грешка, затова го отбелязах като точка, че си го 'взимам', както ми е предписано от знаците

. Разбрахме се де.
Жоро, мене преди време инструкторът ме караше да карам по ул. Иван Асен в 18ч вечерта, в посока от Ситняково надолу към кино Влайкова... Е да не ти казвам какъв ужас и стрес ми беше по мокрите павета разминаването в тъмното по двупосочен път, по който са паркирали и от двете страни разни тъпанари... И да, изчаквахме се.
ЕДИТ: Още едно едитче за пешеходците в отговор на Жоро. Съгласна съм, лутат се и още как. Аз лично много се дразня (като пешеходец дори) на хора, дето си пресичат, както им скимне (пример: бул. Васил Левски и бул. Патриарх Евтимий си го пресичат, където им харесва) или примерно не ползват подлез, щото не им се слиза/качва и перкат напряко отгоре. Все пак, ако ти бутнеш пешеходец, който неправилно пресича, ти ще направиш по-голямата щета очевидно

, та аз предпочитам да се съобразявам с тях. Не бих искала мене да ме газят като пешеходец, я...

.