София Филм Фест '07
Бтв, Неудобната истина си го бях свалила още покрай раздаването на Оскарите (малко преди това) и си бях решила да го гледам, обаче нещо се офляквах и все го подминавах. Сега ще го гледам, щото наистина ме интересува
.

I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
Сега се прибирам след като изгледах Лъкът и за пореден път бях очарована от Ким Ки-дук. Мога само да го препоръчам. Както и за пореден път да се ядосвам, че "Време" не е включен в пловдивската програма.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
Обичам си аватара!!
Взех да се притеснявам вече, 7 филма на този фест засега и всичките ми харесаха, не е нормално това.
За Тideland не бих казал, че е чак шедьовър, имаше някои леки проблеми, но визията е смазваща, а въображението на Гилиъм както обикновено е страхотно.
Тяхна загуба.
Лъкът на Ким Ки-дук също е много добър. Поредната демонстрация от негова страна как може да се създават силно въздействащи филми и да се разкаже перфектно историята, без почти да се използват думи - двамата главни герои нямат нито една реплика за цялото времетраене на творбата, и въпреки това са много добре развити като персонажи и трудно някой зрител би останал безразличен за съдбата им.

За Тideland не бих казал, че е чак шедьовър, имаше някои леки проблеми, но визията е смазваща, а въображението на Гилиъм както обикновено е страхотно.
- Spoiler: show

Лъкът на Ким Ки-дук също е много добър. Поредната демонстрация от негова страна как може да се създават силно въздействащи филми и да се разкаже перфектно историята, без почти да се използват думи - двамата главни герои нямат нито една реплика за цялото времетраене на творбата, и въпреки това са много добре развити като персонажи и трудно някой зрител би останал безразличен за съдбата им.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
Don't be a lawyer!
Мен силно ме притеснява тоя филм, честно казано...
Иначе снощи гледахме Закуска на Плутон и съм просто във възторг. Очаквах неква трагична социална драма, а то излезе супер позитивна комедия със седемдесетарски фийлинг, с точно толкова сълзливост и горчива сладост, колкото си трябва. Силиън Мърфи прави ебати-и-шапките-долу ролята и успява да вкара толкова самоирония в образа си, че и за миг да нямаш чувството, че някой иска да ти намаже някакво социално послание във физиономията с факта, че е травестит. Изобщо супер, жалко, че вчера беше последна прожекция.
Иначе снощи гледахме Закуска на Плутон и съм просто във възторг. Очаквах неква трагична социална драма, а то излезе супер позитивна комедия със седемдесетарски фийлинг, с точно толкова сълзливост и горчива сладост, колкото си трябва. Силиън Мърфи прави ебати-и-шапките-долу ролята и успява да вкара толкова самоирония в образа си, че и за миг да нямаш чувството, че някой иска да ти намаже някакво социално послание във физиономията с факта, че е травестит. Изобщо супер, жалко, че вчера беше последна прожекция.
And you can't dance with a devil on your back...
Вчера гледах "Закуска на Плутон" и бях адски приятно изненадана. Въпреки мамка му и сериозните теми набутани вътре, филмът беше комедия, при това безметежна и незлоблива по един почти абсурден начин. А Силиън (Килиън?) Мърфи наистина играе невероятно. Препоръчвам силно.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either
За "Земя на приливите" (много ми харесва заглавието на филма):
- Spoiler: show
shadow dance nikoga ne luje
Мили Боже, толкова тъп филм, като Есенни градини трудно се намира. И "Танкер Танго" не беше такава трагедия. Дори миналогодишното Кенгуру трябва да се свие в ъгъла и да се срамува, че няма шанс да е толкова зле. В смисъл филмът беше толкова тъп, че чак заоблен.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae
Обичам си аватара!!
Обичам си аватара!!
И аз се набутах с Есенни градини като за финал на феста. Първото сериозно разочарование, въпреки че на мен не ми се видя чак толкова трагичен, имаше някои забавни моменти, но като цяло беше скука и безсмислено оригиналничене.
Но пък преди него гледах Светлини в здрача на Аки Каурисмаки, който беше поредния отличен филм на феста.
Забравих преди това да спомена, че в четвъртък гледах турския "Климати", който се оказа леко разочароващ. Не че беше лош, имаше някои много добри моменти плюс доста впечатляваща визия, но очаквах повече след силно положителните отзиви из нета. Беше прекалено муден и "арт" дори за моя вкус. Забавното е, че залата беше почти пълна, а филмът съвсем определено е само за ценители на съзерцателния и безсюжетен тип кино, и почти всички коментари, които чух на излизане, бяха негативни.
Но пък преди него гледах Светлини в здрача на Аки Каурисмаки, който беше поредния отличен филм на феста.
Забравих преди това да спомена, че в четвъртък гледах турския "Климати", който се оказа леко разочароващ. Не че беше лош, имаше някои много добри моменти плюс доста впечатляваща визия, но очаквах повече след силно положителните отзиви из нета. Беше прекалено муден и "арт" дори за моя вкус. Забавното е, че залата беше почти пълна, а филмът съвсем определено е само за ценители на съзерцателния и безсюжетен тип кино, и почти всички коментари, които чух на излизане, бяха негативни.
Sure your parents might think you're a failure
Don't be a lawyer!
Don't be a lawyer!