Небрежен спамец (part 4)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Tue Mar 14, 2006 12:21 pm

Близки контакти от Трети тип :lol:
Spoiler: show
Јас и вонземјанинот - близок контакт

Еден ден додека чекав на автобуска за да си одам дома (врмето беше ладно и бев исповиена со шалови),застана еден човек пред мене и почна да ме зјапа. Беше облечен во маица на кратки ракави и носеше кратки панталони. Си помислив, а како да не си помислам, овој избегал од Бардовци. Додека си разврзував мината и сегашности за типот (а што друго да правиш кога чекаш автобус минимум 30 минути), ми пријде и ми рече "Ти си...."т.е. го изговори моето име што воопшто не е битно во сторијата.

Човече, целосно се збунив. Типот почна да кажува како сега пред малку пристигнал на Земјата и дека се изгубил меѓу кооридатите или поточно ние и они сме немале исти димензии. Потоа почна да кажува како му се испомешале сите работи и дека фреквенциите што ги примал едвај можел да ги регистрира. Почна да кажува дека прв пат у животот употребува говор, вид и допир.

Стварно не знаев на што да мислам. Глупо ќе беше да не му верувам дека е вонземјанин, оти цело време се држам за фактот дека ако сретнам некој таков сигурно ќе му поверувам. И ете дојде тој моменти што да правам. Се разбира му поверував и се разбира следуваа моите прашања.
- Со што дојде?
- Ја електропортирав својата фантазија со тераомски електронски споеви.
- а од кај си?
Спомна некое име на Р и рече дека не е многу далеку одовде.
- А како изгледате вие, како нас?
- Не изгледаме.
- туку?
- Ја реализираме формата на непосредниот ум.
- И?
- Па не знам ни сега како изгледам.
- Како мене
- Ама информацијата за твојот изглед ја примам во резонанца на твојата мисла.
- И како изгледам.
- Не изгледаш.

Вонземјанинот скроз ме збуни, али некако се држев. Го прашав кога ќе си оди, тој одговори кога сака. Го прашав дали ќе ме носи и мене. Ми рече дека нема проблем, али треба прво да поминам некој тест за
мисловна издржливост. Реков, ок. Ми рече почекај сега ќе го донесам инструментот. Отиде и не се врати.
Дојде 24 и јас се качив во автобус целата во заблуда. Отидов дома и таман на дечкото да му кажам дешавката тој ми вика "Еј беџот од работа ти е закачен на палтото". И тогаш се ми се избистри...

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Mar 14, 2006 12:36 pm

I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Tue Mar 14, 2006 1:02 pm

Благодарности, Морвен, записах си го в Bookmarks :lol:

Daggerstab
Arcanist

Post by Daggerstab » Tue Mar 14, 2006 4:45 pm

http://crapauthors.com/
Несъмнено... интересен сайт...

http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/africa/4748292.stm
Sudan man forced to 'marry' goat
A Sudanese man has been forced to take a goat as his "wife", after he was caught having sex with the animal.

The goat's owner, Mr Alifi, said he surprised the man with his goat and took him to a council of elders.

They ordered the man, Mr Tombe, to pay a dowry of 15,000 Sudanese dinars ($50) to Mr Alifi.

"We have given him the goat, and as far as we know they are still together," Mr Alifi said.

Mr Alifi, Hai Malakal in Upper Nile State, told the Juba Post newspaper that he heard a loud noise around midnight on 13 February and immediately rushed outside to find Mr Tombe with his goat.

"When I asked him: 'What are you doing there?', he fell off the back of the goat, so I captured and tied him up".

Mr Alifi then called elders to decide how to deal with the case.

"They said I should not take him to the police, but rather let him pay a dowry for my goat because he used it as his wife," Mr Alifi told the newspaper.
:shock: :shock: :lol: :lol:
Дагърстаб. Точка.

Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Wed Mar 15, 2006 10:57 pm

Image
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

spirit reaver girl
Scholar

Post by spirit reaver girl » Thu Mar 16, 2006 9:21 am

Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Call of the dragon is the call of the universe,call of the dragon somewhere in your mind...

Seagrave
Farmer

St.Patrick`s Day и разни екстри

Post by Seagrave » Fri Mar 17, 2006 4:03 pm

Защо българите си приличали с ирландците:
http://www.tullamoredew-bg.com/index.php?p=/patrick.php
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
За мъжете :roll: :roll: :roll:
http://www.tullamoredew-bg.com/images/PopupTest.jpg
За дамите :lol: :lol: :lol:
http://www.tullamoredew-bg.com/images/PopupHoroskop.jpg
Та...кратко и ясно НАЗДРАВЕ!!!

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri Mar 17, 2006 5:44 pm

:) Ябълка.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

spirit reaver girl
Scholar

Post by spirit reaver girl » Sat Mar 18, 2006 1:09 am

аз съм върба по келтския календар :)
Call of the dragon is the call of the universe,call of the dragon somewhere in your mind...

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Mar 18, 2006 9:34 am

Офика, що за дърво е тва?
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Sat Mar 18, 2006 7:10 pm

Тва за Чък Норис ми обра точките! :mrgreen:
:shark:
Feel the summer!

Daggerstab
Arcanist

Post by Daggerstab » Sat Mar 18, 2006 9:43 pm

Xellos wrote:Офика, що за дърво е тва?
http://care.hit.bg/OO/05.html
Офика Описание: Дърво, високо 4-15 м със сива, гладка кора. Листата са сложни, нечифтоперести. Цветовете са 8-10 мм в диаметър, събрани в многоцветни съцветия. Плодовете са кълбовидни до яйцевидни, оранжевочервени или жълто оранжеви, 6-10 мм в диаметър. Цъфти април-юни, а плодовете узряват август-септември.
Разпространение: Расте из смесени редки гори и по открити скалисти места. Среща се в цялата страна, предимно в планините до 1800 м надморска височина. Отглежда се и в парковете като декоративно дърво.
http://margaritta.dir.bg/april/0511bioenergetika.htm (скролни доста надолу, има картинка)
Дагърстаб. Точка.

Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Mar 19, 2006 7:32 pm

Да бе да, риторичен беше въпроса, знам как се бачка с google ;р Мдам е Калина си е неква.

Чебурашка 2 епизод ;)
http://www.umor.onru.ru/umor/open/1605/
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Invisible Child
E'lir

Post by Invisible Child » Sun Mar 19, 2006 9:54 pm

нЕкои хора не правят разлика м/у билярд и снукър и това е тъжно.
I walk through the streets and memorize the city

Borizmeiko
Misting

Post by Borizmeiko » Mon Mar 20, 2006 3:24 am