Абсурдистан, отгоре, отдолу и отвътре... (Part IV)
Moderator: Moridin
- RRSunknown
- Elder God
Че трябва да накажат собственика - ясно. Въпроса е дали трябва да накажат и околните които са знаели че има агресивни кучета в района и по никакъв начин не са си предпазили детето.
Аз като бях малък всички деца в квартала знаеха че кучето на бай Стефан (комшия от квартала) хапе и никой не се приближаваше.
Аз като бях малък всички деца в квартала знаеха че кучето на бай Стефан (комшия от квартала) хапе и никой не се приближаваше.
Още малко по темата за брилянтните прозрения на финансовото "гуру" на държавата:
Щях да коментирам, обаче нещо ми мина мерака...Министрите били пълни с идеи
20 октомври 2009 / News.dir.bg
Ако се реши част от фискалният резерв да се държи в търговски банки, те ще бъдат избрани открито с конкурс при ясни правила.
Това каза пред журналисти днес премиерът Бойко Борисов, запитан дали подкрепя идеята на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков, част от резерва да бъде изваден от трезора на БНБ. На този конкурс ще може да дойдат само най-добрите банки, допълни премиерът, цитиран от БТА.
Той предложи на журналистите да питат министрите от тройната коалиция как те са избирали банките, където се държат парите на държавата, и да сравняват кое управление е по-прозрачно.
Борисов каза още, че министрите са амбицирани да решат проблемите и затова предлагат много различни решения. След това се събира Министерският съвет и решава какво ще се прави. Те трябва да дават много идеи, но не всички идеи стават реалност, заяви Борисов. Ако нямаш идеи, нищо няма да се случи, категоричен е той.
Мисля, че някои от министрите си струва да поохладят малко страстите, каза вчера президентът Георги Първанов. По думите му това било необходимо, защото са прозвучали твърде много радикални идеи, от които те (министрите) се отказали буквално на следващия ден.
Междувременно бившият премиер и настоящ лидер на ДСБ Иван Костов не одобри идеята на Симеон Дянков фискалният резерв да бъде вкаран в търговски банки, за да се трупат лихви.
"Ролята на фискалния резерв е да гарантира стабилността на страната, а не да носи приходи", коментира той. Според него аргументът, че фискалният резерв не носи много високи лихви, зависи от това как го управлява Министерство на финансите.
„По-скоро МФ трябва да се замисли - дали не може да управлява резерва по-добре. Слагането му в банки ще повлияе лошо на страната и ще ограничи възможностите на правителството - ако кризата го изправи пред сериозна ситуация, да може да се справи”, каза съпредседателят на Синята коалиция. Той обаче коментира, че явно финансовият министър има много тежки проблеми и търси всякакъв начин за приходи.
Бившият финансов министър Пламен Орешарски заяви по "Хоризонт", че не е очарован от идеята на финансовия министър. На въпрос дали е заплашен валутния борд на страната, Орешарски посочи, че фискалните резерви са част от общите валутни резерви на страната и като такива, те са гаранция за гладкото функциониране на валутния борд.
„Игра с тези резерви не е много препоръчителна, от гледна точка на евентуална загуба на доверие, както на външната публика, така и на вътрешната и много неприятни емоции, които следват когато се наруши доверието”, посочи още Пламен Орешарски, цитиран от "Фокус".
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
Тоя фантазьор е по-опасен от Милен Велчев, който поне беше целенасочен мръсник при далаверите с държавни средства. 
Освен само да се преструва на алтав, а всъщност и той да си е прикрит мошеник.
Или пък се пъне да блесне с оригинални идеи, за да бъде забелязан и потупан по главицата от гусин премиера.
То все тая в един момент.

Освен само да се преструва на алтав, а всъщност и той да си е прикрит мошеник.
Или пък се пъне да блесне с оригинални идеи, за да бъде забелязан и потупан по главицата от гусин премиера.
То все тая в един момент.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
Ами аз не мога да коментирам, щото идея си нямам от това, за което говори финансовата реинкарнация на Владо Въргала. Тоест, не знам редно ли е фискалният резерв на държавата да се държи в търговски банки, а още по-малко ми е ясно по какво ще разберем, че тая банка е по-добра от оная банка, особено ако иде реч за две стабилни финансови институции, а не за сравнение между доказана тристагодишна банка и някво нещо на Кайманите. Освен това и най-добрата банка може да фалира в даден момент. Та не е ли рисковано да не си замине с все фискалния резерв на държавата, в такъв случай?
Мда, и точно това е проблемът. Аз поне искрено се надявам да не я направят тази простотия. Иначе която и прозволна банка да изберат(СиБанк, примерно? Хич не е невероятен този сценарий), нищо не пречи да бъде фалирана и едни хора да приберат едни милиарди.
Естествено, има го и варианта да вкарат само част от резерва и да го разпределят в няколко банки, но според мен в този случай възможната печалба не оправдава по никакъв начин риска.
Минувач, вече много сериозно се замислям дали Дянков не знае много добре какво прави... дано да не съм прав и да е просто тъп, щото в този случай поне подлежи на озаптяване.
Естествено, има го и варианта да вкарат само част от резерва и да го разпределят в няколко банки, но според мен в този случай възможната печалба не оправдава по никакъв начин риска.
Минувач, вече много сериозно се замислям дали Дянков не знае много добре какво прави... дано да не съм прав и да е просто тъп, щото в този случай поне подлежи на озаптяване.
Elves dig rocket launchers.
- RRSunknown
- Elder God
Внезапно се сетих за един предишен негов колега.termit wrote:Минувач, вече много сериозно се замислям дали Дянков не знае много добре какво прави... дано да не съм прав и да е просто тъп, щото в този случай поне подлежи на озаптяване.
- Spoiler: show
А и като гледам, бате Бойко аха-аха да прегърне идеята. "Ако се реши част от фискалния резерв да се държи в търговски банки..."

Дано да се вслуша в реакциите на някои хора и да размисли. Иначе, дето вика Драгъна, който може - да си издейства заплата в евро.
The Best of Mozart
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
- Moridin
- Global Moderator
Помня, че имаше неотдавна скандал с юпи, въртяло далавери с държавни активи, делегирани на брокери за вложения в борсовия пазар. Следователно в чужбина се прави. Друг е въпросът дали това е същото като държавния резерв, в което се съмнявам. Определено резервът е нещо, което не може да се рискува при никакви условия, струва ми се.
This is it. Ground zero.
Те това говорим всички тук, да. Особено в симпатичните условия на валутен борд.
И нещо ново, чудех се дали не е за Добрите новини, но май тук му е мястото - в Европарламента не щели Желева за еврокомисар. Причината - "недостатъчни професионални качества и съмнителни лични контакти". Ще се сетят, дето се вика.
http://dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2 ... turata_na/
Интересно е също така, че в статията на Дневник е променена - в момента са само "недостатъчни професионални качества".
И нещо ново, чудех се дали не е за Добрите новини, но май тук му е мястото - в Европарламента не щели Желева за еврокомисар. Причината - "недостатъчни професионални качества и съмнителни лични контакти". Ще се сетят, дето се вика.
http://dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2 ... turata_na/
Интересно е също така, че в статията на Дневник е променена - в момента са само "недостатъчни професионални качества".
Elves dig rocket launchers.
Аз за Желева нямах мнение, докат не се позапознах с биографията на дамата. Оказа се, че същата тази, дето много държи всички на дипломатически постове да бъдели "от кариерата", каквото и да означава това според нея, е следвала "Педагогика на пионерското и комсомолското дело" в СУ. Понеже 10 ноември идва, студентите от тази специалност на бърза ръка ги пренасочват към "Социална педагогика". Не че нещо против, но явно това се подразбира под "дипломати от кариерата", де да знам. След което, по някаква причина, почва да работи из разни банки... Пак нищо против, ама пионерското дело и банково все си мисля, че като да се различават. Тъй ми се струва де. Така че изненада аз тук не виждам. ББ да иде да обясни на Европарламента, че са сбирщина от Гаргамели и какво беше още там, ако толкова му се ще.
Ще падна! Вчера Бойко Борисов категорично заяви, че част фискалния резерв ще бъде разпределена в най-добрите банки, тъй като единствената алтернатива е да вземем заеми, които ще плащаме с поколения. Днес на заседание на Министерския съвет Борисов каза още по-категорично, че резервът въобще няма да се пипа. Ся ше взимаме ли заеми, които ще плащаме с поколения, в такъв случай? 

- RRSunknown
- Elder God
А докато ни занимават с банки вдигат заплащането за здравни услуги с 30%. Значи хем ми боцат на месец , хем ПАК си плащам. Продължавам да се чудя защо при положение че съм дал хиляди левове на системата които не съм ползвал никога ще ме накарат ПАК да им плащам ако ми се наложи нещо.
Давало се под масата - глупости, аз такова нещо досега не съм видял а роднините ми постоянно циклят по болниците.
Давало се под масата - глупости, аз такова нещо досега не съм видял а роднините ми постоянно циклят по болниците.
Е, Дянков каза защо - 1.) понеже здравната каса е бюрократизирана и неефективна; и 2.) за да се спрат лекарите да взимат рушвети.
Те и двете точки са брутални, но мен първата ме впечатлява изключително много. Здравната каса не работи като хората. Какво можем да направим? Да я реформираме или премахнем? Никога! Що не налеем още пари, instead!
Те и двете точки са брутални, но мен първата ме впечатлява изключително много. Здравната каса не работи като хората. Какво можем да направим? Да я реформираме или премахнем? Никога! Що не налеем още пари, instead!