Interpreter wrote:Roland wrote:Така, аргументът на Трип не е бил изразен съвсем точно, факт. НО аналогията е абсолютно неправилна. Първо, "toe" е едносрична дума и второ, там "ое" е накрая. Ето ти друга аналогия - "poetry". Всички знаем, мисля, как се произнася думата, нали?
Ами да е.
toecap, toehold, toein, toeless обаче не са едносрични, нали?
Колкото до poetry, тук oe е етимологично, през лат., което предава гр. oi, срв. poiesis. Както и да е.
Всички горни обаче са производни на "toe", т.е. нормално е да няма промяна. Що се отнася до гръцките корени, в речника има и други такива думи, които пък са "оу", медицински разни (ceoekum). Та няма значение откъде е. В общи линии май по-скоро зависи от това къде пада ударението, освен очевидно при едносричните думи. Да речем, че Трип не е бил прав в тази забележка, но от друга страна той го е и отбелязал като възможност (и каза по телефона да напиша, че приема поправката). Мисля си обаче, че отговорът ти е малко беден при количеството зададени въпроси.
Marfa wrote:Обаждам се съвсем сериозно. Изглеждате като пияни и се държите като пияни. Като много пияни. Отговорно го заявявам. Пияните имат навика когато станат вече съвсем много пияни, да зациклят на дадена тема, от която успяват да отциклят едвам когато се строполят безжизнени под масата.
Може да ме попитате що търся в тая тема, в такъв случай, и ще сте прави. Казах ви вече, преди около трийсет и осем страници, тоест вчера по някое време, че ако видя няколко сиганета да се бият по улицата, най-вероятно ще ги отмина. Вие обаче не се класирате в тая категория.
Препоръчвам ви да заключите темата, докато не се поуспокоите малко, защото просто се ОЛЯХТЕ.
Спорът за гуслата тръгна от желанието на Валери да си я защитава, при това с намек, че това решение е много обосновано, каквото то очевидно не е. Емо пък изобщо нямаше да продължи спора, ако не беше получил отговора тип "велик и опитен преводач":
Interpreter wrote:Roland wrote:О, недей така, това опасно много прилича на пораженчески сарказъм

Ами не е
Ще му обясня на момчето къде греши, но утре, че ми се доспа вече.
Ако преценя, че има смисъл, разбира се

Оттогава насам спорът еволюира и поне ние с Емо говорим за много по-общи позиции от тъпата цигулка, но това хората го игнорират. Т.е. айде стига помирителски изблици, разговорът ще продължи, докато има кой да разпалва огъня със саркастични коментари с претенции.
Въпреки тона на Емо обаче в постовете му има достатъчно съдържателност и градивност, за да не са обикновено заяждане. И не мисля, че заслужават отговор като на такова.
And you can't dance with a devil on your back...