За/Из/По-губени във WoW (общи приказки и истории)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Tue Jun 23, 2009 11:56 pm

Pag wrote:Как може най-доброто мадже, сочено запример на всички, да пуска ЛБ на траша?!? Че и другите след него и какво - моя шип заминава и излизам аз виновна, но аз си имам адони и виждам всичко, само дето другите не ми вярват :roll:
оо, я, стига :D ЛВ е излетяла по навик, едва ли е искал да ти разбие овцата, колегата :) а и бях забравила да те предупредя, че траша до Генерала е отврат :) мнооого СС мобове :) редовно ми чупят овците, а аз врещя по играчите ни в рейд-в чата :lol: питаш ли ме мене, като имп-а на Илийката много настоятелно ми обстрелваше овцата, а? :evil:
не го приемай така драматично, нормално е...

даже миналата седмица, аз директно разстрелях с Пиробласт овцата на моя офицер и като свърши битката му викам в маге-канала "Сори, Блоби, ама не можах да устоя, аз бях", а той се хили "Веднага разбрах" ми вика... не се изнервяйте от траша, щото ви чака нещо по-изнервящо - самата битка :lol:

стегни се, момиче, бос имаш да учиш! :evil:
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Wed Jun 24, 2009 1:40 am

Ние поуайпвахме 4-5 пъти на Генерала. Свалихме го на 48%, когато ми се наложи да вляза за пръв път в петното и ... нещо не мога да се ориентирам. Не си виждам дебъфа, докато седя в петното кръвта ми не пада, маната ми не се пълни. Един път се самоубих, защото просто никъде не виждам стаковете...

Иначе битката ще се окаже окей, ако се науча къде да гледам за тия стакове мана.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Jun 24, 2009 7:40 am

Баси как са улеснили маунтовете с тоя пач :D

Exorcism: Now has a 1.5 second cast time, but can once again be used on players. :mrgreen:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Wed Jun 24, 2009 2:25 pm

аз отново да попитам - някой някъде да е прочел кога се очаква да дойде патч 3.2?

Pag
Merchant

Post by Pag » Wed Jun 24, 2009 2:31 pm

Илейн, същия проблем имам и аз - едно към едно, в единствения път в който се реших да се пльосна там. Нищо не видях, нищо не разбрах и ... се гътнах. Маната ми грам не се напълни.
Таис, овладях я тактиката на боса, то не е нещо сложно. Обаче имам нужда от дистанциране на камерата, а това което ти дадоха по напред не работи при мен. А в най-отдалечения си вид виждам само част от моето поле и боса, твърде недостатъчно за да видя другаде петънца...
Pagane lvl80
Blood Elf
Xavius

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Jun 24, 2009 2:32 pm

Tais wrote:аз отново да попитам - някой някъде да е прочел кога се очаква да дойде патч 3.2?
Никъде не пише нещо конкретно, само прогнози, като повечето такива казват "края на лятото" и "че няма да е преди да мине още минимум месец".

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Wed Jun 24, 2009 2:40 pm

Muad_Dib, и аз само чувам за края на лятото и все се надявах някъде от Близард да са се излъгали да дадат нещо по-конкретно, ама май няма :roll: но щом сега се тества в тест-риалм, значи наистина минимум месец ще отиде...

Пам, аз си отдалечих камерата по най-неочаквания за мен начин - от опциите на играта :lol: Елейн бе намерила опция в Интерфейса ли, де ли беше (в момента съм на работа и няма как да влезна в гейма да ти кажа къде точно е), но ти прерови опциите на играта и ще намериш за дистанциране на камерата... сложи го на максимум и със скрола на мишката ще можеш да я отдалечиш абсолютно достатъчно, за да играеш нормално в тази битка :D

това дето не си виждате дебъфа и зелените стакове е странно... картинката на самият дебъф прилича на иконката за рудата Саронит :D ето така изглежда:
http://www.wowhead.com/?item=36912

и си се отброяват стаковете...

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Wed Jun 24, 2009 2:53 pm

Дебъфът (зелената икона), сигурно я имам, мисля, че я видях 1-2 пъти. Проблемът е, че дебъф иконите ми са малки. Не зная как да ги направя по-големи и да ги изнеса само тях в дясно на екрана, под или от ляво на мини-картата. Моите бъфове и дебъфове са под unit frame-а на геройчето ми и съответно като под иконата ми има още 4 икони на люде в партито, в което съм и става трудно да видя какво имам, тъй като някои икони се 'крият'.

И да, снощи колкото пъти стъпех в зеленото нищо не се случваше. 1) Мана не се пълнеше. 2) Кръв не падаше. Визуално hp or mana не ми се променяше. Така ли трябва да бъде? Единият път започна много бясно да ми се пълни мана, тръгнах да излизам и като излязох - умрях. Не зная какво се предполага да се случва и как точно.

Накрая просто ще си сложа Грид.

Между другото, ако хийлърите сме в меле рейндж и някой от рейдж дпс-тата получи Марк и тръгне да тича далеч, кой ще го хийлва ако сам не може? Само с бандажи? :roll:

И още нещо, танкът ни май оцеля два от 10секундните бъф състояния на Боса, но категорично каза, че не може да го кайтва (уориър е, нямаме ДК танк), защото е на 2 удара...

А и май паладинът ни хийлър вижда най-зор в тази битка.

Паг: Да и аз бих се възползвала от друг адон за отдалечаване на камерата, тъй като това, което позволява играта също не ми е твърде достатъчно.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Wed Jun 24, 2009 3:17 pm

Пуснах един кратък гайд за Мидсъмър в съседната тема, дано ви е полезен :wink:

Вчера тръшнах соло Ахуне на нормал мод, днес ще го пробвам и на хероик (щот съм нагъл, то ясно :lol: )

Сетъп: прот-паладин с ПвП гиър, единствено си взех един пръстен с фрост резистънс, плюс аурата закръглих на около 200 фрост резист.

Тактика: в началото боса съмонва аддове, бия елитката, а другите само ги "концентрирам". Босът млати с фрост-болтове, които ти оставят нещо като дебъф, ако останеш на място, след няколко секунди това място се превръща на шип, който те изстрелва нагоре и получаваш fall демидж. Така че основното е постоянно движение напред-назад. След като се пречука елитката, останалите адд-ове не са проблем. Щом босът мине във фаза "кристал" и стане уязвим, се налива с каквото може. Щом фазата тръгне да привършва, хийл на макс с каквато мана има останала и пак се повтарят нещата с адд-овете. Отне ми 4 превръщания докато го убия, можеше да се справя и с три, но не исках да рискувам излишно. Мана-регенерацията не беше проблем - BoSa за блесинг и Divine Plea активно през цялото време (освен когато се хийлвах, че намаля хийлинга с 50 %). Не съм ползвал поушън, ЛоХ или бъбъл.
Elayne wrote:Edit2: Тишо, като човек наскоро ловил колосални количества риба и евентуално запознат с цените на въпросната в АХ, имаш ли представа коя риба се продава бързо и държи високи цени? Сьомгата от Уинтерграсп и Гризли или Манта рей?
Аз ловя само Glacial Salmon от Гризли Хилс и Musselback Sculpin от Тундрата. След като експериментирах с различни цени, установих, че най-добре се продава стак за 10 голд (9.99 ако трябва да съм точен :lol: ) Хем е достатъчно скъпо, че да не се чувстваш прецакан :wink: , хем е достатъчно евтино за купувачите (ако рибата е по-скъпа, ще отидат сами да си я ловят, а така излиза по-малко и от дейли-куест).

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Wed Jun 24, 2009 3:19 pm

Cheer, Тишо :)!

Мерси за гайда също :).
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Wed Jun 24, 2009 3:25 pm

За големината на дебъфа.
Дима, изключи си юнит фрейма за бъфове и дебъфове - става от експърл. Тогава си излизат съвсем стандартно в горния десен ъгъл на екрана и вярвай ми - по-удобно е. Тогава дебъфът ти излиза на стандартно място някъде под картата (или поне близо до нея). Аз на Ланис съм й изнесла таргета в дясната долна половина на екрана (и таргет на таргета е там). Така лесно си следиш и дебъфа, и живота на твоя таргет. Грид ми е или точно над кастбара ( в повечето случаи), или изнесен и той по-вдясно (за някои битки само).

За дейстието на дебъфа
За съжаление се случва понякога да стоиш в зеленото петно и да не получиш мана. Още не съм наясно точно дали е някакъв бъг. Обикновено се случва ако стоиш там до изчезване на петното. Поне аз тогава май не получавам мана, а чух и други от хийлърите да се оплакват от това. Обикновено при нас първо хийлърите тичат в зеленото петно. И се гледа босът да се придърпа близо. Стоиш 6 стака! 7 си позволяваш само като отработиш 6-те. И ако си на фул живот. Иначе мреш. А като мреш, от теб вече няма никаква полза:))))

За танка.
Босът е тегав за уориър танк, както споменах и по-рано. Сега, вашият човек да не се прави много на примадона, а да се обърне да бяга - иначе няма да оцелее. Само ДК май може да оцелее на тази фаза без да бяга. Паладинът ни, и той тича. Ако уориърът ви има проблем със скоростта, като се отдалечава, ще трябва да се жертваш да респектнеш холи и да му даваш шийлд. Поне при нас само това проработи (виж одата за body and soul таланта от предходен мой пост). Или пък си намерете холи прийст с този талант. Не зная дали шийлд уол ще го спаси веднъж - възможно е... После можеш да му сложиш PS. И после пак увисвате, така че CD не са разрешение май.
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Wed Jun 24, 2009 3:33 pm

При най-успешният ни опит шийлд уол проработи първият път, Пейн съпрешън проработи вторият път, третият път бяхме полу-уайпнали, та нямам идея какво щяхме да правим. Като цяло петната не работеха за мен. Визуално нищо не се случваше и после деспаунваха под краката ми. Да обикновено меле дпс-тата чупят кристалите близо до боса, за да се настаним там за удобство, тъй като и ние седяхме в меле рейндж с палата и друида хийлъри.

Ще си изнеса бъфс/дибъфс в дясно тогава, че в ляво не ги виждам като станат много.

Мерси, Ланис :). Ще нахокам танка (гилд мастърът, който вчера не знаеше накъде е тръгнал, но с много голяма доза оптимизъм обясняваше, че дори да нямаме правилното парти ще отидем да го смачкаме).
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Wed Jun 24, 2009 3:47 pm

Именно - ако стоиш, докато деспоуннат, не получаваш нищо. Не зная защо е така - не би трябвало според мен, но на практика това се случва.
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Wed Jun 24, 2009 3:49 pm

оо, много трудно се виждат дебъфи отляво... и аз съм си изключила Х-Пърл-опцията, за да може да ми ги показва в оригиналната им позиция горе вдясно...
Elayne wrote:И да, снощи колкото пъти стъпех в зеленото нищо не се случваше. 1) Мана не се пълнеше. 2) Кръв не падаше. Визуално hp or mana не ми се променяше. Така ли трябва да бъде? Единият път започна много бясно да ми се пълни мана, тръгнах да излизам и като излязох - умрях. Не зная какво се предполага да се случва и как точно.
честно казано, на мене това ми звучи като лаг... :roll:

Pag
Merchant

Post by Pag » Wed Jun 24, 2009 3:53 pm

Специално при мен най-много Glacial ми пада в WG езерцата.
Добре се продава и Manta Rey
Pagane lvl80
Blood Elf
Xavius