Гледано напоследък, Part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Jun 01, 2008 12:01 pm

Започнах да гледам малко от The Onion Movie вчера.

УМОПОМРАЧИТЕЛНО СМЕШНО Е :lol:

Trip
Moderator

Post by Trip » Sun Jun 01, 2008 12:24 pm

Къв е тоя филм, бе, Ники?

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Sun Jun 01, 2008 1:07 pm

Гледах последния филм на Анг Лий Lust, Caution, който е комбинация между исторически шпионски трилър и любовна драма. Действието се развива в края на 30-те и началото на 40-те в Шангхай и Хонконг. Логично филмът е на китайски с китайски актьори, включително небеизвестния Tony Leung от главните роли. В другата е дебютантката Wei Tang, която ограе така, като че ли има дългогодишен опит на най-високо ниво.

Lust, Caution стана известен в последната година най-вече с изключително графичните си секс сцени, донесли му заслужен NC-17. Което е жалко, защото той определено има какво да предложи освен тях и не е поредния самоцелно скандален проект. Основните му достойнства са отлично пресъздадената атмосфера на периода, в който се развива действието, впечатляващата визия и най-вече чудесно развитите главни герои. Плюс това тук имаме един от много редките случаи, в които графичните секс сцени са наистина необходими и дори ключови за сюжета и развитието на героите. No kidding. ;)

Поне на мен ми допадна доста повече от прословутия Brokeback Mountain.

99,9% съм сигурен, че такъв филм няма да се появи по кината в България, но все пак да попитам по-осведомените дали все пак има някакъв шанс за подобно събитие? :wink:
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun Jun 01, 2008 1:59 pm

Аз го чаках упорито миналата година, предполагайки, че си е баш за кино заради визията. Щом не е дошъл досега, обаче, шансът вече е съвсем никакъв. (Въпреки че "китайските" филми по принцип ги бавят поне една година - само гледайте кво ше става със Забраненото Кралство и Червените Скали. :roll: ) Освен на някой фест.

Ще го гледам, щом го препоръчваш, Дем.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Sun Jun 01, 2008 2:13 pm

И аз го чакам все още. Но ще взема да си го изгледам на компа в крайна сметка. :twisted:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

ifadriana
Mistborn

Post by ifadriana » Sun Jun 01, 2008 2:15 pm

Уви, риджектнат е за кино, поне засега. В петък поръчах ДВД-тата
VMITW!

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sun Jun 01, 2008 7:52 pm

shayhiri wrote:само гледайте кво ше става със Забраненото Кралство и Червените Скали
Аз знам какво ще стане и затова когато скалите излязат с добро качество по тракерите, ще си ги гледам на компютъра. За кино ще трябва да се разходя до чужбината...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun Jun 01, 2008 8:14 pm

Или просто да имаш принципи и търпение. :)

Гледах останалите от Mad Max серията. Тоест, пробвах единицата, колкото да се уверя, че тва вече (за разлика от ММ2) си е не Би, ами Си муви с бюджет колкото за 2-3 автокаскади, даже не е пост-ап :roll: - и веднага се прехвърлих на тройката, който може и да е много тъп във втората си половина (макар че кво значи "много тъп" в ММ контекста, всичките са тъпи), но пък има сигурно стократно по-голям бюджет от първия и си остава един от най-добрите пост-ап сетинги (за филм тук не говорим), които съм виждал.

И Старгейт гледах след дълго колебание - и изненадващо много ми хареса. Може да е типичен Емерих - тъп като гъз или поне като 12-год. си таргет аудитория - но си работи съвсем прилично на всички нива и има страхотен сет-дизайн и ефекти, като за времето си. (Мен лично ме блазни по много линии: идеята, пустинния сетинг, презпространствената врата.) Няма да се изненадам, ако тва си му остава най-доброто на Емерих.
10,000 BC (2008)
The Day After Tomorrow (2004)
The Patriot (2000)
... aka Patriot, Der (Germany)
Godzilla (1998)
... aka Gojira (Japan)
Independence Day (1996)
... aka ID4 (USA: promotional abbreviation)
Stargate (1994)
... aka Stargate, la porte des étoiles (France)
Universal Soldier (1992)
Moon 44 (1990)
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Sun Jun 01, 2008 8:51 pm

Independance Day му е най-доброто, или поне мен този му филм най-много ме кефи. Веднага след него е Старгейт :D

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sun Jun 01, 2008 8:56 pm

shayhiri wrote:Или просто да имаш принципи и търпение. :)
...да изчакам да ми се отвори ходене до чужбината и тогава да гледам съответния филм. Сигурен съм, че няма да излязат в България.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun Jun 01, 2008 9:17 pm

Тогава веднага ти предлагам бас на определена от теб сума в/ху горното твърдение.

При положение, че миналата година вкараха и Цветето, и Банкета - а по-миналата дори безумно тъпите Обещанието и Меч без сянка - трябва светът да се обърне, за да не видим Скалите или поне Кралството. Дистрибуторите не са ЧАК толкоз тъпи. Просто и двата филма ще закъснеят със стандартната година+. :roll:

Защо просто не си признаеш пред себе си, че големият екран няма стойност за теб, дори когато става въпрос за любимите ти бойни филми? Аз ако трябва, чакам и три години - просто за мен киното и компа нямат НИЩО общо.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Jun 01, 2008 9:21 pm

Догледах The Onion movie - НЕХУМАННО Е, ако можех щях да ви накрам всичките да си го пуснете лайк веднага!

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Sun Jun 01, 2008 9:39 pm

Аз гледах 'Fool's Gold' и ми беше симпатично като цяло. Нищо впечатляващо, беше си от-до предвидимо, нямаше кой знае какъв хумор и героите не са нещо кой знае какво, но... за убиване на час и половина става.

Бтв, много ми е противен Matthew McConaughey, ама мнооого. :evil:

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sun Jun 01, 2008 11:53 pm

shayhiri wrote:При положение, че миналата година вкараха и Цветето, и Банкета - а по-миналата дори безумно тъпите Обещанието и Меч без сянка - трябва светът да се обърне, за да не видим Скалите или поне Кралството.
Пропуснаха обаче "Безстрашен" - а това беше най-големият хит между бойните филми по онова време. И си има защо - прекрасен филм, който очаквах с нетърпение и за гледането на кино на който се бях настървил сериозно. И какво? Две години минаха, откакто излезе DVD-rip, а филмът още не е видял кино в България. Упорито не ни докарват "Warlords", но аз, въпреки че го имам свален от доста време, чакам някаква възможност за кино - не съм го гледал. Но не знам колко ще изтрая. Общият филм на Джет Ли и Джеки Чан, дето даже не е китайски - в смисъл, режисьор му е режисьорът на "Цар Лъв" и "Стюарт Литъл", не се появи за мое най-голямо учудване. Честно, вече и не вярвам да дойде. Поне дано третата "Мумия" ни дадат да гледаме както си трябва, макар че поради целенасочената кампания срещу Джет Ли, на която ставам свидетел, може и това удовоствие да ни откажат. Последното изречение е полу-сериозно, всъщност - понеже могъщо пропускаме свестните филми на Джет Ли напоследък, както всеки би забелязал.

Както и да е, дано поне "Забраненото кралство" внесат, пък ако не го гледам още веднъж до тогава, ще му хвърля един поглед и в киното.

Между другото, да си призная честно, не знам дали за мен гледането на конкретно такъв филм на кино има толкова голямо значение. Ако съзнанието ти е изкривено като моето, възможността да гледаш екрана от половин метър и да дадеш пауза, когато някое движение ти е трудно за проследяване, си има своите предимства. Което не означава, че е задължително да ги гледам така, де. Обаче в повечето случаи нямам избор. Шарениите на Имоу и подобните му напоследък директно ги скипвам, а друго просто не внасят - всичките филми, които си изброил, са такива.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

Darkling
Paragon

Post by Darkling » Mon Jun 02, 2008 12:04 am

Гледах "Магнолия". Интригуващото начало въобще не ме подготви за нравоучителната чикия, която се оказа филмът. "Boogie nights" определено ми се хареса повече.
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".