Mobile Suit Gundam Thunderbolt 2nd Season ep. 4 - сезонът е по-разпокъсан дори от предишния, логично и краят не приключва историята. Поне повдигнаха завесата, какво се крие зад религиозните психопати: лидерът им е new type, който им промива тъпи сектантски мозъчета със способностите си.
За моя изненада Клаудия си е наистина тя, а не клонинг.
Последната серия съдържа две битки, които се развиват успоредно.
Ио подкара GM, понеже наскоро си потроши Gundam-а, а мацката му асистираше с летяща платформа. Двамата се представиха неочаквано добре имайки предвид, че GM-ът е най-слабият mobile suit и Федерацията мачка с него, само защото ги бълва в големи количества.
Дарил показа подводни умения в един полу потопен град и впечатли дори new type-а в отряда си.
Обстановката на последната битка ми напомни една подобна във Victory. Религиозната тема и промиването на мозъци също ме подсети за този сериал.
Mahoujin Guruguru (2017) ep. 1 - сладурска комедийка, която пародира JRPG-тата и всички известни на човечеството приключенски/фентъзи клишета. Изглежда семпло и детински, но геговете почват да се натрупват и стават все по-изчанчени. Част то тях могат да се хванат само ако биеш пауза или превъртиш сцената отново. Понякога се случват няколко събития едновременно. Production I.G дори са вкарали някои собствени шегички.
Ако продължи с подобно темпо ще се получи доста яко сериалче.
Това е втората адаптация на мангата. Първата не съм я гледал, но ако това тук приключи в нищото (шансът е голям, защото материал - бол) може би не е лошо да се погледне и тя, макар че четох негативни коментари за интерпретацията на Кукури.
Made in Abyss ep. 2 - това е сладурско дори в най-мрачните моменти.
Разкриха интересни неща за Рико, за майка и (му?) и за самата Бездна. Кефи ме каква сложна система от подземия и магически артефакти се очертава да разследват нашите герои.
18if ep. 2 - тук се опитаха да вкарат gore, психология и темата за справедливостта, но с толкова изтъркана ситуация (примерно всеки втори случай в Kindaichi) и реакции, а пък визуалното изпълнени е все така лошо.
Не става това аниме. Дроп.
Vatican Kiseki Chousakan ep. 2 - харесва ми, че е толкова интензивно, но май настина са прекалили със заемките от Името на Розата, а обяснението за плачещата статуя беше тъпизъм.
Nobunaga no Shinobi: Ise Kanegasaki-hen ep. 15 - горкият Хидейоши пак на топа на устата. Мицухиде за пореден път се прецака сам.
Shingeki no Bahamut: Virgin Soul ep. 15 - Упс, ангелките са зли.
Shoukoku no Altair ep. 2 - големи тъпизми и в този епизод. Това, че познати култури, са поставени в съвсем объркваща география (защо Сен Мишел е толкова близко до исконни арабски територии?) ми лази по нервите.
Дроп.
Knight's & Magic ep. 3 - бреййй, индустриална революция за няколко месеца - нови материали, нови дизайни, магически вариант на Iron Man...нещо много бързо го дават.
Fate/Apocrypha ep. 3 - общо взето добре върви, но прищявките и приумиците на Слугите ми идват в повече.
Отчето хич не е зловещо...