На първо гледане: "Спартааааааааааааахахахахахахахахахаахахахах"
Е неа такъв филм просто! Имаше едно-две брутални попадения. Примерно където двата гея мляха лошите. Или накрая, където хербаризираха добрите. Мнооого як хербарий се получи, само дето Дафи твърдеше, че това е някакъв авангарден игленик.

Много яки мъже. В буквалния смисъл на думата "яки". Верно си приличат на Костенурките Нинджа, които, кой знае защо, си държаха корубките в ръце! Само ме е яд, че двадесетте спратанци накрая не победиха милиардната армия от Мория, докато чакаха останалите 280 човека да им се притекат на помощ:? Тоест, що пък не? Така и така от историческа гледна точка филмът имаше точно толкова общо с реалността, колкото средностатистическото селско магаре има с дискриптивната геометрия, та що Големия Лош Гзъргзис не налапа еротично онуй копие, м?
Бездруго научих, че достоверността като такава я няма шот тряало се запази духът на комиска, е що да не го подсилим тоя дух, питам аз? Ама пък от друга страна готиния хербарий накрая нямаше да го има, а гледката на набоцкани уроди, земеслони, земеносорози, земеорки и пр. твари нямаше да ми подхрани естетическото чувство:(
Начи, ето ко се получава, когато вземеш булет-тайма от Матрицата (който, в интерес на истината де, напоследък вероятно го няма само в "Дързост и грозота"), житата от "Гладиатор", Костенурките от "Костенурките Нинджа", сънуваш в особено лош кошмар
дървото на Гоя, поради което значително увеличаваш плодовитостта на въпросната овошка, забършеш по пътя антуража на Тиберий от "Калигула" докато търчиш към "Властелина" да измолиш за малко орки и земеслони, и накрая му прикачиш и поредния кавър на "Притури се планината". Получава се яка комедия, разваляна единствено от спорадично прехвърчащите из околността отрязани крайници.
А ефорите ко киснеха на връх марсианския Олимп не ми стана ясно, ми не последваха Квазимодо в ксерксовата шатра? Там щяха да са си у дома, клетите

Нямаше кой да им каже, баси