Аз винаги ще помня тази нощ, мое сребърно вълшебство. Ще помня огромния пламък в камината, как сякаш поглъщаше всичко наоколо си, хипнотизираше, искаше ме, а аз исках него. Там някой нежно галеше пианото, примамваше мислите ми, вплиташе ги в тихата песен на клавишите и ги отвличаше нанейде. Политаха в тъмното небе и търсеха, те търсеха звездите, за да избягат от мен. Бях едно с този огън, пленен завинаги в онзи миг, в който ти изплува от мрака. Помня меката тъмнина, попила телата и душите ни. Пристъпвах бавно след теб, без да откъсвам поглед от сиянието в очите ти, през дълбокия сняг, през високите тъмни борове, там, в мастиленочерната нощ. Луната разля сребро в чернотата, а ти зашепна нейните омайни песни. Помня ръката ти, хладна и мека като лунните лъчи, помня сияйната ти кожа в онзи миг, когато времето спря.
Разбира се, че не тръгнах с теб. Разбира се, ти бе измислица и сън. Ти бе вълшебството на сребърната нощ. Разбира се, че се върнах при топлия огън. Нали така трябваше? Тогава защо те няма? Защо те няма да ми кажеш, че бях прав? Защо те няма? Чуваш ли ме? Това твоята песен ли е? Или е само пианото?
Гледам огъня. Сега ме иска само той.
This is it. Ground zero.