Игра на думи

Разкази, поезия, илюстрации...
Кътче за вашето лично творчество.

Moderators: Trip, Random, Marfa

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Fri Feb 11, 2005 3:06 pm

молив, хартия, вятър, фенер, спомен
Вятърът изду завесите в стаята на Нене и разпиля небрежно хартиите, оставени на масата. Един молив падна на дървения под и шумно се изтъркаля под леглото. Котаракът Пешо, който мързеливо подремваше върху смачканото одеало, отвори едно око, фиксира движението на молива и в миг се метна след него. Изпод леглото се чу врещене, гарнирано с яростно фучене. Нене захвърли с досада споменника настрана, въоръжи се с фенерче, търпение и дебела кърпа и залази по пода.
- Пешкоооо... Пак ли в капана попадна бе, писе!
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Feb 12, 2005 8:59 am

Миличкия :)

Нови "кораб, вода, огън, креват, мистерия"
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Sat Feb 12, 2005 10:55 am

Надигна се от кревата и света се закръжи около него. "Какво по...?" Сякаш огън течеше във вените му. "Вода, къде бе оставил проклетата вода..." Пръстите му зашариха по нощното шкафче. Стъклената чаша се пръсна на малки късчета на пода. "Трябва някой да е чул шума... Дано са чули! Все пак бе на кораб, не на безлюден остров..." Задушаваше се. "Но защо аз и за какво?!" Едва ли бе заради мистерията на пирамидите! Не вярваше в проклятието на фараоните. Не биваше да се забърква с онзи чудак, Поаро, и безумните му предположения. Вдигна ръка към шията и се сгърчи в последен пристъп.
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Sun Feb 13, 2005 9:56 am

Учителят се замисли.
-Ученици, искам да напишете кратка история, в която да използвате думите: кораб, вода, огън, креват, мистерия.
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Random
Ascendent

Post by Random » Sun Feb 13, 2005 12:53 pm

През цялото време си мислих, че съм кораб, който се носи мъчително на границата на два океана - единият от огън, другият от вода. Дълго се носих, с разкъсани платна и натрошени мачти, с екипаж натръшкан в трюма от чумата, разлагащ се заедно с плъховете. Когато се събудих, потен и ужасно отслабнал, в кревата си, докторът ми обясни, че в продължение на два дни съм бил пленник на черната смърт. Неочакваното ми оздравяване остана неразгадана мистерия.
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Thu Feb 17, 2005 9:57 am

кораб, вода, огън, креват, мистерия
Тръшна вратата зад гърба си, облегна се тежко на нея и погледна с печален копнеж към кревата, който изглеждаше безкрайно далеч. Цялата стая се люлееше пред очите му сякаш беше на кораб в бурно море и той се помъчи да разреши мистерията какво точно беше пил през последните часове и в каква последователност... “Сякаш има значение”, захили се сам на себе си и в същия миг огън пламна в главата му и изпепели веселието му... “едно е сигурно – не беше вода”, изскърца със зъби той.

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Sat Feb 19, 2005 9:58 am

стига толкоз със старите думи, новите са лесни :D дори аз ще се озоря да сътворя убийство с нещо така романтично :roll:

пиано, камина, пламък, кожа, сняг

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Sat Feb 19, 2005 11:33 am

Виното в чашите им, самотно изоставени върху пианото, хвърляше алени отблясъци от пламъците на камината върху бялата й, като снега навън, кожа.

бре, днес съм на еротична вълна и в двата форума май :oops:

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Sat Feb 19, 2005 3:56 pm

тъй като Лан е на път, ми из-смс-и своя текст по думите :D
Lannis wrote:Последно изнесоха пианото - то жално проплака за сбогом и остави след себе си пуста тишина. Остана само студената празна камина - черното сърце на осиротелия дом, пазещо спомени за загубената топлина на пламъците, за огнените отблясъци и сенки по кожата на младата жена, за тихия, изпълнен с обич смях, когато той целуваше косите й и сядаше на снежнобелия мек козяк до нея.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Feb 20, 2005 11:22 pm

Аз винаги ще помня тази нощ, мое сребърно вълшебство. Ще помня огромния пламък в камината, как сякаш поглъщаше всичко наоколо си, хипнотизираше, искаше ме, а аз исках него. Там някой нежно галеше пианото, примамваше мислите ми, вплиташе ги в тихата песен на клавишите и ги отвличаше нанейде. Политаха в тъмното небе и търсеха, те търсеха звездите, за да избягат от мен. Бях едно с този огън, пленен завинаги в онзи миг, в който ти изплува от мрака. Помня меката тъмнина, попила телата и душите ни. Пристъпвах бавно след теб, без да откъсвам поглед от сиянието в очите ти, през дълбокия сняг, през високите тъмни борове, там, в мастиленочерната нощ. Луната разля сребро в чернотата, а ти зашепна нейните омайни песни. Помня ръката ти, хладна и мека като лунните лъчи, помня сияйната ти кожа в онзи миг, когато времето спря.

Разбира се, че не тръгнах с теб. Разбира се, ти бе измислица и сън. Ти бе вълшебството на сребърната нощ. Разбира се, че се върнах при топлия огън. Нали така трябваше? Тогава защо те няма? Защо те няма да ми кажеш, че бях прав? Защо те няма? Чуваш ли ме? Това твоята песен ли е? Или е само пианото?

Гледам огъня. Сега ме иска само той.
This is it. Ground zero.

Jaar
Mistborn

Post by Jaar » Mon Feb 21, 2005 3:06 am

Тъжната песен на старо пиано
плаче сред пепелища и самота.
Студено лице от спомени огряно,
от пламъци без огън и без светлина.

В прегръдката на празната камина
страст и чувства в болка се топят;
като сняг на отминалата зима
по кожата се стичат и горят.
But there never seems to be enough time
To do the things you want to do
Once you find them

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Tue Feb 22, 2005 8:37 pm

душа, плача, загуба, нощ, пясък

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Tue Feb 22, 2005 9:04 pm

Той вървеше по брега и наблюдаваше причудливите форми, които придобиваха следите му по пясъка след целувката на отмиващите ги вълни. Спря, загледан в искриците на песъчинките поели в себе си мекото сияние на пълната луна. Наведе се и загреба шепа мокър пясък. Наблюдаваше как се оттича между пръстите му, сътворявайки малък замък, стопил се пред очите му миг по-късно под безмилостния порив на пълзяща вълна. Проследи я навътре и с любопитство забеляза красивата перлена огърлица, която образуваха една след друга надигащите се вълни в залива. Гледаше и търсеше, а тя го следваше - Душата му. Тази, едничката, която прогони. Загуба, която не осъзна. Гледаше и търсеше, но не чувстваше, защото бе отказал да чувства. А нощта бе красива, приказно красива. Бризът галеше черните му коси в прохладна ласка и му шептеше приказки за сирени и пирати, за неизследвани земи и необятни пространства, но той не го чуваше. Вървеше сам, загубен за себе си. Загубен в себе си. Душата му го проследи с поглед и заплака.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Feb 22, 2005 11:52 pm

Пясък губещ се между пръстите ми.
Нощта е бездушна.
Плача някъде отдалече.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Wed Feb 23, 2005 9:32 am

В звездната нощ край морския бряг душите на удавените се понасят по бисерно-проблясващите гребени на вълните, рисуват със соления си дъх своите спомени в мокрия пясък и плачат безшумно за загубения си живот.