Moridin wrote: ↑Tue Mar 17, 2020 8:16 am
Айде почна и новият сезон. Смесени чувства... новият главен е прекалено драматичен, всъщност това може да се каже и за Бернард. Долорес за сметка на това е бая яка и понеже сега бие лоши, а не невинни роботи и хора, още не я мразим както във втори сезон. Много силно стискам палци Мейв да не се появи поне до средата на сезона, но едва ли
Готиното е, че най-сетне разбрахме къде е Westworld
Е то къде е се знаеше и преди, бяха споменавани китайски власти
Иначе твърде разхвърлян беше тоя епизод, по начин който и най-лошите епизоди от втори сезон не бяха. Дори като бозеше втори сезон, пак имаше усещане за посока, тук нямаше такова. Арън Пол е кадърен, ама колкото и да не искам да е така, от видяното до сега май ще играе някаква олекотена версия на Джеси, може би толкова си може. Надявам се да греша. Нишката с него и бойния му другар Kid Cudi (

) беше толкова очевидна, че не знам на тоя етап в сериал някой дали си е мислил че говори с реален човек. На мен ми е по-интересно кои наистина са тия съзнания, които Долорес взе от парка. В смисъл надявам се да не са рандъмляци просто, макар че то именувани host-ове които да са на нейна страна не останаха. Във всеки случай мисълта ми е по-скоро, че искам да бъдат развити в персонажи, а не да гледаме The Dolores, Bernard, Maeve (and Caleb) Show. След това смаляване на каста от предния сезон, трябва ново разширение и не само откъм някакви като тоя Лиам и персонажа на Венсан Касел, който със сигурност ще е архитектът на тоя алгоритъм.
Встрани от това, приложението което Кейлъб ползваше за да прави дефакто shadowrun-и (сори ма навсякъде ги виждам тия игри

), беше някак... бутафорно за сетинга както е представен. Целия му дизайн и мацката с балаклава която посреща юзърите изглеждат именно като корпоративен продукт, не като нещо пиратско, което ап с такава природа би трябвало да е. Като цяло навлизането в такива води и опити за съвременеене по-често са минус, с някакви изключения като
Sillicon Valley и
Mr. Robot.
Но, да видим. Има потенциал, надявам се вкарат малко повече метафоричен цвят в сетинга.