Mass Effect 2

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Fri Jan 29, 2010 10:32 pm

И още нещо - не че мисиите на спътниците не са брутално яки - общо 18 парчета без DLC-то, но не може фокусът на цялата игра да е екипа. Реално погледнато сторилайн мисиите, които НЕ СА свързани конкретно с един или парти мембър са не повече от 6, броейки последната.
Да не говорим, че са скучни в чисто сюжетно отнощение в сравнение с мисиите на съекипниците, най-вече защото колектърите са толкова досаден и лишен от индивидуалност враг, че почнаха да ми липстват гетовете...
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Fri Jan 29, 2010 11:22 pm

Но пък като става въпрос за DLC - Заид е ебати зловещо якият пич! Дори физиономията му сама по себе си би била достатъчна, за да стане култов. Crash site-а на Normandy пък отвява с атмосфера.

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Fri Jan 29, 2010 11:44 pm

Превъртях я преди малко, играта е доста добра, но като че ли първата ми хареса повече. Най-малкото историята беше по-наситена като преживявания, освен това имаш определена цел и знаеш за какво се бориш. Докато в МЕ2 Шепард е част от организация, за която през цялата игра ти казват че не струва, и въпреки това на края на всяка мисия си получаваш дежурните експириънс и пари, без значение от крайният резултат. Да не говорим, че шефът й никой не го знае кой е в действителност и какви са истинските му мотиви. Е той си каза накрая, ама аз нещо не съм убеден :lol: А финалният бос за мен е едно голямо мех.
Spoiler: show
Human Reaper? Give me a break :evil: А колекторите , както се и очакваше, са просто поредните пионки в ръцете на риипърите
И като гледам накъде е тръгнала поредицата, очаквам третата игра да е чист шутър с тактически елементи и съвсем мижави РПГ такива. В което няма нищо лошо, само че такива игри с лопата да ги ринеш и аз се надявам да се върнат към формулата от МЕ1, която лично на мен ми хареса повече. А и амунициите съкс. Просто не може пушката ми да има точно 24 патрона, тва е безумие някакво. И значи съотборниците ми могат да стрелят колкото си искат, обаче аз съм ограничен :roll:

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sat Jan 30, 2010 6:39 am

За тези, които плюят по историята - помислете над следното: персонажите СА историята, не колектърите. Bioware са имали много ясна цел, а именно - да направят игра, въртяща се изцяло около персонажите и взаимодействието им с главния герой, като изборите ти спрямо тях определят посоката на действието.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Jan 30, 2010 12:20 pm

Ozone блог
В партидата Mass Effect 2 за България отсъстват Cerberus Network кодовете за допълнително съдържание. Според получената от нас информация това се дължи на недоглеждане при фабричното им окомплектоване. Всички Cerberus кодове ще пристигнат скоро - надяваме се още в началото на следващата седмица. Веднага щом разполагаме с тях те ще бъдат разпратени на мейл адресите на всички, закупили PC версията на играта.

Екипът на Ozone.bg поднася извиненията си за причиненото неудобство. Постът ще бъде актуализиран при получаване и разпращане на Cerberus Network кодовете.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat Jan 30, 2010 12:25 pm

Събота е. Естествено колекционерските не пристигнаха. Сега надеждите са, ако понеделник са при Пулсар, вторник да са при нас.

Нещата нямаше да са толкова болезнени, ако ЕА просто бяха казали нещо по този въпрос. Вместо това няма официална дума от тях, а ние ще играем играта през Февруари. Явно за ЕА е нещо дребно 7-8 държави да не си получат колекционерските издания, а други да получават презареждания с такива.

Мразя ги! Мразя ги! Това е най-отвратителния издател на игри, с който съм си имал работа. Всичко при ЕА съква. От до. Сайтовете им, форумите им, съпорта им. Форумите им са пълни с най-различни проблеми и никой не отговаря. Има теми, в които дори хората се оплакват от ужасния им телефонен съпорт.

Гадовееее! :evil:

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Jan 30, 2010 12:30 pm

Всичко съква за България и ще съква още много време.
б.т.в. Не е по темата ама се оказа че за Dragon Age имало някъкъв зловещ бъг който не са го оправили и благодарение на него не мога да играя както бях замислил. За съжаление разбрах за бъга след 5-6 часа игра. Какво е общото ли - политиката на EA - пускаш нещата как да е и забравяш да ги оравиш защото си зает да правиш предмети в DLC-ta.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat Jan 30, 2010 12:40 pm

RRSunknown wrote:Всичко съква за България и ще съква още много време.
б.т.в. Не е по темата ама се оказа че за Dragon Age имало някъкъв зловещ бъг който не са го оправили и благодарение на него не мога да играя както бях замислил. За съжаление разбрах за бъга след 5-6 часа игра. Какво е общото ли - политиката на EA - пускаш нещата как да е и забравяш да ги оравиш защото си зает да правиш предмети в DLC-ta.
Ами не е само за България. Още няколко държави са. Май и Испания е сред засегнатите.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Jan 30, 2010 12:41 pm

Я питай обаче UK дали са в списъка?

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat Jan 30, 2010 12:46 pm

RRSunknown wrote:Я питай обаче UK дали са в списъка?
Е не. Там всичко си е наред. Даже си получават допълнителни колекционерски копия, че да имат. В Германия също всичко е наред, както и останалите велики сили. За останалите скандинавски държави също се оправиха нещата. :lol:

А щеше да е толкова лесно и нямаше да се ядосвам изобщо, ако бяха казали нещо по въпроса. Просто да знаем със сигурност какво е положението и да имам изсечена в камък дата, за която да чакам. Но не го правят. Явно толкова им пука. Главата в земята и всичко ще мине. И така ще си и стане.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sat Jan 30, 2010 1:41 pm

Мразя ги! Мразя ги! Това е най-отвратителния издател на игри, с който съм си имал работа. Всичко при ЕА съква. От до. Сайтовете им, форумите им, съпорта им. Форумите им са пълни с най-различни проблеми и никой не отговаря. Има теми, в които дори хората се оплакват от ужасния им телефонен съпорт.
Хахах, такова нещо като добър телефонен съпорт не съществува. По правило варира от зле до много зле. EA са си съвсем ок като компания, особено като се има предвид качествените неща, което усилено бълват последните години. Да, недоклатеното разпространение в някои по-малки пазари е неприятно, но се случва, уви.

Но как да е, обратно към самата игра:

- Тия коментари, че Mass Effect е прекалено лесна, са напълно безпочвени при наличието на предостатъчно по-високи и далеч по-злобни трудности.
- Развитието на историята около миналото на колектърите всъщност си кефи доста.
- Колко често ми пада игра, в която единствената ми "критика" е, че не мога да си махам шлема по всяко време?

Дотук персонажите ми по любимост:

1. Заид
2. Геръс
3. Грънт
4. Мордин
5. Джак
6. Тали
7. Джейкъб
8. Миранда
(последните двама са ми бая безлични)

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Sat Jan 30, 2010 5:57 pm

Завърших и я и аз. Прекрасна игра като цяло. Единственият сериозен минус е, че най-любимите биотици от първата част (Throw/Singularity) са тотално орязани като сила тук и са практически безполезни, а същото се отнася и за Charge, който е общо взето really cool way to commit a suicide. Сондирането по планенети за ресурси също е леко досадно. Всичко останало обаче е страхотно. Въпреки че не съм голям фен на шутъри по принцип, промените в бойната система определено са като цяло силно положителни и битките са далеч по-интересни.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Sat Jan 30, 2010 6:16 pm

AlDim wrote:За тези, които плюят по историята - помислете над следното: персонажите СА историята, не колектърите. Bioware са имали много ясна цел, а именно - да направят игра, въртяща се изцяло около персонажите и взаимодействието им с главния герой, като изборите ти спрямо тях определят посоката на действието.
Я пак? Не виждам какво пречи теоретично да има същите яки куестове на съекипниците и далеч по-интересна главна сюжетна линия. Изборите ти спрямо съекипниците нищо не променят от основната фабула, освен
Spoiler: show
кой оцелява накрая.
Моята класация на персонажите:

Мордин
Тали
Гарус (тия тримата с голяма преднина пред останалите)

Тейн
Самара
Миранда (доста интересни, но не чак толкова кефещи)

Джейкъб
Джак
Грънт (от скучни до досадни)

Легион не го слагам, защо почти не хортувах с него в първата си игра.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sat Jan 30, 2010 11:58 pm

Хъм, моралната система на играта понякога е неясна. Принципно LT = Paragon действие, а RT = Renegade и аз на първо изиграване карам почти ексклузивно на героизъм, само че един идиот наистина ме издразни и като видят RT по бързата процедура дръпнах спусъка. Еми резултатът (много кефещ всъщност!) беше +2 Paragon :shock: Същото важи и за диалозите. На моменти това, което МИСЛЯ, че Шепърд ще каже, е доста различно от реалната му реплика. Но това са все дребни работи, които нямат особено значение.

п.п. Между другото жена ми ме ревнува от Mass Effect :lol:

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Sun Jan 31, 2010 3:05 am

Ергенското парти в бара на Илиум е най-гениалното нещо в играта просто.

Salarian: So humans celebrate marriage by tempting infidelity?

Salarian: I see why I might find Asari attractive but what about you two? I mean, they look exactly like Salarians.

Turian: No way, they look just like blue Turians. Look at their head-fringe.

Човекът и той нещо подобно и почва да подозира, че асаритата използват mind-control за да постигат сексапила си. :lol:

Turian: Shut up man, you are going to ruin Asari for me and there aren't many Turian females on Illium.

Не знам кои от сценаристите са писали репликите за NPC-та в този бар, но там всички разговори газят отвсякъде.