Dragon Age : Origins

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Nov 04, 2009 10:38 am

да
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Nov 04, 2009 10:39 am

УЖасно неудобен контрол с оглед на това, че има купчина менюта и 4 парти мембъра и крайно неудобна камера, която е нон-стоп зад моментно избрания герой и няма тактикал view като след зуум-аут на компа, което с оглед на доста сложните и огромни битки по-натам е просто самоубийство. А и графиката на environment на бокс си е обективно най-зле.

БТв само искам да отбележа, че ми се сгрява душата допълнително, че тази игра излезе, защото е нещо, което де що има геймър (че даже и Симеон :mrgreen: ) в този неигрален форум ще играе, евала хора.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Nov 04, 2009 10:49 am

Един пост за интеракцията с парти мембърите:

1. Значи въпросната има доста голям смисъл, защото съдейки по ревютата и туллтипа после можеш да получиш допълнителни таланти, ако много те захаресват, да не споменавам, че е и адски забавна.
2. Аз преспах с Мориган след няколко бързи разговора:)
3. Ако говориш достатъчно с Алистър/Мориган се отключват специализации, а именно Темплар и Шейпшифтър, предполагам, че с другите ще се отключат и още специализации като например Асасин, ако говориш с Zevran.

4. Плс някой да каже как по дяволите да им дам подаръци - ако е намерил нещо в нета или го е открил сам, защото аз мисля, че трябва да е с опция в диалога с тях, ама такава просто не ми се появява и това е, а и не мога да им ги драг енд дропна върху портретите - пак нищо не става.

5. Бтв има адски култови неща като например евентуалната лезбо-история между Лиляна и Мориган :lol:

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Wed Nov 04, 2009 11:03 am

Muad_Dib wrote:БТв само искам да отбележа, че ми се сгрява душата допълнително, че тази игра излезе, защото е нещо, което де що има геймър (че даже и Симеон :mrgreen: ) в този неигрален форум ще играе, евала хора.
Това си е съвсем нормално, големи ПЦ РПГта не излизат всяка година, и това все пак е игра на Биоуеър :D Обаче има някои неща в Драгън ейджа, които доста ме дразнят:
1. Пръските кръв от долу до горе по героите ти след някоя битка. Разбирам какво са искали да постигнат, ама поне при мен е че все едно гледам някаква бутафория.
2. По никакъв начин не можеш да направиш предварителна подредба на героите си в различни формации, по подобие на Балдурс гейтовете и тем подобни. Лично за мен това е пропуск, ама може и да има, пък да не съм го открил, знам ли :lol:
3. Твърде малкото разнообразие от класове, въпреки всичките налични пътища на развитие и различните раси пак е малко.
4. Не разбирам защо им е трябвало да вкарват толкова много неща от ММОтата, лично за мен това не е добра идея, очаквах далеч по класическо изпълнение, ма нейсе.

Но играта определено ми харесва, ще се играе :P

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Wed Nov 04, 2009 11:36 am

Muad_Dib wrote:камера, която е нон-стоп зад моментно избрания герой
Ми аз принципно играя само така :) Тия оувърхед камери са ми много 90s вече.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Nov 04, 2009 11:54 am

АлДим: подобна камера на фона на битка с десет сравнително силни противника с два силни шефа допълнително е крайно безмислено, нищо, че допринася за фийлинга да си наблизо до екшъна. И на мен не ми деветдесетарско, просто е много по-удобно тактически.

Дем: Ще те цитирам направо, че да ти отговаря поред:
1. Пръските кръв от долу до горе по героите ти след някоя битка. Разбирам какво са искали да постигнат, ама поне при мен е че все едно гледам някаква бутафория.
Понякога наистина е бутафорно (когато си се бил с ЕДНО зомби, а всички са в кръв), но 1) можеш да го изключиш като те дразни и 2) за мен е само плюс, имах нужда от нещо за mature audience и за мен якото кръв е част от този фийл.
2. По никакъв начин не можеш да направиш предварителна подредба на героите си в различни формации, по подобие на Балдурс гейтовете и тем подобни. Лично за мен това е пропуск, ама може и да има, пък да не съм го открил, знам ли
Факт е, не можеш. Понякога се чувства тази липса, но много рядко. Фактът, че tacticts tool-ът ти предлага пълна кустомизация на поведение компенсира напълно обаче. Да не споменавам, че аз лично си паузирам почти през магия/спешъл така че е уотевър за мен:)

3. Твърде малкото разнообразие от класове, въпреки всичките налични пътища на развитие и различните раси пак е малко.
Напълно несъгласен, ако се замислиш всеки от трите класа поначало (без специализации) има няколко пътя за развитие, а като добавиш и специализациите ще получиш почти всеки един възможен "кит" от дори Балдурс 2. Отчитам само минуса, че можеше да има без проблеми поне още една раса, имам чувството, че цялата игра е пълна с хора, ама още не съм ходил до джуджешката и елфската територии де.
4. Не разбирам защо им е трябвало да вкарват толкова много неща от ММОтата, лично за мен това не е добра идея, очаквах далеч по класическо изпълнение, ма нейсе.
Тук вече си е само и единствено до човека. Аз например съм идеалната аудитория, защото годините в чакане на голямото завръщане на класическите фентъзи рпг-та го прекарах до голяма част именно с цъкане на ММО-та, така че много съм изкефен.

Beric
Paragon

Post by Beric » Wed Nov 04, 2009 2:51 pm

Подарък се дава лесно. Даже го пишеше некъде в индекса май. Отваряш инвентара, нагласяш героя, на който искаш да го дадеш , цъкаш с десен бутон на самия подарък и ти отваря менюто с оченцето, до което има и иконка на подаръче. :)

Иначе аз тръгнах към Редклиф, с известен зор овършах зомбитата, а после и замъка. После на готиния морален избор, реших да не ходя в кулата на маговете, за сметка на ритуала. Интересно, какви ли последствия ще има после.

Иначе на Мориган и аз се точа приоритетно, ама още не дава :)

Интересно, че героя ми, така и не се сети повече за брат си. То ясно, че трябва да се спасява света, ама все пак можеше да пита поне тоз-оня...

Ся се чудя, накъде и май-ще взема да разгледам Денерим. Нещо не ми се тика още при джуджетата и елфите.

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Wed Nov 04, 2009 2:56 pm

Набарах менюъла на играта, ако на някой му трябва - http://akamai.cdn.ea.com/eadownloads/u/ ... anuals.zip

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Nov 04, 2009 3:11 pm

Никола, то след дъжд качулка, ма се пак - да, има ги кодовете и в нормалното издание.

Бтв, чии са шестте ориджина? Т.е. кои са комбинациите, които са с различни ориджини?
And you can't dance with a devil on your back...

Beric
Paragon

Post by Beric » Wed Nov 04, 2009 3:25 pm

човек - боец или крадец - благородник
мейджа си е отделно
елф -боец, крадец - горски или градски
и за джуджета са два - благородник и още някакъв.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Nov 04, 2009 3:27 pm

МИнах The Fade - бая дълъг дрийм експириънс (около час и половина геймплей), в който можеш да ставаш на дух, стоун голем, огнен човек и мишка - жестоко беше просто. Почти на края на кулата на маговете съм.

За подаръците мерси че ми каза, Берик, но аз се оправих принципно точно преди час и сега съм на +44 с Мориган, даже ми се отключи допълнителен скил, който й качва меджика директно докато е в партито ми:))). Като мина маговете започвам Алистър, че намерих блага броня за темплар, която не мога да сложа без да съм темплар и сега само той я носи. Иначе съм вече 10ти лвл и много лошо бия. Бтв от фейда се качват +4 то all stats ако го минете правилно ;).

Симеон: мерси за инфото, значи ще се купува нормалното още днес. За оридиджините: начи уникалните са следните 6: human/swarf/elf commoner, dalish elf, human noble, dwarf noble, mage и един който ми се губи, май вторият елфски не е комънър ми е уникален.

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Wed Nov 04, 2009 3:55 pm

City elves се наричат ако не се лъжа :)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Nov 04, 2009 4:20 pm

Да бе, то аз после видях, че си го пише в книжката :)
And you can't dance with a devil on your back...

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Wed Nov 04, 2009 5:54 pm

На мен още ми се виждат леко огранични като бройка, колкото и да са изпипани (при първа възможност мисля да пусна и другите 5 да ги видя де). Соу фар ще кажа че този за Сити Елф-а е безкрайно муден един такъв и леко досаден. Пък и идеята за елфите дегенерати не ме кефи изначално, допълнително вече сме я виждали. И определено ми липсват повече раси и класове за избор, за този цикъл на разработка можеше да вкарат още нещо като разнообразие.

Камерата си е добре, само не можах да разбера, като и така мога да си отдалечавам колкото си искам, защо я няма добрата стара опция от Невъруинтъра да хайдвам сгради/тн от по горен етаж, и съответно като забия в някоя стена да не ми се скрива половината екран от нея? Предполагам че след 10на часа геймплей сигурно ще му свикна и няма да ми прави впечатление, де, но все пак.

Управленито само с десен бутон е хипер досадно as well, но сигурно и на него може и да свикна.

Иначе дотук е малко по интересна отколкото очаквах, тръгна ми, което е невероятен бонус вероятно. Единствено по сериозно ме дразни колко мудна ми се вижда цялата игра, но проблема може и да е в моя телевизор. А да, и че досега не съм мернал един лайкъбъл керъктър, но впредвид че не съм много напред до момента, това може и да се оправи.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Nov 04, 2009 5:58 pm

Абе не може ли да се играе като Уичър изотзад че изометрични камери от птичи поглед са морално остарели от много отдавна и никога не са ми харесвали.