доакто си пишех предишния пост и пак са ми отговорили
T.e. библията съдържа две различни религии?
за мене съдържа една -новия завет. стария просто не е верен.
Да. Както казах, медицински феномен - клинична смърт, кома и събуждане. Също така и с нарочна заблуда. Или пък си е съвсем възкресение, но какво е виновен човекът, че е имал извънземен генетичен материал? Може да има много други обяснения.
това съм го коментирал в предишния пост.
Всъщност, кой който го е видял го описал?
ами аз се сещам за Савел- римлянина , върл преследвач на християни който ей така от нищо станал най- големия християнин, захвърлил всичко и тръгнал да проповядва.
Кои точно с тези, пак те питам? Бтв, да си считан за пророк и апостол не е малка лична изгода.
Савел, Петър говорят ли ти нещо?
не виждам никава лична изгода да проповядваш въздържание и да се оставиш да те разпънат на кръст.
И тук е разликата с Мохамед който си е карал айляшки животеца е е проповядвал светска държава.
И защо? Само из мазетата на гара Искър ли може да стане? И защото хората не са го разгласили, след като се е случило?
въпроса тук е - ти ще повярваш ли ако някой разгласи че му се е случило чудо или ще го сметнеш за луд ? Или просто ще му докажеш че статистиката винаги има предимство.
Т.е. преди него не е имало Бог? Никой не ти гарантира, че и новият завет не е някакви измислици. Бтв, защо си решил, че той не е писан от юдеи?
тоест преди него Е имало и има Бог само че това което Бог е казал не значи че са го написали 1 към 1.
b.t.w казах юдеите писали стария завет- конкретни юдеи. Не другите юдеи които са писали новия.
Бтв, защо Исус е истинският Бог? Защо не Йехова, Кришна, Зевс, Рама? За тях също има свидетелства и легенди.
защото религията им е твърде елементарна . За пръв път в християнството се развива идеята за алтруизъм.
За мен между религия и вяра има огромна пропаст. И е много лесно да се докаже, че няма религиозен-точно-по-каноните бог. Цялата работа с ада и рая, най-малкото.
естествено

Религията и от организираната одавна е опорочила всякаква вяра и е вкарала идеите в някакви безумни канони.
Ад и Рай - пак продукти на организираната религия.
@Dragon
Първо са три дни до въкресението. И четиредест до възнесението. И разпъването е далеч от тоталното осакатяване. Второ - ако съм бил разпънат от римските власти и съм оцелял в следствие на добра комбинация от физическа издръжливост, подкупни войници и късмет и аз ще се постарая да се възнеса възможно най-надалече където никой не ме знае.
говорех примерно - дали са 40 или 100 все тая.
и да ти кажа нещо не ми се връзва логически първо сам да се предаде да разпънат а после да скатава подкупвайки войници и изнасяйки се надалеч...