Добрите новини :)
Moderator: Moridin
Аз не се нуждая от тази депресия. Тя ще удари най-силно обикновените хора. В смисъл да, богаташите ще загубят много повече и от неприлично богати ще станат само състоятелни, но малкото, което може да загубят нормалните хора ще снижи жизненият им стандарт значително. Някак логиката "не е важно на мен да ми е добре, а на Вуте да му е зле" не ме кефи.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
В това има доста голяма доза истина - имам чувството, че никой не прави нищо смислено преди ножа да е опрял до кокала.The Dragon wrote:Morwen wrote:Което едно време е вървяло в комплект с голямата депресия, не виждам нещо особено радостно.
Световната икономика отчаяно се нуждае от една депресия в момента за да се преструктурира. А глупаците решили да играят хазарт на борсите губят пари
This signature is not yet rated
Не съм съгласен с Морви. Вярно, като се срине пазара, покрай спекулантите ще се накиснат най-вече заблудените твари, теглили непогасим жилищен кредит за петкратно надценена кочинка.
Но те си го залужават, нищо че са обикновени хора. Това вече някакъв имунитет ли е, баси? Нали точно в/ху всепроникващата неизменна глупост на "обикновените хора" се гради цялата несправедливост?
Но те си го залужават, нищо че са обикновени хора. Това вече някакъв имунитет ли е, баси? Нали точно в/ху всепроникващата неизменна глупост на "обикновените хора" се гради цялата несправедливост?

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Оставаше и да си съгласен с Морви, братче, сефте. Едно си баба знае, едно си баба бае. Поредното необосновано агресивно изказване, за сметка на това несвързано с темата.
Първо, не е глупост да искаш свое собствено жилище и да си готов да го платиш. Не знам защо е това озлобление от твоя страна към хората, които искат свой дом.
Второ, не те ще са ударени най-много. Казано с прости думи те дължат пари, а имат имущество. Като икономиката тръгне да се срива, парите се обезценяват, а имуществото си е имущество. Пък ако имаме и банкова криза като 97 (макар сега това да е доста невероятно) биха ударили джакпота. Ще бъдат ударени всеки Иван и Марийка, които получават заплата, която се обезценява или имат бизнес, в който потреблението спада. Чудо голямо, че и съседа, дето ти го презираш от титаничната си висота на наемател, ще бъде ударен, ще бъдат ударени всички. И не само в България.
Първо, не е глупост да искаш свое собствено жилище и да си готов да го платиш. Не знам защо е това озлобление от твоя страна към хората, които искат свой дом.
Второ, не те ще са ударени най-много. Казано с прости думи те дължат пари, а имат имущество. Като икономиката тръгне да се срива, парите се обезценяват, а имуществото си е имущество. Пък ако имаме и банкова криза като 97 (макар сега това да е доста невероятно) биха ударили джакпота. Ще бъдат ударени всеки Иван и Марийка, които получават заплата, която се обезценява или имат бизнес, в който потреблението спада. Чудо голямо, че и съседа, дето ти го презираш от титаничната си висота на наемател, ще бъде ударен, ще бъдат ударени всички. И не само в България.
Last edited by Morwen on Wed Jan 23, 2008 12:28 am, edited 1 time in total.
I don't wanna die
- The Dragon
- Elder God
Морви запозната ли си с дребния и незначителен факт, че докато не изплатиш и последната си вноска на ипотеката всъщност живееш под странен наем?
А депресията си е нещо нормално и естествено - част от икономическия цикъл. Почистващата фаза - еквивалента на християнските пости. Последната голяма беше преди близо 80 години. Време е. И колкото повече я отлагаме толкова по-страшна ще е - изключено е да не видим депресия до края на живота си и лично аз предпочитам да е сега когато съм на 25 отколкото когато съм на 55.
А депресията е и майка на огромни бизнес възможности
А депресията си е нещо нормално и естествено - част от икономическия цикъл. Почистващата фаза - еквивалента на християнските пости. Последната голяма беше преди близо 80 години. Време е. И колкото повече я отлагаме толкова по-страшна ще е - изключено е да не видим депресия до края на живота си и лично аз предпочитам да е сега когато съм на 25 отколкото когато съм на 55.
А депресията е и майка на огромни бизнес възможности

The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
Запозната съм. Предполагам, че и ти си запознат, че все пак излиза по-изгодно, отколкото да плащаш наем.
Да, Голямата депресия е част от икономическия цикъл. От нея досега, една от най-големите цели и постижения на икономиката като наука е че направиха амплитудите в икономическите цикли много по-малки. И всъщност от депресии няма нужда по тази причина.
И депресията е майка на големи икономически възможности за броени хора и мащеха на тълпи мизерстващи други.
Да, Голямата депресия е част от икономическия цикъл. От нея досега, една от най-големите цели и постижения на икономиката като наука е че направиха амплитудите в икономическите цикли много по-малки. И всъщност от депресии няма нужда по тази причина.
И депресията е майка на големи икономически възможности за броени хора и мащеха на тълпи мизерстващи други.
I don't wanna die
Last edited by Morwen on Wed Jan 23, 2008 12:52 am, edited 1 time in total.
I don't wanna die
Ако тук има някой, който смята да тегли жилищен кредит, ще си направя труда да обясня очевидното, Морви. Ако няма такъв или вече е направил тая грешка, няма смисъл, нали? http://www.imotenbalon.com
Кофтито е, че цялата държава живее назаем. А това не е живот.
Кофтито е, че цялата държава живее назаем. А това не е живот.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
- The Dragon
- Elder God
Рецесия: забавяне темпа на растеж на БВП сериозно.
Депресия: намаляване на БВП.
Всъщност модерните дефиниции що е депресия са малко рамити, защото дори самата мисъл за забавяне на растежа се счита за неприлична и мръсна. Така че такъ термин не съществува официално вече - имаме рецесия и то обикновенно кратка и мека
Морви - това което каза - дължат пари, но имат имущество - просто не е вярно - те нямат имущество. А точно тези които са на ипотечния топ са Иванчо и Марийка с обезценените заплати.
А за депресията - в момента в световната икономика са се натрупали огромни дисбаланси. Практически в момента икономическите условия са доста близки до тези от 29. А това което Грийнспан направи след dot com балона отложи нещата с няколко години ... А вече им свършиха картите.
Депресия: намаляване на БВП.
Всъщност модерните дефиниции що е депресия са малко рамити, защото дори самата мисъл за забавяне на растежа се счита за неприлична и мръсна. Така че такъ термин не съществува официално вече - имаме рецесия и то обикновенно кратка и мека

Морви - това което каза - дължат пари, но имат имущество - просто не е вярно - те нямат имущество. А точно тези които са на ипотечния топ са Иванчо и Марийка с обезценените заплати.
А за депресията - в момента в световната икономика са се натрупали огромни дисбаланси. Практически в момента икономическите условия са доста близки до тези от 29. А това което Грийнспан направи след dot com балона отложи нещата с няколко години ... А вече им свършиха картите.
Last edited by The Dragon on Wed Jan 23, 2008 1:03 am, edited 1 time in total.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
Моля, ама според мен темата беше защо борсата се срива, а Драгън се радва. Кредитната и спекулативна лудост е друго лице на същото.Morwen wrote:Извинявай, че ще се намеся във вдъхновения ти монолог, но пак обсъждаш нещо твое си, а не това, за което останалите говорят.
Вноските не са фиксирани, там е цялата хватка. Вече ги вдигнаха наскоро, чака се ново вдигане всеки момент.
Както и да е. Ако ще дълбаем, дайте да е в отделна тема - и то само, ако има обоснован интерес.
Както и да е. Ако ще дълбаем, дайте да е в отделна тема - и то само, ако има обоснован интерес.