VISTA :(

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Wed Jan 09, 2008 11:05 am

За клавиатурите, виж дали в Default Input Language не ти стои български - обикновено Windows слага последната въведена клавиатура там (кой знае защо), и затова винаги първо ти излиза българската клавиатура.

На мен основният ми проблем с Vista досега (все пак работя само от две седмици, не ми се преинсталираше всичко отново на новия компютър) е главно липсата на драйвери за по-стари приложения. Така например не мога да си подкарам електронния подпис под Vista-та все още, защото тя твърдо отказва да инсталира софтуера за XP, а версия за Vista разбира се няма.

Това със забиването и на мен ми се случи, някакви дребни приложенийца изведнъж запецват, по необясними причини, или пък изтриването на файл от 10 KB отнема по 20-тина секунди. Но поне засега, да чукна на дърво, сериозни проблеми не съм имал, въпреки че Aero-то твърди, че BSPlayer-а не бил съвместим с него, и затова се изключва всеки път, когато пусна някой филм.
This signature is not yet rated

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Jan 09, 2008 11:09 am

И на мен аерото ми се изключва при разни плейъри, вкл. Медиа Класик и Пауър ДВД, което недоумявам защо е нужно...

Наистина е много странно, че действия с малко и малки файлове взимат ужасно много време. Вярно, че действия с обемни и много файлове взимат по-малко време отпреди, но пък не съм сигурен, че жертвата си струва, щото човек обикновено действа с по-малките.

На мен нищо не ми зависва, просто се бави (основно заради шибаните торент програми, които явно не могат да се разберат я с вистата, я със света изобщо).

Но това, че стари драйвери и програми не вървят ВСЕ ОЩЕ (лайк, година след официалната премиера), наистина е доста тъжно.

Но пък има различни подобрения доста хубави, сега се сещам например, че в ХП и предните ако местиш една папка и нещо някъде не може да се премести, примерно не може да се прочете от диска, и цялата процедура умира и изобщо не знаеш докъде си стингал и трябва да правиш сверки файл по файл. Сега вече просто ти дава възможност да го скипнеш, което е маса готино :)
This is it. Ground zero.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Jan 09, 2008 11:26 am

Moridin wrote:И на мен аерото ми се изключва при разни плейъри, вкл. Медиа Класик и Пауър ДВД, което недоумявам защо е нужно...
DirectX Overlay
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Wed Jan 09, 2008 4:48 pm

За клавиатурите, виж дали в Default Input Language не ти стои български - обикновено Windows слага последната въведена клавиатура там (кой знае защо), и затова винаги първо ти излиза българската клавиатура.
Ае мол ти са. Това е първото нещо, което смених. Полза - нулева.
това с адрес бара според мен е по-готино така, въпреки че липсата на up one level бутон наистина е доста weird
Да, много по-готино е вместо да направиш "цък цък цък" да трябва да правиш "нацел-цък нацел-цък нацел-цък" :lol:
ако местиш една папка и нещо някъде не може да се премести, примерно не може да се прочете от диска, и цялата процедура умира и изобщо не знаеш докъде си стингал и трябва да правиш сверки файл по файл
XP има undo за тая работа.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Jan 09, 2008 4:50 pm

Vista is 5 years early to install. Якото е че влиза в цената на лаптопите хоума на вистата :shock: на тия с 512 рамец точно :x
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Jan 09, 2008 4:52 pm

Е ънду-ту ги връща обратно преместените, голям келепир.. и после пак отначало, земи тия още 20 минути от двуслойното двд :mrgreen:
This is it. Ground zero.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Jan 09, 2008 4:57 pm

Че ти през виста ли печеш?
„Dim dam talélam vacarme
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Jan 09, 2008 4:58 pm

става дума от диска към харда
This is it. Ground zero.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Wed Jan 09, 2008 5:01 pm

Може би Мор се е сблъскал с това многоглаво ужастно чудовище, наречено "company policy", и просто му се налага да прави куп щуротии с Виста :?

Добавено: Ъ... *местиш* от двуслойно DVD към твърд диск?... *head scratch*... хубу де, може и аз нещо да не съм доразбрал :) Или да ми се вижда малко твърде екзотична цялата тая операция... или просто да ми се спи още :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Wed Jan 09, 2008 5:03 pm

Мдам, и на мен не ми е ясно за какво става въпрос...

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Jan 09, 2008 5:04 pm

Е кво му е странното? Искам да форматирам харда, качвам сичко по ДВД-тата, после трябва да го върна обратно.

Иначе не, сам си я сложих Вистата в нас далеч преди да я сложа в стария офис (пак по мое желание), а в новия си я имаше..

свикнах й, както вече казах - има по-готини неща и по-тъпи неща. но аз съм, както казва Корала, "графична кучка", та се кефя на шаренко, особено като е стилно (Виста), за разлика от кичозно (ХП).
This is it. Ground zero.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Wed Jan 09, 2008 5:06 pm

Мня, това, което ми се вижда странно и екзотично, не е използването на двуслойни DVD-та изобщо, а това, че говориш за местене, а не за копиране. Ама явно пак съм малко назад с технологиите и с навиците на хората за използването на всякакви нови породи носители :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Jan 09, 2008 5:08 pm

Е за копиране иде реч.
This is it. Ground zero.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Jan 09, 2008 5:22 pm

Мдам, тва като вица за шорткътите на нортън командъра и I like to move it move it :)
„Dim dam talélam vacarme
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Wed Jan 09, 2008 5:23 pm

В този случай, iPod-ът ми се оказа незаменим - така и така го държа наполовина пълен, ето ти 15 GB външен хард диск, не че стигна за един път, ама намали двойно броят на прехвърлянията през rewritable DVD-то.
This signature is not yet rated