Стари, но златни анимации

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Aerith
E'lir

Post by Aerith » Mon Dec 12, 2005 11:55 am

Ммм, кажете, Кро по коя програма са го давали, че съм изпуснала такъв шедьовър ?!

Колкото до Флинтстоун, и аз вчера по някаква случайност или не толкова, го изгледах, посмях се, но иначе мен по-ми харесваше Семейство Jetson, пак е на Hanna Barbera, но в космическата ера, да, много му се радвах :roll:

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Mon Dec 12, 2005 12:15 pm

По Нова телевизия :).

А Флинтстоун ми беше любимо, спомням си един период, когато го даваха след новините по БНТ :D, всички го гледахме.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Mon Dec 12, 2005 12:18 pm

Elayne wrote:По Нова телевизия :).

А Флинтстоун ми беше любимо, спомням си един период, когато го даваха след новините по БНТ :D, всички го гледахме.
Аз си спомням, че беше след новините, но и след някакво коментарно предаване - "Отзвук", което много мразех точно защото беше преди Флинстоун.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Dec 12, 2005 2:56 pm

И аз да надигна глас за Кро - гениално филмче :D Хитричко, забавно, образователно, интересно, абе мачкаше отвсякъде, много му се кефех.

Флинстоун и аз бях върло зарибен докато ги гледахме семейството всяка вечер, но и него за съжаление съм го гледал като по-голям и ми забозя, а и откъм извергски хумор Алф все пак го биеше.
This is it. Ground zero.

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Mon Dec 12, 2005 4:24 pm

Е, така е, Алф никой не мож го би по извергски хумор :)

И говорейки за извратен хумор, не мога да не спомена за анимационния сериал за Маската - просто това биеше по всички параграфи, спомням си как го гледах с кеф и се хилех на лафовете. Екранизацията просто ряпа да яде, анимационното филме просто си биеше по всички параграфи :twisted:
This signature is not yet rated

Syberian
Misting

Post by Syberian » Mon Dec 12, 2005 9:32 pm

О, да :) изродско беше просто :D Имах период, в който не изпусках епизод, но за съжаление беше само няколко месеца... понеже го гледах по кабелната, а къде ти кабелна накрай света... свърши ваканцията - няма вече филмче :(

Та сега се сещам едно филмче, което също го даваха по Нова (или може би по седем дни...) и което все не мога да си спомня името. Беше едно френско с някаква мнооого странна анимация... Тоест тя си беше нормална, ама хората бяха едни странни... и нито имената си спомням, нито нищо... само че имаше една Черна Галера там, обитавана от Лошия Чичко... Ако на някой му говори нещо да сподели прозрения? :D
You tell me love - tell me where the stars sleep
Tell me why your eyes weep, I really want to know

Aerith
E'lir

Post by Aerith » Tue Dec 13, 2005 8:05 am

Ах, ясно защо не съм го гледала Cro :(

А иначе ей в тоя сайт http://www.docon.es/ има някои интересни нови и стари филмчета, по скоро частично видео от опенингите им, има Плодчетата, както и Звездните Сърфисти, това е специално за Roland, да си го припомни, ах, анимацията още си е на ниво, направо ми се догледа, има Делфи и неговите приятели, за което бях забравила, Старла и сияйните ездачи .... :D

Syberian
Misting

Post by Syberian » Tue Dec 13, 2005 9:21 am

Еее, как може да забравиш за Старла :) като го даваха една зима точно в сутрешния блок на Канала как съм ставала в седем да го гледам... :D

А някъди дали могат да се намери Сладката Канди за теглене? От време на време се сещам за нея :) ми се ще да разбера какво аджеба става накрая... :)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Dec 13, 2005 9:55 am

Ау колко бил лош опънингът на Скайсърфъра, а аз да съм забравил :) Мерси иначе :) Ако някой ми намери втори и трети епизод за теглене (единсвтените читави), да свирне :)
And you can't dance with a devil on your back...

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Tue Dec 13, 2005 4:34 pm

В тая връзка, сега се сещам за една анимацийка, май беше американска, където имаше трима юнаци, подобно на сърфистите, които си служеха с всякакви технически джаджи. Интересното беше, че в техния случай се обаждаха на някакав спътник или подобно, и отгоре им пращаха оборудване, с което можеха да станат сътветно на мотор, скутер или самолет. Малко ми е трудно да го обясня, ама имаха нещо като технологични костюми, които можеха да приемат различни форми на машини (с човека вътре). Всеки от тримата си имаше цвят - летящият май беше небесносин/бял, плуващият - зелен, а този по земята - оранжев/охра. Спомням си че се пуцаха много с лазери и ракети, имаше някакъв епизод с тайни инсталации в някакъв вулканичен остров насред океана или нещо подобно ...

Някой да има идея как се казваше тази анимацийка? Не се сещам къде съм я гледал, напълно възможно е да не са я давали по ТВ, а да е била по някакви видео касети, ама беше много отдавна, и вече не си спомням.
This signature is not yet rated

Syberian
Misting

Post by Syberian » Tue Dec 13, 2005 8:20 pm

Ааа аз се сещам, много го обичах това филмче :) Гледала съм го само по Cartoon Network, ама онзи, европейския, дето вече го няма. Идея как се казва нямам, за съжаление...
Само че аз мисля, те просто така си бяха в различни цветове, не че е имало причина за това... Имаха си и куче. И кучето също беше с такова синьо оборудване. И имаше и една мацка, и тя синя, и май нещо се вземаха с (каква изненада!) синия младеж... Пъф =) И лошите бяха такива технологизирани. Главния лош беше червен. Пък. :D
Аа, и тях си ги спускаха от спътника. Телепортираха ги, такова. Май?

Aerith
E'lir

Post by Aerith » Mon Jan 30, 2006 10:17 am

Syberian wrote:А някъди дали могат да се намери Сладката Канди за теглене? От време на време се сещам за нея :) ми се ще да разбера какво аджеба става накрая... :)
Епизодите ги няма, но пък открих цялата манга, ако я искаш ми кажи :wink:

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Thu Feb 02, 2006 12:39 pm

ееееееееее,страхотно,сичките ми любими филмчета сте казали:)
и аз се сещам за онова със техниките ама името как беше иметоооо
а иначе как може да забравите волтрон и буравестниците!и още имаше едно време една синя котка дето кат кажеше число от 1 до 8 и се появяваше някои от животите и,ама не тряваше да казва 9 щото беше последния и и се я гонеше да я убива,много съм се смяла
Image

Super M
Warmage

Post by Super M » Sat Feb 04, 2006 4:00 pm

Ако някой се интересува, разполагам със саундтрак на Тайнствените Златни Градове на две CD-та. Това филмче ми беше много скъпо и даже когато лятото го излъчваха по Диема, пак го гледах и установух, че все още ми хареса.
Всички, които изброихте са много готини (особено Мариан, Мечо Ръкспин и Златната Корона), а това за котката с девет живота, които се явяват като шантави духове щом се изпускаше да каже на глас някое число - наистина уникално.
Ами в момента ми хрумна още филмчето, което гледахме преди края на Панорама - "Инч Хай Частен Детектив" - сигурен съм, че го помните. Аз лично бях голям фен и на анимацията за Конан Варварина. А сещате ли се за едно филмче с кукли, подобно на Мъпет шоу, в което имаше разни лилипути и великани в някакви пещери, а отстрани се мяркаха някакви миниатюрни същества, които строяха цели сгради от кибритени клечки или нещо подобно?
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

Aerith
E'lir

Post by Aerith » Sat Feb 04, 2006 4:49 pm

Super M wrote:а това за котката с девет живота, които се явяват като шантави духове щом се изпускаше да каже на глас някое число - наистина уникално.
Ма ако помните и как точно се наричаше филмчето :roll:

Иначе Inch High сме го упеменали вече :wink:
А пък аз не знам откъде се сетих ето за това филмче - Le Piaf - то ми беше много забавно, ако и почти да не му схващах замисъла ...епизодите му бяха кратички и не бяха свързани ....имаше и едно червено с рога, което всячески се опитваше да развали живота на нашия герой.
Image