Абсурдистан! Във тебе ний живяхме...
Moderator: Moridin
Еми то затова моите и на Сашо родители, а подозирам и вашите, не могат да се похвалят с особено приятен и лишен от стрес живот - щото е трябвало да гледат деца с ниски доходи. Като в същото време учат и работят едновременно. Но тогава системата е била друга и е имало някъв шанс за такива родители. А и те са имали далновидността да родят 1 или 2 деца максимум, нали. За да могат макар и със зор да направят хора от тях и да им дадат някакъв шанс в живота. А не да се наразмножават кат хлебарки и после да се чудят как да сложат храна на масата.
Сега системата е различна и ако имаш 2 грама мозък в главата, няма да разчиташ на нея.
Както и да е - дано си оправят там абсурдните бакии, щото абсурда на държавата в случая е дори по-голям от тоя на въпросното семейство. И нямам предвид списъка с детски надбавки, съчетан с небрежна анти-ромска пропаганда на Бесове.бг. Имам предвид нехуманността на Хемус и окончателната и безвъзвратна дебилщина с отрязаните за 3 дена осигурителни права, заради които сега тая жена ще трябва да връща пари. Изобщо, ВТФ?
Сега системата е различна и ако имаш 2 грама мозък в главата, няма да разчиташ на нея.
Както и да е - дано си оправят там абсурдните бакии, щото абсурда на държавата в случая е дори по-голям от тоя на въпросното семейство. И нямам предвид списъка с детски надбавки, съчетан с небрежна анти-ромска пропаганда на Бесове.бг. Имам предвид нехуманността на Хемус и окончателната и безвъзвратна дебилщина с отрязаните за 3 дена осигурителни права, заради които сега тая жена ще трябва да връща пари. Изобщо, ВТФ?
Аз донякъде разбирам и двете страни. Изключително меко казано дебилна история е заради три дни, които дори си си платил да ти откажат не друго, а болнични. Също така мога да разбера и да направиш дете случайно, но въпреки това да го родиш и гледаш. В крайна сметка става дума за трето, а не за седмо дете, вероятно просто не е било планирано.
Но наистина, наистина не разбирам логиката "аз й раждам деца на тая държава, а тя не ще да ми плаща". Не, пич/пичке, ти раждаш тези деца на себе си.Ако ще ги раждаш на държавата, по-добре въобще не го прави. Заради нещастните деца, ако не заради друго. Държавата и не иска деца, тя иска да й родиш ако може готов и напълно развит данъкоплатец в трудоспособна възраст. На твоето дете преди евентуално да стане такъв ще му трябват сума ти грижи, безплатно образование, здравеопазване и какво ли не още.
Обаче има едно нещо наречено обществен договор. Гражданинът си стиска ръцете с държавата на "аз ще ти късам по една трета от всеки залък и в замяна на това ако животът ми много се затрудни, ти ще ми помогнеш" И в този смисъл държавата да се опитва да прецака своите партньори по всякакъв начин просто е неетично. Да, ок, може да се стреми да намери начин и нея да не я прецакват, но в случая не е това.
Но наистина, наистина не разбирам логиката "аз й раждам деца на тая държава, а тя не ще да ми плаща". Не, пич/пичке, ти раждаш тези деца на себе си.Ако ще ги раждаш на държавата, по-добре въобще не го прави. Заради нещастните деца, ако не заради друго. Държавата и не иска деца, тя иска да й родиш ако може готов и напълно развит данъкоплатец в трудоспособна възраст. На твоето дете преди евентуално да стане такъв ще му трябват сума ти грижи, безплатно образование, здравеопазване и какво ли не още.
Обаче има едно нещо наречено обществен договор. Гражданинът си стиска ръцете с държавата на "аз ще ти късам по една трета от всеки залък и в замяна на това ако животът ми много се затрудни, ти ще ми помогнеш" И в този смисъл държавата да се опитва да прецака своите партньори по всякакъв начин просто е неетично. Да, ок, може да се стреми да намери начин и нея да не я прецакват, но в случая не е това.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
- Moridin
- Global Moderator
Засега не е измислен начин да се пръкват развити и образовани данъкоплатци в трудоспособна възраст, без да бъдат преди това деца. Шегувате ли се, ПЪРВАТА ЗАДАЧА на държавата (нашата конкретно, Индия и Китай са ок) е да поощрява правенето на деца по ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ начини, вкл. да плаща смешните 35 лв на месец, защото данъкоплатците определено няма магически да имигрират на ТАЛАЗИ от останалия свят насам. Именно за да не живеят въпросните в крайна мизерия, а поне в полумизерия, докато дигнат икономиката на държавата достатъчно, за да няма изобщо мизерия.Morwen wrote:
Това за трите дни е типичен български чиновник - гъз и половина.
This is it. Ground zero.
Това с раждането на готови данъкоплатци беше ирония, очевидно.
Първата задача на държавата не е да се множи, а да осигури достоен живот на данъкоплатците си и това включва (но не се свежда приоритетно до) и достойно отглеждане на деца. Без, разбира се, това да се превръща в бизнес. А с 35 лв едва ли ще насърчиш някой да ражда, освен ако не го прави на конвейер. Бтв, тя жената щяла да си взима детските, все пак.
И нещо и от мен - 2,2 млн. за поредната рекламна стратегия на България
Принципно съм много "за" сменянето на розата-баница като национална емблема, но все пак ме учуди този гениален извод
Първата задача на държавата не е да се множи, а да осигури достоен живот на данъкоплатците си и това включва (но не се свежда приоритетно до) и достойно отглеждане на деца. Без, разбира се, това да се превръща в бизнес. А с 35 лв едва ли ще насърчиш някой да ражда, освен ако не го прави на конвейер. Бтв, тя жената щяла да си взима детските, все пак.
Да ти кажа, типичният български чиновник, дори да е гъз и половина, просто не би се морил да прави подобни простотии. По-скоро подозирам, че са им спуснали някаква политика да режат каквото могат...Това за трите дни е типичен български чиновник - гъз и половина.
Принципно съм много "за" сменянето на розата-баница като национална емблема, но все пак ме учуди този гениален извод
Т.е. ако може все да сме неразпознаваеми ли, какво ли?Ако анализът покаже, че логото е познато и вече се свързва с представянето на българския туризъм, може да не се наложи неговата смяна
I don't wanna die
- Moridin
- Global Moderator
Всъщност множенето е далекоперспективна, но и тотално необходима стъпка към това (особено за държава с нисък бвп).Morwen wrote:Това с раждането на готови данъкоплатци беше ирония, очевидно.
Първата задача на държавата не е да се множи, а да осигури достоен живот на данъкоплатците си и това включва (но не се свежда приоритетно до) и достойно отглеждане на деца.
Аз май съм единственият човек в държавата (освен автора), който доста харесва розата-баницаMorwen wrote:
Принципно съм много "за" сменянето на розата-баница като национална емблема,

This is it. Ground zero.
- Moridin
- Global Moderator
стига, очевидно е роза, има дръжка и листо, какво друго да е? освен това според мен розата и баницата са две от най-хубавите неща, свързани с България, така че съм тотално окей и с приликата с баница, макар че трябваше някой да измрънка, за да ми хрумне, че може да е баница.
мен по ме дразни, че прилича на турската, даже по едно време мислех, че всички европейски държави имат подобни логота, дизайннати от една и съща фирма, но всъщност са само България и Турция.
мен по ме дразни, че прилича на турската, даже по едно време мислех, че всички европейски държави имат подобни логота, дизайннати от една и съща фирма, но всъщност са само България и Турция.
This is it. Ground zero.
Извинявай, има нещо, което мяза на ударение над А-то. Особено с имресионистино-размазания шрифт не се различава дали е картинка надпис или нещо трето. Може би то се изживява като дръжколисто, но в страничния наблюдател остава впечатлението, че и на него му е трудно да се самоопредели. Да не говорим, че дори човек да е сигурен, че нещото е цвете, то би могло съвсем спокойно да е карамфил, божур или далия.
Едит: А баницата, че e хубава, ясно, ама тараторът е по-добър:))) А не може да си сложим таратор за национална емблема. Още повече пред хора, които няма да го разпознаят.
Едит: А баницата, че e хубава, ясно, ама тараторът е по-добър:))) А не може да си сложим таратор за национална емблема. Още повече пред хора, които няма да го разпознаят.
Last edited by Morwen on Fri Feb 10, 2012 3:53 pm, edited 2 times in total.
I don't wanna die
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Много си е нашенско логото, не го сменяйте! Като замазана от кюфте лютеница на дъното на чинията! Веднага ми навява асоциации за море, за механа, за греяна ракия и народна музика. По-нашенско от това няма.
Освен новото лого да е купа шкембе чорба с двойка кръстосани чушки отпред. А под купата - черга! Някой да ми даде 2-3 милиона и веднага ще го нарисувам.
Освен новото лого да е купа шкембе чорба с двойка кръстосани чушки отпред. А под купата - черга! Някой да ми даде 2-3 милиона и веднага ще го нарисувам.
Лудницата, братче!
Мислех, че лудите виреят основно в Щатско, обаче то тръгнало и по канадците, за които имах по-високо мнение, особено откак Амелито и Сашо отидоха да повишават средното IQ на населението.
Накратко.
Баща на четиригодишно момиченце е арестуван, щото дъщеричката нарисувала в детската градина пистолет. Впоследствие се оказало, че това е пистолетът, с който тати гони чудовища и лоши хора и освен това е играчка, която изхвърля стрелички. Но важното е децата да са в безопасност, няма проблеми.
Прясното мляко - враг на нацията
Тук пък въоръжени части атакуват амиши, щото продавали прясно издоено краве мляко...
Не знам за вас, ма аз намятам чаршафа и потеглям към гробищата с отмерена крачка, за да не всявам паника.
Мислех, че лудите виреят основно в Щатско, обаче то тръгнало и по канадците, за които имах по-високо мнение, особено откак Амелито и Сашо отидоха да повишават средното IQ на населението.
Накратко.
Баща на четиригодишно момиченце е арестуван, щото дъщеричката нарисувала в детската градина пистолет. Впоследствие се оказало, че това е пистолетът, с който тати гони чудовища и лоши хора и освен това е играчка, която изхвърля стрелички. Но важното е децата да са в безопасност, няма проблеми.
Прясното мляко - враг на нацията
Тук пък въоръжени части атакуват амиши, щото продавали прясно издоено краве мляко...
Не знам за вас, ма аз намятам чаршафа и потеглям към гробищата с отмерена крачка, за да не всявам паника.

E, Марфе, комън сенсът отдавна е напуснал тая част на света. Ако изобщо го е имало някога. Сега е заменен от правилища, правила и правилца, с които всички "се застраховат" за всичко. Ние нашите студенти в унито ги третираме като нещо средно между терористи и ритарди - да не вземат да наранят някого или себе си случайно... Тук май всички хора повсеместно са третирани като нещо средно между терористи и ритарди, всъщност. Освен истински лудите. Към тях отношението е като в разните антични култури - не смеят да ги закачат, че току виж боговете ги наказали... Те затва си бродят на свобода и в градския транспорт всеки ден е празник...