The Series Topic, Part III

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Mon Oct 24, 2011 9:42 pm

Гледах пилота на "Grimm" и се чудя дали ми е харесал.
Всъщност по-скоро го одобрявам. Бая сюжетни дупки, много по-малко хумор, отколкото очаквах, доста никакви герои, като изключим вълкоподобното, и тъй нататък, но пък имаше приятна атмосфера, а и вълкоподобният беше пич. За момента ми е нейде около 6.5/10 с тенденция да отиде нагоре или надолу в последствие.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Mon Oct 24, 2011 10:19 pm

Grimm никак не мога да кажа че ми хареса. Свръхестествената част изглежда горе долу ОК, като изключим безумната идеята че Гримовете са местния еквивалент на Убийцата от Бъфи, но полицейската част си беше директно в кофите, а каста е меко казано никакъв. Единствено го спасява може би финалната сцена, но факта че ще дели петъчния загробващ тайм слот с Fringe и Supernatural не са никак обнадеждищи (т.е почти сигурно ще е DOA).

Once Upon a Time се оказа доста по добър отколкото очаквах. Каста е доста добър, специално мен ме изкефи Сноу. Редуването на приказните флашбеци със сцените с Мейн беше доста по плавно. Визията е на отлично ниво, може би очаквах нещо по цветно и шаренко за приказния свят вместо поредната порция канадски лесове (които честно казано почват да омръзват в някой момент, впредвид как вероятно абсолютно всички сериали на фентъзи или свръхестествена тематика ги снимат там), но вкрайна сметка беше симпатично и ефектите (поне в пилота) бяха на завидно като за ТВ ниво. А и историята изглежда доволно интересна, въпреки че някои от репликите, особено в началото, бяха повече от смехотворни.

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Tue Oct 25, 2011 8:04 pm

Подкрепям горното мнение за Once Upon a Time.
Мен също ме зарадва доста. Е, на места си беше очевидно бебешко и сладникаво, но това е все пак само пилотен епизод. И като пилотен епизод показа потенциал, даде добро начало и представи интересна завръзка.
But goddamn,
you got me in love again

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Tue Oct 25, 2011 9:37 pm

На мен пък Once Upon a Time ми се видя доволно тъп. От изтъркания диалог направо ме заболяха ушите, а Дженифър Морисън е потресаващо посредствена актриса.

Догледах втория сезон на Haven. Като стана дума за дивни канадски лесове и пейзажи, тук наистина са се постарали и скромният бюджет се компенсира от приородните красоти. Случаите, които нашите хора разследват често са леко недообмислени, но главните сюжетни линии са чудесно изградени, мистериите се разкриват полека и без епизодите да си противоречат един на друг. Но най-хубавото в сериала е взаимодействоето между тримата главни герои. То е невероятно естествено - няма го така любимото на всички сценаристи клише за мъжа и жената, които постоянно се джавкат словесно и уж не се понасят, но накрая се влюбват. Няма и мелодрамата или ситком залитанията характерни за толкова много други сериали. Не знам точно как да ви го опиша, освен, че толкова много ме кефи начина, по който са показани героите и техните взаимоотношения, че и епизодите с доволно тъп сюжет не ме подразниха особено, защото във всеки от тях има поне няколко запомнящи се сцени с Нейтън, Одри и/или Дюк.

Лошото момче Дюк пък като никога не само не ме дразни както е случая с 99% от подобните типажи, ами и ми стана любимия герой, при все резерациите, които имах към Ерик Балфур преди да гледам сериала. Имаше и наглостта да не се вюби в главната героиня, напук на всички клишета. :D Haven е само бегло базиран на The Colorado Kid, роман на Стивън Кинг, но пък алюзиите към творчеството на Кинг са мега яки - тази с книжното корабче като в пролога на "То" ме разби просто. На всичкото отгоре има и няккъв кечист, който играе един от второстепенните герои и противно на очакванията на всеки зрител пичът се справя прекрасно баси!
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Tue Oct 25, 2011 9:44 pm

"Хейвън" и аз го изгледах наскоро и направо се влюбих в него. Така се прави. И препратката към "То" в началото на втория сезон просто изкъртва. А финалът, с бащата на Дюк, бащата на Нейтън и отчето... Да почва по-бързо следващият сезон, че...
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Tue Nov 01, 2011 10:36 am

Втори епизод на Once Upon a Time беше просто прекрасен. Супер много му се израдвах. Дано продължи все така :)
But goddamn,
you got me in love again

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Nov 02, 2011 5:52 pm

Абе бая евтинджос е засега, но по един такъв приятно зарибителен начин. Изгледах двата епизода снощи и ме зарадваха достатъчно, за да мисля да го следя. Дори не гледах новия Glee заради него.
And you can't dance with a devil on your back...

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Wed Nov 02, 2011 6:34 pm

Гледах излезлите до момента епизоди на "Person of Interest". Новият сериал на Джонатан Нолан, тоест. Доста е интересен. В смисъл, разполага със смазващ екшън, интересна идея и доста интелигентен сценарий. Какво може да не му хареса на човек? В главната роля е Джим Кавийзъл, когото аз поне съм гледал само в "Граф Монте Кристо". Честно казано, изобщо не си го представях в ролята на екшън-герой, обаче му отива. Доста при това.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Thu Nov 03, 2011 7:38 am

Извън интересната идея, Person of Interest досега (може би с изключение на последния епизод) ми е безкрайно мех. Не че не струва, просто има какво да се желае. Но явно са на път да улучат правилно нещата, епизода от миналия четвъртък определено вдигна доста цялостното ми мнение за PoI.

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Thu Nov 03, 2011 9:37 am

Аз даже и първият епизод не доизгледах, супер скучен ми беше :lol:

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Sun Nov 06, 2011 8:00 am

Последния епизод на Person of Interest всъщност и той беше доста як (с бонус точки за участието на Кийт Марс :)), така че май ще излезе че си струва все пак, въпреки якия meh от началните серии.

Martix
Archmage

Post by Martix » Mon Nov 14, 2011 4:06 pm

Доизгледах първи сезон на Fringe и съм на ръба дали да се захващам с втори.

Неочаквано зарибителен е, но героите са малоумни и дразнещи до един, а и дори при доброто ниво на псевдонаука, все пак е пълно с булшит хрумвания, които спасяват плота(not to mention, че всичко е измислено от лудия доктор и ако накрая не се окаже, че той е таен агент извънземно с изтрити спомени ще бъда много разочарован :lol: ).
И естествено сценаристите, страхувайки се, че тъпия зрител няма де им разбере гениалните хрумки, ми обясняват по три пъти всяко нещо, резултатът от което е, че всички герои, начело с агентите от ФБР изглеждат като бавноразвиващи.

Та затова ще помоля, който го е гледал за малко feedback, пооправят ли се нещата откъм персонажи и плот или си кара на Lost драйв и да го дропвам? :?
There are no rules! I'm gonna get you!

kalendarа_ska4a
Misting

Post by kalendarа_ska4a » Mon Nov 14, 2011 5:28 pm

Аз май бях стигнал до началото на втори сезон преди да го дропна, ама това трябва да е било преди 2 години, вече не помня добре. Да, докторът беше единствения забавен персонаж. И мен същите неща ме дразниха - малоумното повтарорение, от герои онази русата направо Я бяха направили ретардирана. Underachiever-а също ми лазеше по нервите.

Бях чел, че в трети сезон ставало нещо "невероятно", но не стигнах дотам и не мисля някога да го доглеждам, щото това ще значи да почна от самото начало пак.

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Mon Nov 14, 2011 7:21 pm

Абе струва си гледането - във втори сезон сюжета беше доста по-консистентно интересен, спрямо първи, пък и на края има наистина интересни неща, които правят 3ти да е страхотен. Откъм героите или аз им бях свикнал вече, но никога не са ме чак пък дразнели, освен Оливия може би, която не прави особено впечатление either way. Има моменти в трети сезон, заради които Anna Torv се редиймва яко, но по добре да не спойля повече.

Но ако първи сезон не ти е харесал особено, има голям шанс да не си промениш мнението по време на втори особено. А и най-актуалните серии (от вече 4ти сезон) са доста ... meh, та не знам. Всмисъл яки са по един свой си начин, примерно щото съм се хванал на хорото и съм гледал предните, и пак почват да задобряват.

Martix
Archmage

Post by Martix » Mon Nov 14, 2011 8:30 pm

Там е работата, че ми хареса, въпреки слабостите си.
Абе май ще пробвам и втори. :)
There are no rules! I'm gonna get you!