Току-що доказа, че си нямаш никакво понятие от бойни сцени.Darkling wrote:И да, ако говорим за бойни сцени, в 300 те са по-хубави от тези в Гладиатор и Властелинът на пръстените.
Frank Miller's 300
- tigermaster
- Elder God
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Yes, it's THAT awesome!Neltarion wrote:тази велика историческа битка е превърната в третокласно филмче,което изглежда като компютърна игра(и носи подобни чувства).
Оскари викаш, а....?И за сравнение-ако някой твърди,че битките в 300 и въобще целият филм е по-добър от класики като Гладиатор и Властелинът на пръстените:
Властенинът на пръстените-11 Оскара;
Гладиатор-4 или 5(не помня точно);
300-ами 0.

Не мислите ли, че на 300 му е малко рано за Оскарите още?
Само идиот би продължавал да сравнява 300 с Гладиатор. Казвах ви месеци преди да излезе филма, че нямат нищо общо освен житните поля. Коруин май беше изкарал някакъв паралел между съдбите на главните герои, но на същия принцип можем да го оприличим и с анимационен детски сериал.

Само идиот би продължавал да сравнява 300 с Гладиатор. Казвах ви месеци преди да излезе филма, че нямат нищо общо освен житните поля. Коруин май беше изкарал някакъв паралел между съдбите на главните герои, но на същия принцип можем да го оприличим и с анимационен детски сериал.

Е айде спрете се най-после. Добре, в пластелина и гладиатора битките бяха хубави, епични и впечатляващи, въпреки че трябваше да го видя в дългите версии - властелина. Не знам как ги монтират тия филми, ама толкова мощни моменти да махнеш...
Истината е, че в 300 битките са така, както трябва да бъдат. Кървави, красиво заснети, камерата се върти, а не е накъсана от монтажа. Само кръвта дето беше дигитална ме подразни. И са на забавен кадър, та да се усети истинската им тежест, а и да можем да се насладим на клането. Ако става на въпрос вижте Небесно царство - дългата версия, там битките са с класа над тези в Гладиатор, то режисьора същия, та се е надскочило момчето.
300 просто е съвършенство в насилието, може да е нереалистично, но пък е вфектно и готино. И ми се струва, че просто много хора са се настроили негативно, спрямо филма, още преди да го гледат. И като няма вече за какво да се хванат, почват да се опират на най-изпипаната част от филма. Гледайте го с правилното настровние.
Истината е, че в 300 битките са така, както трябва да бъдат. Кървави, красиво заснети, камерата се върти, а не е накъсана от монтажа. Само кръвта дето беше дигитална ме подразни. И са на забавен кадър, та да се усети истинската им тежест, а и да можем да се насладим на клането. Ако става на въпрос вижте Небесно царство - дългата версия, там битките са с класа над тези в Гладиатор, то режисьора същия, та се е надскочило момчето.
300 просто е съвършенство в насилието, може да е нереалистично, но пък е вфектно и готино. И ми се струва, че просто много хора са се настроили негативно, спрямо филма, още преди да го гледат. И като няма вече за какво да се хванат, почват да се опират на най-изпипаната част от филма. Гледайте го с правилното настровние.
- tigermaster
- Elder God
И безсмислено. И не е готино.трубадур wrote: 300 просто е съвършенство в насилието, може да е нереалистично, но пък е вфектно и готино.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Ще оставя дарклинг да те нагъзи, щото аз се изморих да го правя.
И кво толкова сте се втренчили в тоя Гладиатор, все едно е алфата и омегата на историческите филми ебаси? Помня, че като излезе и го гледах ми хареса умерено - беше ми леко мелодраматичен и патетичен, а си бях запълнила квотата за такива филми със Смело сърце вече. И не си спомням НИТО една битка. Не ще да са били особено впечатляващи тогава, а?
За Властелина...Тамошните битки бяха различни, най-малкото щото идеята беше да ни покажат мащаба на заплахата и отчаяната съпротива на наште. В 300 имаме яки копелета, които яко ритат яки задници. При това по начин, който ме прави и на мен да ми се доритат гъзове. Като гледах Арагорн как се млати, дори не ми дойде на акъла да хвана меч и да посичам орки. СЪвсем различно е.

И кво толкова сте се втренчили в тоя Гладиатор, все едно е алфата и омегата на историческите филми ебаси? Помня, че като излезе и го гледах ми хареса умерено - беше ми леко мелодраматичен и патетичен, а си бях запълнила квотата за такива филми със Смело сърце вече. И не си спомням НИТО една битка. Не ще да са били особено впечатляващи тогава, а?
За Властелина...Тамошните битки бяха различни, най-малкото щото идеята беше да ни покажат мащаба на заплахата и отчаяната съпротива на наште. В 300 имаме яки копелета, които яко ритат яки задници. При това по начин, който ме прави и на мен да ми се доритат гъзове. Като гледах Арагорн как се млати, дори не ми дойде на акъла да хвана меч и да посичам орки. СЪвсем различно е.
Съжалявам, боецо, не всички сме врели и кипели в изкуството на войнатаТоку-що доказа, че си нямаш никакво понятие от бойни сцени.

След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".
В съвремието такова като 300 друго няма. Единственият друг епос, с наистина впечатляващи битки е, не Гладиатор или някой от другите прехвалени, а Последния Самурай. Там касапницата беше по-яка, не за друго, просто си беше каскадьори, желатин и водни боички. Докат 300 не цели по никакъв начин да е достоверен, а да е як. Така и не разбрах какво толкова се впряга народа, като филма си е брутален и изпипан. Вижте всеки кадър, няма излишно нещо, няма нищо излишно в този филм, та дори и сцената в залата - бе филма си рути. Та за нивята, тъй като си е диджитъл, вижте как се носят боклучета и части от житото около героите, муцка просто, те т'ва се вика пипнато до най-дребния детайл.
300 oпресъздава историческата битка на проход Термопили между спартанци и гърци,затова го сравнавам с Гладиатор.Без обиди,да си имаме уважението.shayhiri wrote:Не мислите ли, че на 300 му е малко рано за Оскарите още?![]()
И така не можах да разбера кое му е кървавото на филма.
Mи то и гладиатор никога не е претендирал за достоверност. И преди някой да ме овика жестоко, самия Ридли си вика - "Ем, че виште ся, пичове, тия простотии са метали ония простотии на 150-200 метра. Е, убаво, де, ма ние ш'ги напраиме да ги метат 1000 метра, че да е по-куул" имаше майче нещо с историческите личности, ама чак пък да са си давали толко зор - не са, ма то никой и не го иска.
Neltarion, имаш предвид спартанци+гърци vs перси, все пак поне това не са го смели

Neltarion, имаш предвид спартанци+гърци vs перси, все пак поне това не са го смели

Знам,че и Гладиатор не претендира за историческа достоверност,но поне в него няма носорози с големината на стегозаври,хора със сатъри,вместо ръце,и "безсмъртни",които са някаква смеска между зомбита и извънземни.трубадур wrote:Mи то и гладиатор никога не е претендирал за достоверност. И преди някой да ме овика жестоко, самия Ридли си вика - "Ем, че виште ся, пичове, тия простотии са метали ония простотии на 150-200 метра. Е, убаво, де, ма ние ш'ги напраиме да ги метат 1000 метра, че да е по-куул" имаше майче нещо с историческите личности, ама чак пък да са си давали толко зор - не са, ма то никой и не го иска.
Филма повече мяза на приказка с малко повече екшън.Гледал съм го и за мен не е кървав.Долу-горе "кървищата" в 300 са от рода на тези на Властелинът(поне за мен).
300 не е измислен филм, просто е хиперболизиран.Самият плот не е много по-различен от това което е останало като информация за реалните събития.
ОМГ!!69 страници
ОМГ!!69 страници

Last edited by Darkling on Sun Apr 15, 2007 7:04 pm, edited 1 time in total.
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".
Първата част беше относно едно по-горе мнение, ма както и да е.

А колко до сюжета, ми не е, ама като изпълнение е бая извън пътя, пътя ма историята, де, ама на кой му е зор, нали има бой, сйекс (sort of) и накрая още малко бой.
К'во по-готино от т'ва?Neltarion wrote:Знам,че и Гладиатор не претендира за историческа достоверност,но поне в него няма носорози с големината на стегозаври,хора със сатъри,вместо ръце,и "безсмъртни",които са някаква смеска между зомбита и извънземни.

А колко до сюжета, ми не е, ама като изпълнение е бая извън пътя, пътя ма историята, де, ама на кой му е зор, нали има бой, сйекс (sort of) и накрая още малко бой.