Абсурдистан! Във тебе ний живяхме...
Moderator: Moridin
Много противоречиви и спорни са нещата в медиите за да ги коментирам, но едно дори бегло познаване на човешката природа, глупост и нашенския манталитет прави нещата ясни какво се случва. Са освен да стискаме палци да спре да вали и постепенно да се топи откъм климата няма кво друго да се направи. Това от хората, който сме далеч от района. Сега виждам схемата пак - да се надигнат хилядите призиви да се прати смс за някой някъде и напролет да се забрави въпроса.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
- RRSunknown
- Elder God
Това с отказаните помощи за 3 дена съмнително осигуряване е пълна свинщина. Надявам се жената да успее да се пребори. Иначе разните специални помощи за цигани и т.н. не ме учудват - има ги и по белия свят и има нужда от тях. Не виждам нищо странно да се дават повече помощи на хора, които не си плащат данъците - по презумция те нямат пари да си ги платят, та им трябват помощи, нали. Навсякъде е така. Лошото става като няма контрол и се злоупотребява, както става в Бг. Макар че и в САЩ примерно фостър системата е направена на доходоносен бизнес...
Другото, което ме учудва (и това е донякъде провокирано от сладникавия мелодраматичен патос на статията) е с кой акъл (уж) интелигентните бедни бели хора раждат толкова много деца. Поет с китара и съкратена детска учителка - а малко връзка с реалността? Щастливо-живеещи, досущ кат мормони. Бате, като нямаш пари две да отгледаш, къде се буташ да правиш трето?
Другото, което ме учудва (и това е донякъде провокирано от сладникавия мелодраматичен патос на статията) е с кой акъл (уж) интелигентните бедни бели хора раждат толкова много деца. Поет с китара и съкратена детска учителка - а малко връзка с реалността? Щастливо-живеещи, досущ кат мормони. Бате, като нямаш пари две да отгледаш, къде се буташ да правиш трето?
Last edited by Amelia on Thu Feb 09, 2012 7:31 pm, edited 1 time in total.
- RRSunknown
- Elder God
Мда и мен лееекинко ме учудва същото нещо. Най-малкото свидетелства за липса на разсъдък и отговорност спрямо децата, които вече имаш. Ебах ги. Такива шматки, дето вятъра ги вее, много ме дразнят.Amelia wrote:Другото, което ме учудва (и това е донякъде провокирано от сладникавия мелодраматичен патос на статията) е с кой акъл (уж) интелигентните бедни бели хора раждат толкова много деца. Поет с китара и съкратена детска учителка - а малко връзка с реалността? Щастливо-живеещи, досущ кат мормони. Бате, като нямаш пари две да отгледаш, къде се буташ да правиш трето?
- RRSunknown
- Elder God
Никъде по света не трябва да имаш право да правиш деца, ако не можеш да ги издържаш. Тва, ако желаеш децата ти да живеят като хора, а не като животни, разбира се. Ромските и прочее малцинства, както и мнозинствата от третите светове и т.н. са отделен въпрос и са проблем навсякъде. Не виждам що стандарта ни трябва да пада до техния - трябва да е обратното всъщност. Баси, аз куче не смея да си взема, щото не се чувствам достатъчно финансово стабилна, че да го направя. Тея три човешки същества снесли и сега реват, че ще живеят с по 8 лева на ден... Роди едно, па си го отчувай както трябва. Закво са ти 3 да тънат в мизерия всичките?
- RRSunknown
- Elder God
Бе не знам защо не виждаш колко е гадно това, което правят. Wtf... В моите очи те просто са фейлнали в живота си, чисто финансово. Изтърсили са и две отрочета, които едвам гледат и едвам прокопсат, и сега си изтърсват трето. Трябва да си голям непукист за да направиш нещо такова. Аз не бих направил и 1 хлапе, ако нямам много пари на страна, за да мога да го гледам това хлапе и да сме другарчета, а не да бъда вечно нервния изтормозен от живота работещ татко.RRSunknown wrote:В България нямаш право да имаш деца - ако имаш си шматка и вятър те вее.
Само циганите и аристокрацията от добре платени програмисти и бизнесмени имат право да имат деца.

Вярно, има много бедни краища в страната, където нямат перспектива за добро заплащане хората. Какво да направим, такава е реалността. В тази реалност, особено в по-бедните крайща на страната, да имаш повече от 1 дете си е пълен ужас. В крайна сметка, то не е само да ги народиш тия деца, ами трябва да можеш да им осигуриш и един нормален живот.
- RRSunknown
- Elder God