Maiden, Gammaray, Blind Guardian, Blackmore's Night '07 и др

Ми то името като че подсказва... търнокопи, хидродинамика и всякакви ортопедични приспособления...
User avatar
Bat Garo Still Rots
Moderator
Posts: 1503
Joined: Fri Mar 10, 2006 10:34 pm
Location: Proud to be from Lagera

Post by Bat Garo Still Rots » Tue Jul 03, 2007 6:14 pm

Виж сега, никой не си прави илюзията, че целия концерт в България ще бъде издаден на ДвД. Това не е добър маркетингов ход. Подобни идеи за смислени само ако в държавата на концерта се случва нещо, като пример веднага се сещам концерта на Anti-Nowhere League : Return to Yugoslavia, записан в доста бурните години на страната след края на коминизма. Та от концерта ще види живот химнът и още няколко песни предполагам.
Относно китарата и поклона пред феновете. Не ми е ясно кой човек ще се чувства мотивиран да си купу билет за 30/40/50 лева за концерт, на който ЕДИН от всички ще получи китара, да не говори, че все пак се очаква да можеш да свириш на нея, което въпросния младеж излязъл на сцената направи. Примерно аз какво ще правя ако ми я бутнат в ръцете? Никой не си е купил билет с мисълта, че ще вземе китарата.
И какво излиза: ако обръщаш внимание на феновете си си позьор и искаш да ги подкупиш с подаръци да ти посетят концерта, щото иначе няма да отидат. Но бас държа, че ако нямаше всичко това щеше да се намери някой да каже, че са се държали надменно и т.н.
Просто ако човек иска да се хване за нещо никога няма да има златна среда.
DIABLO 3: AND THE HEAVENS SHALL TREMBLE

User avatar
Roamer
Ascendent
Posts: 4895
Joined: Wed Jan 03, 2007 5:25 pm
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Contact:

Post by Roamer » Tue Jul 03, 2007 6:25 pm

Bat Garo Still Rots wrote:След концерта всички се разселиха насам натам, безумното беше, че пътя от стадиона до морето е един час пеша в едната посока...
Мдааааа... то каварненци всъщност са се погрижили за това бе, не са оставени туристите съвсем на сухо:
Spoiler: show
Image
Демек, начин си има, пък ти - ако щеш! :unsure: Е, да, в два часа през нощта...

(мжу другото, снимката не е моя, Волкоса я направи миналата година на сутринта след концерта на Любэ)

А иначе... евала за ревюто! От три дни насам се каня да седна да напиша нещо... и сега вече някак си няма смисъл - нема начин да го напиша толкова добре :)
Bat Garo Still Rots wrote:Най-добрият концерт на който съм ходил :ninja: Long Live Manowar The Kings of Metal! :devil:
Амин!
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Scourge
Mistborn
Posts: 1280
Joined: Mon Dec 20, 2004 7:02 pm

Post by Scourge » Tue Jul 03, 2007 6:44 pm

@bat garo:
абе раздаването на free cds с първите N билета може да си е достатъчен стимул за купуване. също да отбележа, щото май не се разбираме, нищо против държането и речите към феновете като цяло нямам. детайлите са тия, дето развалят картинката, и дават повод на човек да се замисли кое доколко е искрено.

User avatar
Bat Garo Still Rots
Moderator
Posts: 1503
Joined: Fri Mar 10, 2006 10:34 pm
Location: Proud to be from Lagera

Post by Bat Garo Still Rots » Tue Jul 03, 2007 6:53 pm

@Roamer: Тази снимка колко щеше да ми спести ако я бях видял по-рано.... :roll: Най-безумното е, че питахме "местните" около 3-4 пъти за пътя към морето и те все викат: "Ей тука надолу надолу по пътя". Никой не ти казва: "Един час ходене има до морето" или "Има автобус до долу на всеки час и спира тук"... Попитахме дали има по-кратък път...и те казаха че няма. Направо ми звучи тенденциозно дезинформиране за да страдат феновете... :evil:
@Scourge Прав си, за безплатните дискове не се бях сетил, но тук идеята не е ли просто да разполагат по-рано с парите на феновете? Подобно на факта, че през май месец билетите бяха по 30 лева, а през юни по 40. Не знам дали ако си човек който се колебае дали да си купи билет ще се засилиш да си сред първите. Тук всичко е малко относително и сигурни и ти си прав :metal: А относно поведението на групата по време на концерта просто си мисля, че всичко е до болка отработено през годините и очевидно се приема добре, което ест. не променя факта какво е то в същността си ;)
DIABLO 3: AND THE HEAVENS SHALL TREMBLE

User avatar
shayhiri
Elder God
Posts: 6111
Joined: Mon Dec 20, 2004 7:15 pm

Post by shayhiri » Wed Jul 04, 2007 5:20 pm

Ако имах възможност, щях да съм пуснал отделна тема за Концерт-ът, защото го заслужава. Но пък думите ми не стигат (рядко ми се случва 8-) ). Ще кажа само, че Менъуор и Блайнд Гардиън ми се водеха двете любими групи, така че съм напълно безпристрастен признавайки че:

1. На Б.Г. се прозявах половината време и напълно сериозно обмислях възможността да не стъпя повече на концерт. Затова и (до голяма степен) не отидох на Мейдън. Затова и няма да стъпя повече на концерт в зала Фестивална, който и да свири там.

2. Менъуор ми дойдоха като първи секс на 16г. с любимата порнозвезда. :mrgreen: Имах огромното щастие първият ми истински концерт да е точно на най-великата метъл група в света. Оттук-нататък не бих пропуснал концерт на стадион на голяма група, а за Менъуор бих влязъл и в огъня. Сериозно се виждам да си правя екскурзийки по чужбинско, които случайно съвпадат с техни концерти - както това ранно море около Каварна. :wink:

Винаги съм смятал, че ако човек се е хванал да прави нещо, трябва да го прави по възможно най-добрия начин. В смисъл - не само най-добрия възможен за него самия, а по-добре от всички останали. Иначе просто няма смисъл. Менъуор ми показаха на практика колко прав съм бил. :)
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6439
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Post by tigermaster » Sun Aug 05, 2007 4:20 pm

Spoiler: show
Между другото, Джоуи Ди Мейо ще се мести да живее в Каварна. Абсолютно сериозно.
За големите рок групи музиката отдавна се е превърнала в бизнес и концертите на повечето от тях приличат на обикновени работни дни - пристигане в съответната държава, евентуално пресконференция и интервюта, излизане на сцената, изпълнение на хикс на брой парчета, прибиране и отпътуване. Професионализъм и рутина. И това е нормално, за повечето музиканти няма как да бъде иначе.
Но дали има нещо в атмосферата на Рок столицата на България - Каварна, което да кара редица известни личности да обикват града в такава степен, че не само да искат да се връщат там отново и отново, но и дори да си купят или построят къщи в региона?
Glenn Hughes е чест гост, а вече и почетен гражданин на Каварна; Mitch Harris от NAPALM DEATH прекара една седмица в района около Варна миналото лято в търсене на имот; легендарният Ronnie James Dio изнесе два концерта, вторият от които навръх миналата Нова Година и с радост гостува за трети път в Каварна с HEAVEN AND HELL; DESTRUCTION и GAMMA RAY свириха по два пъти в Каварна в периода 2005-2007 г., а сега към групата почитатели на Каварна и добри приятели на метъл кмета Цонко Цонев е на път да се присъедини и Joey DeMaio - лидер и басист на "Металните Крале" MANOWAR, които изнесоха уникално тричасово шоу на последния ден на "Kaliakra Rock Fest 2007" - 30 юни.

По-долу ви предаваме репортаж на "Нова телевизия", документиращ ново, инкогнито гостуване на Joey DeMaio в Каварна:

Легендарният басист на MANOWAR Joey DeMaio оглежда няколко терена край Каварна, за да си построи къща. Това призна самият той в телевизионно интервю за "Календар". От няколко дни музикантът е инкогнито в България. Освен да си търси място за живеене у нас DeMaioще работи и по издаването на DVD на концерта на MANOWAR, който се състоя в края на юни в Каварна.
Концертното DVD ще зарадва феновете на метъл бандата около Коледа. На него ще бъде записано всичко най-интересно от концерта на групата в България, който според музикантите е един от най-добрите правени досега.
Joey DeMaio: Метъл се свири и слуша по целия свят, но посрещането, което получихме в Каварна, в България бе много специално и стопли сърцата ни. Не ни се случва често публиката ни да пее по-силно, отколкото ние можем да свирим. Беше страхотно изживяване да свирим химна ви "Мила родино" и искаме да го споделим с целия свят.
По време на инкогнито-гостуването си в Каварна DeMaio разкри още една тайна около бъдещите изяви на MANOWAR. Оказа се, че в навечерието на 2008 г. групата отново може да пристигне в Каварна.
Joey DeMaio: Слава богу имаме покана от скъпия ни метъл брат, така че е твърде вероятно да се видим на новогодишния купон.
Дотогава DeMaio трябва да е намерил терен за новата си българска къща, в която се зарича да прекарва голяма част от времето си: "Когато къщата ми бъде построена аз ще живея тук. И ще бъда съсед на моя приятел кмета."
DeMaio разкри, че е много впечатлен от мениджърските качества на метъл кмета Цонко Цонев, който е домакин на визитата му и заяви, че той и MANOWAR ще направят всичко възможно, за да помогнат Каварна да се превърне в световна метъл столица.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
Amos Trask
Aes Sedai
Posts: 1606
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:41 am

Post by Amos Trask » Sun Aug 05, 2007 4:56 pm

Ебати якото! :D :metal:
:shark:
Feel the summer!

User avatar
shayhiri
Elder God
Posts: 6111
Joined: Mon Dec 20, 2004 7:15 pm

Post by shayhiri » Sun Aug 05, 2007 8:50 pm

Наистина нямам думи. :shock: Дано не е само журналистическа (обидна дума в моите уста) прежда.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6439
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Post by tigermaster » Wed Aug 22, 2007 11:30 pm

Само че на Нова Година ще идват Holyhell, а не Manowar - справка - http://pro-rock.net
Просто журналистите от Нова телевизия са превели заглавието на групата като "Слава Богу". Да ги пита човек защо?
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
Bat Garo Still Rots
Moderator
Posts: 1503
Joined: Fri Mar 10, 2006 10:34 pm
Location: Proud to be from Lagera

Post by Bat Garo Still Rots » Tue Sep 04, 2007 4:02 pm

А на 3-ти ноември в Зимния Дворец ни чакат:

AMORPHIS
EDGUY
BENEDICTION
AGATHODAIMON

THE REVENGE PROJECT
OVERDAWN

Ще бъде супер велико :metal: :metal:
DIABLO 3: AND THE HEAVENS SHALL TREMBLE

User avatar
shayhiri
Elder God
Posts: 6111
Joined: Mon Dec 20, 2004 7:15 pm

Post by shayhiri » Tue Sep 04, 2007 4:18 pm

Гарич, пусни некъв линк. Водя се някъв фен на Аморфис, ма другите нищо не говорят.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

User avatar
Roamer
Ascendent
Posts: 4895
Joined: Wed Jan 03, 2007 5:25 pm
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Contact:

Post by Roamer » Tue Sep 04, 2007 4:27 pm

То простичко бря :)
http://www.google.com/search?q="Зимен+д ... is+ноември :)
(уф, не, с директно следване на връзката няма да стане - форумът кат' че ли не харесва връзки, съдържащи кирилица и кавички и такива особени символчета - и, да, знам как да я направя "истинска", ама ме мррррзи да обръщам всичко в UTF-8 и URL-encoded stuff)
Това показва известно количество информация... като май най-пълна е информацията на http://www.radiotangra.com/?page=gigs&lng=bg (търси в страницата "Amorphis" или просто превърти надолу, докато стигнеш до 03.11.2007)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

User avatar
shayhiri
Elder God
Posts: 6111
Joined: Mon Dec 20, 2004 7:15 pm

Post by shayhiri » Tue Sep 04, 2007 4:35 pm

Домързя ме, мерси. :) Ми не знам. Аморфисът биват пък и някои от многото други може пак да става, ама от ЗДв имам ужасни спомени от едно (слава богу безплатно) ходене на Саксън/Доро. :roll:
Last edited by shayhiri on Tue Sep 04, 2007 4:36 pm, edited 1 time in total.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

User avatar
Bat Garo Still Rots
Moderator
Posts: 1503
Joined: Fri Mar 10, 2006 10:34 pm
Location: Proud to be from Lagera

Post by Bat Garo Still Rots » Tue Sep 04, 2007 4:36 pm

Или ди на сайта http://www.pro-rock.net/ и прегледай новините в карето вдясно.
!!И спри да ме наричаш Гарич! :spank: Колето и бащата на Ваклия (познат още като Старши Ваклия) ми стигат...
DIABLO 3: AND THE HEAVENS SHALL TREMBLE

User avatar
shayhiri
Elder God
Posts: 6111
Joined: Mon Dec 20, 2004 7:15 pm

Post by shayhiri » Tue Sep 04, 2007 4:42 pm

И Колето скочи като ощипан на първия Никич, та сигурно проблемът е в наставката. :lol:

Но иначе бих ви препоръчал да вземате пример точно от Вакъл Джуниър, който очевидно няма никъв проблем с неизброимото си множество алайъси. :wink:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests