The Comics Topic

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
DELgado
Elder God

Post by DELgado » Wed Jun 27, 2007 1:23 pm

BaYa wrote:Ми и аз имам цялата поредица, която тук се издаде в 2 супердебели тома! Аз доволна!! :D И храня надежди за филма, също. Из филмовата тема пуснах вчера трайлерчето което открих - само едно, за сега.
Завид. :mrgreen:

Иначе тя поредицата не е ли онгоинг още?

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Wed Jun 27, 2007 3:33 pm

Я само едно бързо уточнение за моя милост, която все забравя - Абсолют Сaндмен какво съдържа като броеве от всичкото изобщо свързано със Сaндмен, което е излизало? И друг въпрос - колко броя са всичкото Сaндмен и има ли разни странични неща, които се четат свързани с него?

Едит: Всъщност, много ме вълнува Сaндмена, а не бих искала да го чета на комп, та обмислям да си го взимам малко по малко, само че искам някой да ме светне какво-що, в къв ред се чете и прочие. Малко ориентация, демек.
Last edited by Elayne on Wed Jun 27, 2007 3:46 pm, edited 1 time in total.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Jun 27, 2007 3:44 pm

Уикипедия ;)

Сандмен са 75 броя, събрани в 10 тома. От тях Абсолют Сандмен първи том събира първите три тома (до 20ти брой), но ще излязат всичките в този (доста скъп все пак) вариант.

Тези томове са (в този ред): Preludes and Nocturnes, The Doll's House, Dream Country, Season of Mists, A Game of You, Fables and Reflections, Brief Lives, World's End, The Kindly Ones & The Wake.

Отделно има 11 том, който е писан за 10-годишнината от създаването на Сандмен. Казва се Endless Nights, но са истории, а не по основната сюжетна линия (доколкото има такава).

Отделно има следните странични, свързани с вселената неща:

Death: The High Cost of Living
Death: The Time of Your Life
Sandman: The Dream Hunters (with Yoshitaka Amano)
Sandman Special: The Song of Orpheus

и още няколко истории, излизали по различни издания на Вертиго.

Има и още доста в света на Сандмен, но не са от Геймън (и не се броят :mrgreen: )
This is it. Ground zero.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Wed Jun 27, 2007 3:48 pm

Мерррси. А, определено изданието е мега скъпо :roll:. Ке видим :).

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Wed Jun 27, 2007 4:10 pm

DELgado wrote:
BaYa wrote:Ми и аз имам цялата поредица, която тук се издаде в 2 супердебели тома! Аз доволна!! :D И храня надежди за филма, също. Из филмовата тема пуснах вчера трайлерчето което открих - само едно, за сега.
Завид. :mrgreen:

Иначе тя поредицата не е ли онгоинг още?
Ами май не, но може и най-заблудено да те лъжа без да искам! :oops: Излизаше м/у 2003 и 2005 тук.
А ако имаш предвид лузърите - възможно е. Първата поредица е от 1968 до към 85та. А новата почна през 2004 и май имам комиксчета от миналата година.
Аааа, ти не беше ли от испановладеещите? :wink: Или пак блея някъде.

Ленче, жесток аватар!!! :lol:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Jun 28, 2007 12:34 pm

BaYa wrote:Ами май не, но може и най-заблудено да те лъжа без да искам! :oops: Излизаше м/у 2003 и 2005 тук.
А ако имаш предвид лузърите - възможно е. Първата поредица е от 1968 до към 85та. А новата почна през 2004 и май имам комиксчета от миналата година.
Аааа, ти не беше ли от испановладеещите? :wink: Или пак блея някъде.

Ленче, жесток аватар!!! :lol:
Съм. :lol:
Аз си дръпнах поредицата от нета и арта е страшен. Направо се изкушавам да си ги поръчам от Амазона.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Thu Jun 28, 2007 3:04 pm

DEL, по-добре недей! :wink: Щом откинваш испански, кажи какво искаш и ще погледна на книжния пазар - цените могат да спаднат от половината до 1/3 от оригиналната! (Питай Кселич къф е страхотен книжния пазар.) :mrgreen:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Darkling
Paragon

Post by Darkling » Sun Jul 01, 2007 1:00 pm

Дочетох Earth X, мога спокойно да заявя че нещо толкова добро след The Sandman не ми е попадало. :wink:
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Sun Jul 01, 2007 10:28 pm

Darkling wrote:Дочетох Earth X, мога спокойно да заявя че нещо толкова добро след The Sandman не ми е попадало. :wink:
Сподели малко повече инфо плс. На мен примерно един френд ми каза, че е малко грозен комикса. Теб като стори ли ти хареса или...?

Darkling
Paragon

Post by Darkling » Sun Jul 01, 2007 10:39 pm

Ами на една от предишните страници бях написал по-подробно инфо.. Артът е прекрасен, художникът е Алекс Рос, чийто стил е известен с невероятната си реалистичност.Продълженията наистина са грозновати но Earth X е наслада за окото(поне за моето) :wink: А пък плотът е най-добрият на който съм попадал в Марвълски комикс, не само е оригинален а и невероятно мащабен, епичен и етц.. Събитията са от огромна важност за цялата Марвъл вселена и всеки фен трябва да го прочете. :) Има и някои елементи на които не бях попадал досега в комикс - голям брой страници само с текст и без илюстрации, цитати от известни образци на литературата и за бога - дори философия! :D

Аз сега се каня да си поръчам Kingdom Come на същия художник, това наистина е най-красивия комикс който съм виждал някога :roll: Ето няколко шота от нета да добиете представа:
Spoiler: show
Image

Image

Image
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Jul 06, 2007 11:40 am

Fallen Son Death of Captain America свърши, Гаро смело боцкай последната част: Айрън Мен.

Bat Garo Still Rots
Moderator

Post by Bat Garo Still Rots » Fri Jul 06, 2007 8:43 pm

Дърпам целия пак от демона, ама сме толкова маймуни, че докато се изтегли...Иначе наесен излиза цялото хардкавър и преордъра е 16 долара (34% намалено) и ако и другите са толкова хубави като уолверина :shark: Кога очакваме нови доставки в Артлайн знае ли се?

edit: Дръпнах пака и прочетох Айрън Мен и Спайди, който е последната глава в историята. Много яко :) И погребението и арта на битката между Спайди и Райно са супер добри наистина!! Дори човек да приеме смъртта на Капитан Америка, като едно голямо изтискване на пари от феновете и показно събитие, според мен начина по който събитието е отразено и описано са брутално добри:

It's like somebody shot a cannonball right through your stomach, leaving a great big hole. Eventually it starts to close up from the outside in...and one day, it'll be different. The load won't feel as heavy. 'Course then you'll hear a song or somebody will laugh or the wind will blow the wrong way...and the hole will tear wide open again.
DIABLO 3: AND THE HEAVENS SHALL TREMBLE

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Jul 07, 2007 1:11 am

А на мен КАК САМО ми дойде Астонишинг Х-мен хардкавърът, не е истина просто :mrgreen: Почва се четене яко.
And you can't dance with a devil on your back...

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat Jul 07, 2007 9:59 am

Абе някой може ли да ми прати една покана за демоноида?
This is it. Ground zero.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Sat Jul 07, 2007 10:44 am

Roland wrote:А на мен КАК САМО ми дойде Астонишинг Х-мен хардкавърът, не е истина просто :mrgreen: Почва се четене яко.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Рол можеш ли да го донесеш довечера да му хвърля едно око небрежно. Обещавам че няма да го заливам с водка. :lol: