Music Idol и след това

Ми то името като че подсказва... търнокопи, хидродинамика и всякакви ортопедични приспособления...
Morgana
Paragon
Posts: 658
Joined: Sun Dec 19, 2004 7:34 pm

Music Idol и след това

Post by Morgana » Mon May 28, 2007 11:55 pm

Гледам Music Idol откакто започнаха концертите (кастингите ги пропуснах щото реших, че ще е тъпо). Много ми харесва това шоу, смятам, че този път е направено на ниво, 7/8 са се постарали. Фаворитката ми е Невена още от 1-вия концерт, макар да ми харесват и всички участници, особено сега когато са само 3-ма ми е трудно да кажа Този трябва да си ходи.
Както и да е, не е в това въпроса на темата. Преди няколко дни прочетох, че Иво от Мюзик Академи, който дори беше подгласник, е станал футболист на отбора от Своге. :shock: Мн се изненадах, нали такова ... беше по чужбина, кариера в Италия, ала-бала. Е, добре де, нито Иво, нито дори Марин не направиха музикална кариера. Тогава за какво се правят тези шоу-програми, само за едното шоу ли, за 10-тината концерти? А после? Не знам каква е наградата в MI, но ако победителят не направи музикална кариера, тогава какъв е смисъла? А има ли изобщо възможност за такава кариера в нашата страна?
Нямаме музикална индустрия, тогава за какво са тези конкурси у нас, само защото ги има по света ли? Вие какво мислите по този въпрос?
pulled out

User avatar
Muad_Dib
Shadowdancer
Posts: 10972
Joined: Mon Oct 04, 2004 3:12 pm

Post by Muad_Dib » Tue May 29, 2007 1:33 am

Мисля, че всичко е нагласено, слави е виновен за всичко и че 15-годишната беше много неприятна и съм доволен, че й биха шута. Това мисля аз.
Освен това смятам, че фактът, че Глория си е МАХНАЛА ребро (а), за да има по-малко кръстче е някак си...ОМЪРСЯВАЩ.

User avatar
Elayne
Elder God
Posts: 6266
Joined: Fri Jan 23, 2004 9:15 pm

Post by Elayne » Tue May 29, 2007 1:39 am

Това за реброто не го знаех :shock:, омг, вярно ли?

Иначе съм фен на Преслава и Невена, на последната повече. 15 годишната ми харесваше повече и от Стефан Лалчев и от тоя, който остана сега - много самодоволен ми се вижда и ме дразни, а и изпълненията му могат да са безспорно по-стабилни и добри. Уотевър де. А и Слави ме подразни. Баси, появи се за пръв път от толкоз време и веднага успя да ме подразни.


Колкото до въпросните на Моргана - има поле за развитие, според мен, но е трудно..., а и не мисля, че ако НЕ са чалга изпълнители ще вадят кой знае какви пари :roll:. Жалко и за Марин, Ивайло аз не го понасях, та да си прави квото ще.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Morgana
Paragon
Posts: 658
Joined: Sun Dec 19, 2004 7:34 pm

Post by Morgana » Tue May 29, 2007 10:11 pm

Оф, оставете журито, то не е никак важно и е там май само за да ни дразни и щото трябва да го има, не знам на какъв принцип са поканени тъкмо тези изпълнители за жури. Дони разведрява обстановката от време на време. Но мисълта ми е друга. Все повече се убеждавам, че у нас всякакви културни прояви са обречени. Иво, симпатичен или не, все пак зае 2-ро място в конкурса на Нова, пък виж докъде стигна. За Марин дори нищо не се чува, не знам дали изобщо се занимава с пеене. Невена много я харесвам, стискам и палци да победи, но после какво. Това исках да кажа, че тук всичко свършва с края на шоуто и после участниците потъват в забрава. :(

Elayne, то май и чалгаизпълнителите не вадят големи пари, но останалите още по-малко. Ама точно това ми е и основната мисъл в темата - докато в другите страни наистина се търсят таланти и им се дават възможности, то тук шоуто се прави само за самото шоу, самоцелно е. Е, тогава за какво ги правят тези музикални конкурси?

Тео кефи btw. От време на време демонстрира малко повече самочувствие, но лошо няма, не пречи. Пътов беше в пъти по-нахакан. :) Абе добре си е човек да не се прави на мн скромен, да си знае цената. Самочувствие и самоувереност са нужни винаги, още повече в шоу-бизнеса. :)
pulled out

User avatar
Killua
Ascendent
Posts: 3815
Joined: Sat Jun 11, 2005 10:10 pm
Location: София

Post by Killua » Wed May 30, 2007 7:29 pm

На мен Тео изобщо не ми харесва как пее..
аз съм за някое от момичетата, принципно за Преслава, но сега не ми хареса как пя нещо.
Не следя много редовно концертите, два-три да съм гледала, но ми е интересно като цяло.
А за това какво ще стане с певците след това - времето ще покаже :) За тези от Стар Академи още не се знае, може късметът да им се усмихне не веднага.. а за тези от Мюзик Айдъл - според мен ще имат по-голяма подкрепа и по-голям шанс за реализация.. но както вече казах - ще видим ^^
shadow dance nikoga ne luje

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 20283
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Post by Xellos » Wed May 30, 2007 7:43 pm

Е тва с ребърцето си е патент на баба Шер ;) Иначе гледам да избягвам предаването по всички възможни начини аз.
:ninja:

User avatar
Killua
Ascendent
Posts: 3815
Joined: Sat Jun 11, 2005 10:10 pm
Location: София

Post by Killua » Wed May 30, 2007 9:16 pm

Xellos wrote:Е тва с ребърцето си е патент на баба Шер ;)
имаше слухове и за Мерилин Менсън бтв.. че за да можел да прави "специални маневри", си бил махнал плаващите ребра или които там се махаха.. не занм доколко е вярно де :)
shadow dance nikoga ne luje

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19287
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Post by Moridin » Wed May 30, 2007 9:34 pm

Много упорити слухове си бяха :mrgreen:

Но пък с тях имаше и редица очевидно неверни (гнусни са, няма да цитирам), та не е сигурно :)
This is it. Ground zero.

User avatar
Ghibli
Elder God
Posts: 5761
Joined: Sat Dec 20, 2003 11:36 am
Location: not really here

Post by Ghibli » Wed May 30, 2007 10:08 pm

Сетих се, че една от участничките в "Стар Академи" - Аксиния - наскоро издаде една песен, която доста се коментираше (това бил вторият й клип), имам чувството, че я интервюираха във всички възможни телевизионни предавания :) Това май се брои за нещо като кариера, поне по нашите стандарти. Но тя май е единствената с такова развитие. Другият, който може да се нарече успял е Деян, който стана вокалист на Д2.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

User avatar
Bat Garo Still Rots
Moderator
Posts: 1503
Joined: Fri Mar 10, 2006 10:34 pm
Location: Proud to be from Lagera

Post by Bat Garo Still Rots » Wed May 30, 2007 10:18 pm

Ми то с тоя бял потник дето не го свали цял месец все нещо трябваше да излезе от него ;) Аз колко години носих потници едно време... :roll:
DIABLO 3: AND THE HEAVENS SHALL TREMBLE

User avatar
Elayne
Elder God
Posts: 6266
Joined: Fri Jan 23, 2004 9:15 pm

Post by Elayne » Thu May 31, 2007 1:20 am

Бтв, това съвсем обективно, но Аксиния от всички, които влязоха в Стар Акедеми пееше най-зле, най-фалшиво и прочие. А и я изгониха първа. Изобщо... евала, че не се отказва, но пък не я признавам за кой знае каква певица. Дидо, виж, ме кефи много :P.


Вики преподава някакви танци на 'Васил Левски' ако се не лъжа, имаше плакат с нея.

За другите почти нищо не съм чувала, но е жалко, че някои от тях не продължиха или така са продължили, че ние нищо не сме чули за тях :roll:.


Колкото до Мюзик Айдъл, дано спечели някое от момичетата. Напоследък и аз много се кефя на Преслава, след по-предишния концерт особено, на който пяха екзотичните песни (нейната на иврит беше невероятно изпълнена).
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

zhivik
Archmage
Posts: 2252
Joined: Fri Jul 09, 2004 3:59 pm
Location: Off from the circus

Post by zhivik » Thu May 31, 2007 9:37 am

Значи, ако не се лъжа, гаджето на Деян (май това беше въпросната Виктория), пее в някакъв пиано бар. Това го чух в някакво интервю, май беше по повод една обща песен с Любо от Те, Мариана Попова, Графа и т.н. Така че явно се занимава с музка момичето, макар че то у нас друг начин да се издържаш като музикант (освен ако не си в поп-фолк жанра) май няма. То и на Дони и Нети основния им приход им идва главно от участия на частни партита, с което явно Дони си финансира албумите :) Абе абсурд, откъдето и да го погледнеш.

Колкото до Music Idol, аз съм си за Преслава Пейчева от самото начало, мацката е страшна, а пък и много добре пее джаз и рок, което я издига много в моито очи :) Но доколкото разбрах не се е представила добре в понеделник, което може би означава че довечера ще напусне. Това пък сигурно означава победа за Невена. Колкото до последната, една неделя случайно хванах Сблъсък, и гост беше Силвия Кацарова. Та тя каза, че познавала Невена още от малка, защото баща и бил китарист и композитор, с други думи тя си е от музикално семейство, и я познават в бранша доста хора, което подсказва, че май тя е с най-големи шансове да спечели.

Абе да са живи и здрави, то у нас музикален бизнес на практика няма, така че няма какво да се терзаем. Докато хората не почнат да си купуват легално поне дисковете на български изпълнители, това няма да се промени. Между другото, цените на дисковете вече се изравниха с тези на книгите, след като онзи ден си купих една книга на Бернар Вербер за 15 лв ...
This signature is not yet rated

User avatar
Simba
Scholar
Posts: 119
Joined: Thu May 24, 2007 2:56 pm

Post by Simba » Thu May 31, 2007 10:02 am

Бе не знам, ма казват, че поне некой от тройката после ставал звизда. Да видим в нашенският формат какво ще стане.

А хамериканските идоли - мъка, мъка. Особено подгласника с онова пуловерче или таз голямата... певица :oops: .
Потупването по гърба е само на няколко сантиметра от ритника в задника.

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11233
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Post by Marfa » Thu May 31, 2007 10:46 am

Аз сравнително отскоро го гледам Айдъла. Радвам се, че Кремена отпадна - отдето и да го погледнеш, изяла е мястото нан якой друг. Хубав глас, силно нешколуван, в резултат всичко се пее по един начин, който е крещене. Мразя да ми крещят, не го разбирам това. Както и да е, да е жива и здрава. Жал ми е за Стефан, не знам защо отпадна. Теодор пя безумно зле, просто забележително лошо се представи, а отпадна Стефан. Тъжно. Иначе сега от двете момичета нямам фаворитки - на моменти едната ми харесва повече, на моменти - другата. Все пак Преслава като че да е по-стабилна, по-малко сривове има, докато Невена си има определено лоши моменти. Но и двете са добри де, харесват ми, която и да спечели ще си го е заслужила. Надявам се да не е Теодор обаче :(

А какво бъдеще имат - ми не знам :? Слави голям го беше извадил с Five Stars, то щеше албуми на победителя да продуцира, не знам какво щеше да прави, а оттогава онези ни се чуха, ни се видяха. Съдейки по това идея нямам какво ще бъде направено за победителя от това шоу.

А оная пача Глория наистина си е махнала ребро по почина на Шер. Тая е болна ве, няма пластична операция, която да е пропуснала да тества отгоре си! Но какво да се прави, г-жа "това дори го изпя на втора волта" явно представлява комичния персонаж в журито.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

User avatar
Interpreter
Forsaken
Posts: 3462
Joined: Sun Aug 07, 2005 5:57 pm
Location: тук - там

Post by Interpreter » Thu May 31, 2007 11:45 am

Аз твърдо си залагам на Невенчето - добре пее детето, какво. А и колко трогателно се спъна в рокличката си в началото... изпуснала си го този момент Марфа, затова още не знаеш името на идола :)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests