Секъф сериал тука мама

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Beric
Paragon

Post by Beric » Thu Apr 12, 2007 6:13 am

Новата серия на Лост е доста добра.

Въобще Другите размазват отвсякъде, а Бен вече ми е любим колкото Т-бег.

Morgana
Paragon

Post by Morgana » Mon Apr 16, 2007 11:09 pm

Изгледах по AXN The Lost Room и определено много ми хареса, напомня ми Пикник край пътя на Братя Стругацки. :) Имаше силна идея в минисериала и от 1 страна съжалявам, че е само 6 серии, но от друга се радвам, защото би бил нужен дяволски добър сценарист за да развие сюжета без да развали всичко. А дяволски добрите сценаристи напоследък са кът. Та така, за любителите на sci fi препоръчвам The Lost Room.
pulled out

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Tue Apr 17, 2007 10:53 am

Да, готино е - на мен пък ми напомни за класическата американска фантастика, според мен има доста вдъхновение от Филип Дик, Рей Бредбъри, както и от оригиналния сериал The Outer Limits (не си спомням как беше на български). Някъде четох, че имало вариант да направят сериал, но Питър Краузе (актьорът в главната роля) изрично подчертал, че щял да се съгласи само ако сезоните са кратки, т.е. от около 10-тина епизода максимум. Така че надежда има, аз бих се радвал, то май доста умишлено една група сюжетни връзки бяха оставени недовършени. Но пък от друга страна, ако нямат добър сюжет, по-добре е да го оставят така и да не развалят доброто впечатление.

А, и гледам че съм пропуснал да споделя възмущението си от последния епизод на Prison Break - да ги бяха избили всичките, нямаше да ме издразни толкова!
Spoiler: show
Но най-вече ме издразни една от последните сцени, където се намекваше за секретни военни генетични проекти, както и че наш Майкъл Скоуфийлд е може би изкуствено създаден гений ... Не знам, ама това включване на X-Files елементи ама съвсем не беше нужно. Достатъчно беше клишето с конспиративните теории как всъщност американското правителство е марионетка на големите корпорации.

А пък и кой знае, току виж и наш Линк го гепцали, да му направят и на него разни експерименти, след което се събужда чисто гол на един остров близо до Сиатъл, без никакви спомени, вижда (почти) всичко в черно-бяло, има фотографска памет, научава всякакви умения от раз, и в крайна сметка приема името Джон Доу и се цани за пианист в един ресторант, като помага на полицията от време на време ...
This signature is not yet rated

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Tue Apr 17, 2007 12:28 pm

живик,ай ем тотали агрии уит ю,както казваше даскала ми по база данни :evil:
Image

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Tue Apr 17, 2007 4:09 pm

Живик, последното в спойлъра ти е от първи епизод на Джон Доу! 8-) И като идея е брилянтно направо! :wink: Евала! :lol: Харесваше ми серийката, но май много малко епизоди бяха!?!?!
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Tue Apr 17, 2007 5:15 pm

BaYa wrote:Живик, последното в спойлъра ти е от първи епизод на Джон Доу! 8-) И като идея е брилянтно направо! :wink: Евала! :lol: Харесваше ми серийката, но май много малко епизоди бяха!?!?!
То това беше идеята, нали е същия актьор :) А и същия ТВ канал, между другото. "Джон Доу", въпреки не малка доза несъвършенства, си ме кефеше доста, макар че имаше подобни клишета (окултна група, бореща се за световно господство). Но сериалът е бил спрян след първия сезон, за мое съжаление, а след това Доминик Пърсел започна да снима Prison Break, така че нямаше шанс за продължение. Но както са го подхванали с тия намеци, не знам какво да си мисля. В крайна сметка идеята ми е, че се опитват да превърнат Prison Break в нещо съвсем различно, струва ми се, което според мен е абсолютно ненужно. Ама все тая, аз поне този път съвсем сериозно казвам, че бях дотук с този сериал, все пак никой не ме кара да го гледам насила, нали?

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Apr 17, 2007 7:28 pm

Живик, а дано не си прав, че вече ще е прекалено...

Иначе - сравнително приятна серийка (подчертавам -ка, този сериал вече е само за убиване на време) вчера и втората серия от последните 9 на Сопранос - на обичайното особено високо ниво.

Сега пускам новата серия на 24 с новата сюжетна линия, дано после да не трябва да троля много.

По последната серия на Лост: беше жестока, може би една от най-силните на трети сезон (дано) засега. Нямам търпение да видя какви ще ги натвори милата Джулиет.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Tue Apr 17, 2007 8:05 pm

На мен Саид еднозначно ми стана любимият персонаж след този епизод. Единствено той се сети да зададе въпроса какво става и защо. Другите явно са твърде заети да си изясняват чувствата.

Така или иначе не очаквайте много оттук нататък. Доколкото съм чела и гледала превюта, следващите епизоди ще са динамични, но само ще задълбочат въпросите. Отговорите ще ги чакаме в четвърти сезон явно.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Кикаха
E'lir

Post by Кикаха » Wed Apr 18, 2007 10:46 pm

Изгледах 1 епизод от втория сезон на Рим.Супер е,но бях забравил как изглеждат половината персонажи. :? Даже разбирах за какво става дума и какво си говорят без субтитри,което означава,че английския ми е по-добър или просто преди не съм си правил труда да слушам разговори и т.н.Но както и да е.Сериалът е супер и нямам търпение утре да ми се дотегли втория епизод и да продължа. :D

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Apr 19, 2007 9:40 am

Аз гледам усърдно първия сезон на Сопрано, третия на Battlestar Galactica и се опитвам да подкарам Jericho, ма нещо последния не ме грабва особено.

Beric
Paragon

Post by Beric » Thu Apr 19, 2007 12:26 pm

Като каза Jericho новата серия е доста добра. Въобще към края на сезона нещата доста се ускориха и май се задава сериозен екшън.
Инак в началото може би е малко по-муден и объркан.

Новия Lost не е толкова силен като последните няколко, но предполагам сега ще има 1-2 по-спокойни епизода преди финала на сезона. Поне пооплакнах очи с поразголената Кейт.

Изгледах The Dreseden Files - доста приятно сериалче. Позачетох и книжките. Дано да направят втори сезон.

Почнаха Painkiller Jane и Drive. Drive зае мястото на Призъна и има потенциал да го замести достойно. Става дума за нелегелно състезание с огромна награда. Нещо като Amazing Race ама с по-зловещи правила.

Painkiller Jane e канадско и по комикс. Ама пък участва Кристана Локън. И напомня малко на Ghost in the shell и Blade runner.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Apr 20, 2007 12:47 am

Аз пък съм доволен от новия Лост и то много. Дезмънд ми е може би най-любимият герой от всичките, още от първия момент, в който чуваме култовото му "брадър" с шотландския акцент...Може и заради това да съм малко субективен. Обективно - епизод над средното в "добрите" традиции на сериала - малко отговори и нови питанки...

А дано Сойър и кейт да се вземат официално вече! :mrgreen:

mitkohr
E'lir

Post by mitkohr » Fri Apr 20, 2007 10:23 am

Painkiller Jane е много зле и като актьорска игра и като стори.
Това е на базата 2 изгледани епизода.
По добре да бяха направили 2-ри сезон на Blade:The Series - там поне в известна част беше запзаен духа на филмите, особенно първия, и историята имаше потенциал.

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Fri Apr 20, 2007 11:33 am

Значи, за Blade: The Series, проблемът беше че актьорът в главната роля се опитваше да копира Уесли Снайпс, което беше адски тъпо, и ме дразнеше. Чак към края, т.е. към 10-11 епизод (не си спомням колко беше дълъг сезон, ама не повече от 12 епизода) почна да влага повече от себе си, и резултатът несъмнено се подобри. Но силата на сериала беше по-скоро в останалите герои, и ми е жал, че го спряха. Пък и имаше доста възможности за плакнене на очи :)

Искам също да се извиня, че оплюх много The Dresden Files в началото - оказва се, че сериалчето е доста прилично, и на мен почна да ми става забавно. Всъщност се оказа, че телевизионният канал, кой знае защо, е започнал да излъчва епизодите разбъркано, тъй като има двоен пилотен епизод, който и досега не е излъчен още. Та се получи в първия излъчен епизод, че ти говорят за разни неща, за които нямаш и идея в началото, от което впечатлението е лошо. Вторият епизод пък си беше просто тъп, така че доста слабо начало, но от там нататък почна да става все по-добре.

mitkohr
E'lir

Post by mitkohr » Fri Apr 20, 2007 4:32 pm

zhivik - определено, за Blade, това е и моето мнение - имаше потенциал като история, не бяха трагични актьорите и дет викаш имаше за всеки го по нещо :)
Да се чудиш защо е нямало зрителски интерес.