Malazan Book of the Fallen

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Mar 28, 2007 11:04 pm

Ок, айде ся ония, които бяхте, кажете кво ви е мнението за презентацията. Вече съм на цял екран разстояние и няма да ви ухапя :) Много ли бяхме скучни? Той Рандъм като зе думата, и не я пусна де...
And you can't dance with a devil on your back...

Random
Ascendent

Post by Random » Wed Mar 28, 2007 11:11 pm

Т'ва ми беше пъкленият план :twisted:

Ми добре се получи. Имаше по мои наблюдения 5-6-7 заинтересовани (освен наще си). По-голямата част от обичайните заподозрени, що се отнася до задаване на тъпи въпроси, я нямаше, а ти доста успешно пресече оня тип, дето се обади още на 5ата секунда... Поне 2-3 си мисля, че ще й дадат шанс на поредицата, което си е успех по мое мнение.
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

Trip
Moderator

Post by Trip » Wed Mar 28, 2007 11:29 pm

@ Mat - Ми де да знам, аз си го казах, доста от тия пичове не ги боли за НИКОЯ страна на нещата, освен за тяхната си. Използват литературното тяло на научната фантастика, както и филмите от тоя жанр, така както аз използвам главната буква в изреченията си - уж оттам тръгват, ма после се забиват в някакви абстрактни социалфилософски спорове, които прерастват в мерене на патоци и пубертетско цупене.
Ей го пресният пример - тоя манячец, дето Рандъм го спомена. Вдигна ръка с много Важно (ТМ) изражение преди да сме почнали още. И щото Симеон му каза да изчака да поговорим малко преди да си зададе въпросите, го гледаше 10 минути изпод вежди и после се фъчна да си играйка някаква игрица на телефона или нещо от сорта. Хубаво, че ги нямаше още 2-3-ма като него, дето принципно идват, че тогава щеше да стане дебела работата. Има, естествено, и пичове, като, ъм, как му беше името...Асен? Асенов? Да, нещо такова. Човекът прояви истински ентусиазъм.
Но така де, презентацията си мина страхотно, най-вече щото сме умни и говорим добре, макар че аз прекъснах Симеон по средата на изречението веднъж-два пъти :oops: Е, хубу де, малко повечко от два пъти... :mrgreen:

Edit: А, Наско Славов! Мерси, К :) Ебати идиота съм, не мога да му запомня шест пъти името на тоя човек :)
Last edited by Trip on Wed Mar 28, 2007 11:37 pm, edited 1 time in total.

kalein
Arcanist

Post by kalein » Wed Mar 28, 2007 11:33 pm

Аз имам сили само да благодаря, преди да се върна там, където отивам, щом Калин, дето е живял четвърт век и открива някакъв смисъл в това, си отиде безследно.

(Не боли, не боли да се регистрирате...)

Yan
Site Admin

Post by Yan » Wed Mar 28, 2007 11:36 pm

Дочете ми се Малазан, от тва по-голям комплимент от мен няма да получиш.

П.С. Ма много говориш :P
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Trip
Moderator

Post by Trip » Wed Mar 28, 2007 11:38 pm

Иначе, ех, Мерси ти, Кала :) И дано не сме ти вдигнали очакванията твърде много, щото щом си останал с такова впечатление, разочарованието е кофти изживяване. Но наистина очаквай нещо много, много хубаво. :)

@ Ян - ся не е кат' да не сме го очаквали ;Р Нали аз поне успявах да взема думата от време на време (ноу ъфенс, оу Лийдър оф дъ Хорд) :) :) :)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Mar 28, 2007 11:41 pm

You know nothing of true pain ;)

Калине, мерси ти за добрите отзиви, а и за записа, утре ше се регна и ше си чуя отвратителния мизерен гласец, а тогава ще те намразя завинаги :)

Но това е утре. А сега - лека :)
And you can't dance with a devil on your back...

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Wed Mar 28, 2007 11:52 pm

Според мен мина доста добре, проблемът беше по-скоро в аудиторията, отколкото в представянето - само двамата отпред наистина слушаха и се интересуваха за какво става дума (въпреки че единият наистина ме застреля с книгата за момиченцето отвлечено да става кралица и кучката...), останалите бяха явно дошли да се видят, да си полафят и да си поцъкат на джобните компютри или там каквото имаха за цъкане.

За самото представяне.
Можеше да не се прекъсвате толкова много, или поне да се разберете кой да говори предимно, или най добре да се разделите - за едните точки да говори единия, за другите другия.
Още по-лошо беше да си противоречите - единия казва нещо - другия "Абе не е баш така...". Когато единия каже нещо другия според мен трябваше само да кима утвърдително.
Можеше да попохвалите малко повече Ериксъновия стил - колко е брилнтен и тъй нататак...
Като цяло презентацията беше доста в стил... "Ериксън". Много неща имаха да се кажат и като цяло хвърлихте направо слушателите в касапницата със многото раси и тъй нататък - според мен на човек нечел книгите би му било трудно да се ориентира и да следи нишката на мисълта (по-лошо - нишките, щот бяхте двама).
От друга страна, направо си струеше ентусиазъм, зарибих се да прочета книгите, които не съм чел, че и да ги препорчета. ;) Бихте вършили добра работа да опънете една маса и да надъхвате хората да се записват в армията примерно.
Успяхте да дадете доста пълна информация за света, героите, боговете, магията и така нататък. Което не вярвах че може да стане за по-малко от няколко часа.
Руслоявия пич от ляво (Ай гес Трип), вадеше доста каризматичен (може би щот май беше болен) и сериозен глас, докато пълничкия пич в средата (Ай гес Роланд), беше по-ентусиазиран и нахилен, тъй че се допълвахте и създавахте доста добър ефект.

След тези няколко килограма несвързани мисли - оценката ми е 8 и малко, яко си чел поне първа част и 7 и малко, ако не си ги чел и си по-тъпичък. (Което е доста висока оценка, тъй като съм бил на много яки презентации, а имам принцип да не слагам 10ка на нищо никога...)
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

kalein
Arcanist

Post by kalein » Wed Mar 28, 2007 11:57 pm

Само ще промълвя: На мен пък взаимодопълването "Симо - Емо" ми подейства най-приказно (понеже се чувствам чудесно, когато видя, че е възможно и никой не умира по един или друг начин в процеса)...

...и сега вече наистина спирам да се мъча с думи и с отдавам на "Криле на желанието".

За напиването до последен дъх.

Trip
Moderator

Post by Trip » Thu Mar 29, 2007 12:07 am

Еми липсваше ни сценарий просто...То наистина не беше толкова презентация, колкото опит за що-годе систематизирано изливане на фенщината ни. Импровизацийка. За прекъсването - аз съм виновен, навик си ми е...Дамн. А гласецът си ми е такъв и кат не съм болен инак :Р

Иначе, аз лично не усетих толкова да си противоречим, по-скоро допълвахме разни работи. А ако трябваше да споменаваме специално стилът на Ериксън, щяхме да се забием в много техническа част, пък имаше една сюрия неща да се споменат и едва имахме време и за тях. Пък и не е като да го подхванат в оригинал да го четат повечето, нали? ;)

А за предимното говорене, ако направиш разбор, ше видиш, че Симеон си доминираше overwhelmingly. Той изложи всичките основни неща, той си говори по тях, аз добавях някои подробности от време на време и отговорих на един-два въпроса. Може би щото имам навика да се пооплитам в приказките си, се е създало впечатлението, че съм говорил повече.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Mar 29, 2007 9:17 am

Sweet :)
Радвам се, че е минало толкоз добре!
This is it. Ground zero.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Mar 29, 2007 9:32 am

И на мен допълването ми звучеше съвсем добре (придаваше впечатлението, че слушаш разговор, а не някаква суха лекция), дори ми се искаше и Рандъм да ги прекъсва от време на време. Иначе беше леко хаотично, но аз все едно пропуснах началото, вероятно затова.
Корвине, а аз защо така и не те разбрах кой си, като си бил там?
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Mar 29, 2007 9:44 am

Коруин бе, Морве :) Коруин, от Амбър. Къв Корвин те хапе:)
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Mar 29, 2007 9:51 am

Добре де, грешка не езика, сори... :oops:
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Thu Mar 29, 2007 10:29 am

Закъснях малко и си тръгнах веднага.