Абсурдистан, един бе ти достоен зарад тях!

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
shannara
Misting

Post by shannara » Fri Mar 16, 2007 4:37 pm

Безумци, бе... защо не хвърлят същите усилия в опити да изловят топлофикация? Или да речем - корумпираните държавни служители?

Да им го %&#@*%$@#! (А$#(#)%#*!

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Fri Mar 16, 2007 4:39 pm

Да де, ама за разлика то Еуропата, у нас не може да си купиш музиката, която искаш онлайн. Има някакви опити в тази насока, засега само за български изпълнители. Не ми се зачеква особено темата, но доста често това, което търся просто го няма у нас, а нямам достъп до чужди онлайн магазини (като iTunes, да кажем). Така че единствения законен начин да се сдобия с музката/филма/книгата която искам, е да си я поръчам от чужбина. А аз много се съмнявам че и в Еуропата хората биха тръгнали да плащат, ако трябваше всичко да си поръчват от Америка, да кажем. Така че да не си говорим за справедливост, моля.

Но явно у нас всичко става по силовия начин. Ей на, днес толкова съжалявах, че фотоапаратът ми не беше в мен, за да щракна как едно ченге, което беше спряло някакъв тип, явно за превишена скорост, но точно в началото на кръстовището, така че беше възможно най-трудно за всички останали коли (да не говорим автобусите) да се движат нормално. Изобщо у нас май полицаите нарушават закона не по-рядко отколкото престъпниците ...
This signature is not yet rated

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Mar 16, 2007 4:39 pm

пълни нещастници мдаа.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Yan
Site Admin

Post by Yan » Fri Mar 16, 2007 5:24 pm

Просто ни я филтрират арената на всички явно:
Spoiler: show
http://proxy.arrabg.com/

В URL-to пишете arenabg.com и сте готови
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Yan
Site Admin

Post by Yan » Fri Mar 16, 2007 5:28 pm

Днес 16 март 2007 в 10:00 ч.
във фирма Орбител ЕАД се получава
"Протокол за полцейско разпореждане"
според, който доставчика трябва да филтрира достъпа на своите клиенти
до сайта на http://arenabg.com
В момента сайта не се отваря от тези потребители.
Естествено http://arenabg2.com не е филтриран ;)
Фирмата ще обжалва това разпореждане.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Fri Mar 16, 2007 5:39 pm

Ми Zhivik, тук си имаш перфектен достъп до всички онлайн шашми! Едно евпо = едо парче. Аз това специално не ползвам, предпочитам муле-то! :lol:
Но, по принцип, за туй оставих горното предложение. Дали ще е за ай-тюнс или просто дискове и двд-та, който има нужда от нещо специално - да казва! Освен ако не е зверски скъпо, може все някак да се разберем/уговориме!!
:mrgreen:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Fri Mar 16, 2007 5:44 pm

Хубави заглавия в днешната преса. Вдъхновяват, някакси. Внушават ти, че не всичко е било напразно. Че е имало смисъл:

Калина кърми, Симеончо плаче
Стягат му люлка от тръстика?
Мохамед Шести звъни по джиесема
Английската кралица ще е Лилибет за бебето
Малкият Симеончо ще е инат
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

termit
Jaghut Tyrant

Post by termit » Fri Mar 16, 2007 6:05 pm

Е, ти да не искаш родните парцалени медии да пускат смислени заглавия като "Полицията налага цензура в Интернет по китайски модел?".
Те да не са луди да се ритат с властимащите.
Elves dig rocket launchers.

simple_stupid
Sorcerer

Post by simple_stupid » Fri Mar 16, 2007 6:19 pm

Въпросът за авторските права на музика (филмите не ме вълнуват) има две страни. Техническа и юридическа. Технически "защитниците" на авторските права отдавна са загубили битката. Това в историята и ставало много пъти, някой който е бил на върха на вълната през даден период след някоя техническа революция изгубват статуса и позициите си. Лесният презапис, разпространение и прехвърляне на информация обезсмисли и лиши от монопола на предлагането посредниците. Битката се води на юридическата плоскост. Но там се бачка с фикции и в крайна сметка с конвенции. Сърцевината на проблема е, че "авторското право" е прехвърлимо, т.е. Автора може да го продаде и друг да го ползва като свое. Преди години Майкъл Джексън (преди да му пада носа) на търг беше купил правата върху песните на Битълс като срещу него наддаваше единствено сър Пол Макартни, истинският автор, който загуби, щото оцени песните си по-ниско от Краля на Попа, или просто не му стигнаха парите. Когато с норма "авторството" се превръща в стока, която може да се продава, един голям кръг от бездарници се интересуват от придобиването му и неговата особена охрана. Свинското е, че представят това като грижа за творците и техните права. Колкото и да са силни, те се опират на една конвенция, докато срещу себе си имат една технологична вълна, която може да възпрепятстват, но не и да спрат. Това се наблюдава днес като сблъсък между Холивуд и Силиконовата долина в много конкретизации.
Ако в даден момент, тази норма, конвенция, отпадне, самите сили, които сега най-сърцераздирателно рИват за творците, ще станат безразлични към въпроса, щото няма да ги засяга. Тогаз авторите ще станат това, което са били винаги, хора, които единственото което са имали са бедните си фенове...

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Fri Mar 16, 2007 6:39 pm

ок мисля, че simple_stupid е много дълбоко прав.
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Mar 16, 2007 7:58 pm

От главната страница на арената

Екипът на ArenaBG благодари на BTC за съдействието в намаляването на натоварването на сървърите ни.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Fri Mar 16, 2007 8:55 pm

Simple_, когато желаеш можеш да дойдеш да го обясниш на тукашните власти. Който, както бясних по-горе създадоха нов юридицески прецедент (така ли се казва?) който не съществува (за сега поне) никъде другаде по света!!! :evil:
(Марфе, ще дадеш ли на заем резачката? Ще я върна изхабена от ползване, но лъсната, смазана и наострена :mrgreen: )

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Mar 16, 2007 10:31 pm

Байче, мисля, че с тъпа резачка ще е по-секси. Аз лично ще получа несравнимо по-як оргазъм. И колко е хубаво това, че малкият Китен Муню плачка, докато мама Калинка го кърми, а? Какво тук значи некакъв си торент, питам аз?! Ай да не говоря, ще се обадя пак в понеделник, ако съм жива и здрава.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Lubimetz13
Mistborn

Post by Lubimetz13 » Fri Mar 16, 2007 10:48 pm

Вижте, цялата тая злоба по адрес на Калина започва доста да омръзва. Родила си син - чудно, направила го в България - похвално. Не виждам защо трябва да се обстрелва със саркастични поздравления и дребнави забележки. Аз лично й пожелавам всичко най-добро.

А че заглавия като "Калина кърми, Симеончо плаче" поставят нов рекорд по творческа немощ и малоумие... ми много ясно. Това са Труд, Стандарт и подобните. Аз друго от тях никога не съм очаквал.

За ослепително блестящите нововъведения в борбата срещу битовия пират нямам думи. Колкото и да съм си мислел, че са некадърни търтеите от разните служби и комисии, явно е бледнеело пред истината...

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Fri Mar 16, 2007 10:52 pm

Хихихихихи!!!! Миии, тогава си канена да се оргазмиш! Донеси резачката неподострена и ръждясала! И ти ще гледаш докато аз се къпа в чужда кръв!! :twisted: И можеш да у(?)частваш когато искаш!!! :mrgreen:
Па и за калинката ша има, споко!! И за китения също!! (И се питам аз - на какво ли име е съкращение Китин? почессс)

Едит: Любимец, ама резчката не е за нея, а за оная от предишната страница или 2 и приятелката (ако не ме лъже паметта(?)! Просто калинката някак попадна баш в разгара на "кръвопролитието"!! :wink:
ПП: Упссссс, мне!! Проверих и е от една в спам-а ни (горенарязаната мадама)! :oops: :oops:
Last edited by BaYa on Fri Mar 16, 2007 11:00 pm, edited 2 times in total.