Terry Pratchett's Hogfather

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Roland
Site Admin

Terry Pratchett's Hogfather

Post by Roland » Sun Jan 07, 2007 11:16 am

Image

Нема па да няма отделен топик за тоя филм :)

С една дума - брилянтен :) Просто съм в потрес, че е възможно да се направи толкова брутално добра екранизация по Пратчет, при това говорим за телевизионен филм. Адски стилно, с перфетно разпределяне на малкото пари за ефекти, с различни филтри на различните места и НАЙ-вече плътно по книгата, до степен дори репликите да са 1:1

Не ми допадна единствено Албърт, който беше твърде водевилен и вдеденен, а в книгите не е баш такъв. Иначе Ти-ъ Тай-ме бе е култов, както и Сюзън.

А за който е решил, че филмът ТРЯБВА да се притежава:

ЦЪК

П.П. Много съм щастлив, че си го гледах сам, а не с една сюрия психопати, чели книгата милион пъти и спамещи коментари на всеки кадър.
Last edited by Roland on Sun Jan 07, 2007 11:42 am, edited 1 time in total.
And you can't dance with a devil on your back...

Random
Ascendent

Post by Random » Sun Jan 07, 2007 11:26 am

Мдам, филмът е разкошен, уловено е почти всичко като атмосфера, репликите са запазени, а някои от героите мачкат:) Сюзън наистина е уцелена почти перфектно, Те-а Тай-ми ме кефи повече отколкото в самата книга, даже Ноби Нобс са го докарали, а и самият Пратчет си има роля, какво повече:) Краят също е много-много добър, докато в книгата като че ли беше малко разбозен с излишно философстване. Едниствено ме е яд, че бяха поорязали случките около The Oh-God:D Обаче малко ме съмнява незапознатите с Пратчет да зацепят каквото и да е от филма.
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Jan 07, 2007 11:28 am

Абе като гледам отзивите, май са успели ;) Иначе мен Пратчет не ми хареса. Смешен е и гласът му е писклив :mrgreen:

Обаче направо умът ми не го побира как малкото, което видяхме от Анкх-Морпорк, беше един мил викториански Лондон, а въпреки това атмосферата си беше напълно Пратчетова...

Random
Ascendent

Post by Random » Sun Jan 07, 2007 11:31 am

А, мен точно за това си ме изкефи, щото е некъв писклив уплашен човечец:)

Ми аз между другото Анкх-Морпорк от Хогфадъра точно така си го представям, мисля, че като атмосфера пасва идеално - къщата, където бачка Сюзън, гъзарският магазин за играчки и т.н. Ако решат да направят филм по стражата, вече...:)
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Jan 07, 2007 11:34 am

Аз се надявам следващият да е Морт...

Random
Ascendent

Post by Random » Sun Jan 07, 2007 11:38 am

Морт има доста удобен за филмиране сюжет, да, ама мен някак не ме привлича толкова...

Бтв, трябва да организираме масово гледане някой път :twisted:
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Jan 07, 2007 12:03 pm

И мен нещо никога не ме е кефел Морт особено :) Съгласен за филма, страхотен беше, макар аз пък да не харесах особено Тийтайм.

А мен пък точно накрая филосфстването ми хареса :)

Единственият проблем беше в мудността

По малкия шрифт нема коментирам, досадо :twisted:
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Jan 07, 2007 12:05 pm

Не аз зарязах другия да си го гледам с аверчета, така че не коментирай.

А това е телевизионен филм в две части. Предвидено е да се гледа в две отделни вечери. Нормално е да е поразтеглен, но за такава книга и за да стане правилна атмосферата, по-добре да е тричасов с повечко време за съзерцание, отколкото да го сбият в два часа...

Random
Ascendent

Post by Random » Sun Jan 07, 2007 1:12 pm

Философстването и на мен ми харесва, естествено, но като че ли ми беше дошло твърде много към края на книгата, а във филма си беше идеално сбито. Иначе, аз нямах никакви проблеми с темпото. Ако не бях чел книгата скоро, знам ли, може би щях, но така си се кефих на отделните детайли и изобщо не ме подразни. Форматът е перфектен ИМО, дано видим още екранизации.
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Jan 07, 2007 1:14 pm

Ми аз пък от книгата не помня и бъкел, така че явно не зависи от това :)

Едит: Прочее, за мен моментЪТ в тоя филм (освен стоп-таймът, когато Сюзън спря да се прави на гувернантка и излезе от къщата) беше когато изгони таласъма изпод леглото с ГЛАСА. Просто... на тая актриса (бърза справка в imdb - Мишел Докъри) съдбата й е била да играе Сюзън :)

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sun Jan 07, 2007 7:47 pm

Само аз ли съм бил разочарован от Сюзън? В смисъл, не че бях разочарован, много добре си влезе в ролята актрисата, но някак си я представях с по-резки черти. И с по-разхвърляна коса. Иначе това, което ме грабна в този филм, беше Тийтайм. Толкова гнусен, че пълни душата. И краят на филма беше страхотен...

Между другото, има анимационен филм по "Музика на душата" с Кристофър Лий като гласа на Смърт. По-добър глас за тая роля няма, макар че и този в "Дядо Прас" не беше никак лош.

Zheko
Adept

Post by Zheko » Sun Jan 07, 2007 7:52 pm

О, да. И в "Посестрими в Занаята" пак той озвучава Смърт.
Отучете се от навика, когато не знаете какво да правите, да не правите нищо!

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Jan 07, 2007 7:56 pm

Ми явно само ти да. Иначе Ти-а-та-ми, имитара доста успешно Уили Уонка, както и сам си го казва артиста на мейкинга ;). Тамън излязъл от киносалона дет гледал Чарли... преди кастинга. Дори и смеха. Ма е добър де спор нема. Само Библиотекаря ми липсва ;(. И албърт по комедиен беше отколкото трябваше май.

Иначе съм склонен да си докопам чорапогълтача, много е сладък. :mrgreen:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Jan 07, 2007 8:01 pm

Да, Албърт не беше както трябва...

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Mon Jan 08, 2007 11:30 am

Дам,определено филмът е гениален.Особено пък Смърт :mrgreen: Аз определено гласувам с две ръце следващият да е за стражите. А пък, Ксел,за чорапогълтача не знам,ама аз лично бих си докопала Хекса :D
Image